Dan Șucu ar putea avea deja primele probleme după ce a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni la Genoa. UEFA ar putea lua o decizie dură împotriva patronului Rapidului, care a atras atenția presei internaționale după vestea surprinzătoare.
Achiziția pachetului majoritar de acțiuni a clubului Genoa s-a derulat pe repede înainte pentru Dan Șucu. Miliardarul român a completat foarte rapid tranzacția și deja a investit peste 40 de milioane de euro în clubul de tradiție din „Cizmă“.
După ce a achiziționat 77% din acțiunile clubului Genoa, Dan Șucu are primele semne de întrebare. UEFA ar putea dicta o decizie dură, care ar putea afecta pe viitor clubul Rapid, patronat de miliardarul care deține Mobexpert.
Forul fotbalistic nu permite ca două cluburi deținute de același patron să joace în aceeași competiție UEFA. Pe scurt, în cazul în care Rapid București și Genoa s-ar afla într-o competiție europeană, una dintre acestea trebuie să facă pasul în spate.
Însă, această situație poate fi driblată, așa cum s-a procedat la nivel european în multe dintre cazuri. Sezonul acesta de UEFA Champions League a adus-o pe Girona în competiție, după sezonul bun în Spania, acolo unde este și Manchester City, formație din același consorțiu de echipe.
Un alt caz a fost Manchester United și Nice, ambele formații prezente în UEFA Europa League, dar care au putut juca. UEFA le-a oferit echipelor deținute de aceleași fonduri de investiții șansa de a vinde acțiunile pe o altă firmă, sub atentul control al corpului financiar al forului.
În cazul în care Rapid București și Genoa se vor califica în aceeași competiție europeană, deși este puțin probabil în acest sezon, Dan Șucu ar trebui să apeleze și el la „artificii” pentru a putea dribla regulamentul UEFA.
Dan Șucu deja a investit peste 40 de milioane de euro în clubul din Italia, care a cerut o mărire de capital printr-o ședință extraordinară în consiliul de administrație. „Grifonii“ ocupă poziția 13 în Serie A, cu 16 puncte, și erau în pragul falimentului.
Miliardarul român ar putea să nu meargă singur în Italia ca acționar, întrucât alte nume importante au fost vehiculate.
Printre acestea se numără frații Pavăl, cunoscuți pentru imperiul Dedeman, Ion Țiriac, variantă căzută ulterior, Răzvan Raț sau Florin Talpeș, patronul Bitdefender.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER