Lucas Masoero este fundașul pe care se bazează Ioan Ovidiu Sabău, în speranța că va ajunge cu „U” Cluj în play-off. S-a născut în Argentina, acolo unde fotbalul se trăiește cu un fanatism greu de imaginat pentru un european. „E ca o religie. Primul cadou pe care îl primești, când ești copil, este o minge. Când celebrăm zile de naștere, copiii nu vor petrecere, vor fotbal. Așa că închiriezi un teren ca să joace fotbal”, povestește fundașul central de 28 de ani.
Odată cu transferul lui Masoero, U Cluj și-a făcut fani și în Argentina. În cartierul unde a copilărit fundașul se urmăresc meciurile „studenților” din Superliga României. Lucas spune că prietenii săi își trăiesc prin el visul din copilărie.
„Toți prietenii mei visau să fie fotbaliști, să joace fotbal. Așa creștem noi și aproape toți au încercat să devină fotbaliști. Ei sunt mândri că eu am reușit. Sunt fani U Cluj acum. Chiar zilele trecute le-am trimis tricouri.
Fratele meu le-a trimis link-uri unde să vadă meciurile și simt că fac și ei parte din echipă. Sunt norocos să trăiesc din fotbal. În fiecare dimineață mă trezesc fericit că merg la antrenament și abia aștept să mă întâlnesc cu colegii mei în vestiar”, spune Lucas Masoero, care a mai jucat în Argentina, Bulgaria și Rusia, înainte de a semna cu Universitatea.
Spune că s-a făcut fundaș pentru că acolo l-a pus să joace primul antrenor:
„Am vrut să fiu Maradona, dar viața mi-a arătat că e greu (râde). Am vrut să fiu număr 10, număr 9, dar primul meu antrenor m-a pus fundaș și mi-a plăcut. Nu îmi place să fiu în lumina reflectoarelor tot timpul și e bine. Am vrut și eu să fiu atacant și să dau 200 de goluri în carieră, dar nu e mereu cum îți dorești”.
După fiecare meci jucat la U Cluj, Lucas Masoero vorbește cu tatăl său. Spune că acesta îi este ca un antrenor personal și că e cel mai sever analist pe care îl are.
„Tata a fost fotbalist, dar nu profesionist. A jucat la aceeași echipă unde am debutat și eu și a avut multe accidentări și s-a apucat de muncă. Iubește fotbalul. Mama mi-a trimis o poză cu el urmărind meciul meu pe un laptop și pe telefon urmărea statistici. El mă sună primul după meciuri și îmi spune ce am făcut greșit. E foarte exigent cu mine. Nu există un meci să-mi spună că am jucat bine. Dar asta e bine. Mă face să progresez”, povestește fotbalistul venit în luna septembrie la Universitatea Cluj.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER