Universitatea Cluj va disputa joi, în semifinala de Cupa României, primul meci pe noul gazon, unul folosit și în Bundesliga. Suprafața de joc a fost schimbată de către Consiliul Județean.
„Am schimbat în totalitate gazonul, dar nu numai gazonul. Am schimbat și sistemul de drenaj, sistemul de încălzire, toată infrastructura aferentă, așa cum au spus specialiștii”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj, la Prima Sport.
Tișe a anunțat că gazonul va fi schimbat de acum în fiecare an, după festivalul Untold, dacă va fi nevoie și garantează că „U” Cluj nu va mai juca în mocirlă. „Vom schimba gazonul la Cluj Arena de fiecare dată, în fiecare an dacă trebuie, o dată pe an, atâta timp cât evenimentele care vor fi acolo, gen Untold sau alte evenimente vor afecta suprafața de joc, vom schimba gazonul parțial pe cheltuiala celui care afectează gazonul, parțial pe cheltuială publică, pentru că nu poți obliga o echipă să joace pe un gazon nepotrivit. Pe de altă parte, nu putem scoate Untold de pe gazon pentru că sunt clujeni care vor să se desfășoare și Untold acolo. Trebuie să ținem cont de toți pentru că acest stadion este făcut din bani publici. Echipa de fotbal care va juca acolo are nevoie de un stadion impecabil. Nu voi mai permite să jucăm în noroi, pentru simplul fapt că un festival de muzică a afectat gazonul”, a promis președintele Consiului Județean Cluj.
Acesta a divulgat și suma pe care echipa clujeană o plătește pentru închirierea suprafeței de joc.
„Universitatea Cluj plătește o sumă modică pentru a juca, spre deosebire de alte echipe din țară, gen Universitatea Craiova care plătește în jur de 30.000 de euro pe meci, FCSB care plătește pe Național Arena în jur de 30.000 de euro pe meci. Taxa la Universitatea Cluj este în jur de 8000 – 9000 de euro pentru un meci, dar ei folosesc 3 zile practic stadionul, înainte de meci. La care se adaugă cheltuielile cu ce mai plătesc dânșii acolo. Oricum este cea mai mică taxă pe care o plătește o echipă de Liga 1, iar restul banilor nu vin din cer ci ei sunt subvenționați de la bugetul public”, a spus Tișe, care a explicat și de ce rivala CFR nu poate juca pe Cluj Arena: „Sigur că în mod normal un chiriaș nu poate pune aceste condiții, dar pe de altă parte nici nu putem decide mâine, pentru a face război în oraș, să decidem că de mâine joacă și Universitatea și CFR. Încă Clujul nu este pregătit pentru a juca două echipe, așa cum se întâmplă în Milano și în alte părți. Nu se poate la noi să joace pe același stadion, pentru că fiecare echipă ține la istorie, tradiție, legătura cu stadionul în sine și atunci noi nu putem să nu ținem cont de aceleași sensibilități locale. Nu putem să trecem peste voința oamenilor și să decidem că de mâine acolo joacă cine vor „mușchii noștri”, că nu sunt stadioanele făcute din banii noștri”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER