Fostul finanțator al clubului Dinamo București a dezvăluit că întrâzierea modernizării stadionului din „Ștefan cel Mare” a fost motivul principal pentru care a cedat acțiunile echipei. Ionuț Negoiță ar fi susținut proiectul noului stadion, însă acesta a fost blocat.
„Faptul că s-au construit stadioane în România este un lucru extraordinar. Din păcate, la Dinamo s-au pus piedici, am luptat mult cât am fost acolo, pentru că erau banii aprobați, am și lucrat la proiect, dar au fost alții care… Acesta a fost și motivul pentru care am ieșit din fotbal”, a spus Ionuț Negoiță, la Antena 3.
Ionuț Negoiță a recunoscut că încă este atras de fotbal și nu exclude o revenire în acționariatul unei formații. Totuși, omul de afaceri ar reveni în sport numai
„Îmi place în continuare fenomenul, este posibil ca odată să mă implic din nou, dar în niciun caz într-o variantă în care să îmi asum tot. Este posibil să fie o parte dintr-un proiect mai amplu.
Cu siguranță și în România se va întâmpla la un moment dat, cum sunt multe cluburi de afară, pe varianta cu mai mulți acționari, o chestiune mai complexă și în care să fie, de ce nu, cum sunt companiile pe acțiuni, adică mulți acționari, un management profesionist, asumat, și efortul financiar să fie împărțit la mai mulți, și responsabilitatea, și în fotbal, și înjurăturile să fie împărțite la persoane”, a continuat omul de afaceri, conform aceleiași surse.
Vestea mult așteptată de dinamoviști a sosit la sfârșitul lunii martie. Planul de construcție al noii arene pe care vor evolua „câinii roșii” a fost acceptat de Guvernul României.
Proiectul, care va costa peste 170 de milioane de euro, presupune construirea unui spațiu ce va găzdui evenimentele, o expoziție permanentă a trofeelor clubului și un heliport cu o pistă de aterizare pentru elicopterele SMURD, cu acces către Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.
Stadionul Dinamo va avea peste 25 de mii de locuri și va respecta cerințele de acreditare din regulamentul UEFA pentru nivelul patru. Arena va putea fi folosită pentru meciuri de fotbal și rugby.
Fostul patron al celor de la Dinamo București activează în sectorul imobiliar, iar primul său contact cu domeniul a fost în 1991. Atunci, Ionuț Negoiță a plecat în Iugoslavia, unde a învățat meseria, iar după o perioadă în care a lucrat în Franța și-a deschis propria afacere, alături de fratele său. Firma celor doi vindea articole de bricolaj.
„Primul contact real cu domeniul construcțiilor l-am avut la vârsta de 17 ani, în Iugoslavia. Era anul 1991, iar atunci am învățat să zidesc și să tencuiesc. Doi ani mai târziu am mers în Franța, unde am lucrat în domeniul amenajărilor interioare – zugrăveli, tapet și acoperitori pardoseli.
Ulterior, am demarat o primă afacere cu acoperitori de pardoseală – mochetă, linoleum, covoare și tapet”, a spus Ionuț Negoiță, potrivit publicației Real Estate Magazine.
La începutul anilor 2000, Ionuț Negoiță a intrat în sectorul afacerilor imobiliare, construind primul său hotel. În timp, omul de afaceri a dezvoltat lanțul hotelier Rin.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER