🚨 UTA Arad – Petrolul Ploiești 3-1, în etapa 12 din Superliga. Echipa lui Mircea Rednic se impune în 10 oameni

UTA Arad - Petrolul Ploiești 3-1, în etapa 12 din Superliga. Echipa lui Mircea Rednic se impune în 10 oameni
George Alexandru Cîmpanu și Lucian Mihai Dumitriu, Tommi Matti Jyry în meciul de fotbal dintre UTA Arad si Petrolul Ploiești, contând pentru Superliga Superbet, desfășurat pe Arena Francisc Neuman din Arad, vineri 4 octombrie 2024. © FOTO: Alexandra FECHETE/SPORT PICTURES
  • Publicat:
  • Actualizat:
20:32

CRONICA | Rednic, din nou erou la Arad după UTA - Petrolul 3-1

UTA a produs surpriza la Cluj, învingând cu 3-1 CFR-ul, dar galeria arădeană optat să taxeze gestul jucătorilor favoriți de a nu se prezenta la salutul de după meci și să boicoteze disputa cu Petrolul, de pe „Francisc Neuman”, cea care a deschis runda cu numărul 12 a SuperLigii. Solidari cu ultrașii de pe Mureș au fost și susținătorii „lupilor” din Peluza Ilie Oană I, așa că „ciocnirea” dintre fostele campioane ale României nu a avut parte de același spectacol în tribune. Totuși, cei peste 6 mii spectatori arădeni și-au purtat echipa spre un succes frumos, cu 3-1, obținut cu mari scrificii, căci UTA avea să joace timp de o repriză în inferioritate numerică.

Gestul lui Kadiri a redeschis meciul

Având, la rândul ei, un moral bun după succesul cu 4-1 în fața celor de la Hermannstadt, prahovenii au început cu piciorul pe accelerator, iar Rădulescu a tras periculos din lovitură liberă de la 18 metri și R. Popa a avut prima intervenție decisivă a partidei. Era doar minutul 4, iar la faza următoare, finlandezul Jyry a tras defectuos din doar 7 metri, ușor lateral stânga. Arădenii au ieșit la joc după sfertul academic, și Kadiri a avut mingea în careul de 6 metri, după cornerul lui Omondi, dar a finalizat în blocaj și mai apoi l-a întins pe Zima cu un șut la colțul scurt. Creșterea în joc a trupei lui Rednic a fost evidentă, iar deschiderea scorului a venit natural. În minutul 32, la o fază șnur a gazdelor, Râpă a centrat puternic din drepta și Huja și-a deviat balonul în proprie plasă, presat fiind de Hrezdac. Prahovenii au acuzat șocul și au luat rapid și golul doi, tot pe o greșeală personală. Câmpanu a tras cu pământul dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri și Zima, portarul pe care Becali îl vrea la FCSB, a scăpat balonul în plasă, la colțul lung. Toate mergeau excelent pentru „roș-albi”, când Kadiri a făcut un gest greu de înțeles: palmă în fața lui Dumitriu. Inițial, „centralul” Mladinovici i-a dat „galben” atacantului nigerian, dar după ce a revăzut faza la monitorul VAR a dictat eliminarea. Se întâmpla cu două minute înainte de pauză și arădenii aveau o întreagă repriză în față să reziste.

Lui Tudorie i-a replicat rapid Hrezdac și arădenii au scăpat în câștigători

Mehmet Topal a mutat ofensiv încă de la pauză cu Bempah și Petrolul i-a „călărit” pe amfitrioni încă din startul actului secund. Iar golul care părea să-i aducă în joc nu s-a lăsat prea mult așteptat. În minutul 53, Grozav a plecat pe un atac rapid, a tras cu stângul de la 20 de metri, Popa a respins în lateral și ex.-ul Tudorie a reluat în plasă. UTA a simțit că nu poate rezista cu avantajul minim și 3 minute mai târziu s-a dus la 3-1. Costache a pătruns pe stânga, l-a așteptat pe Hrezdac și i-a pasat ideal în careul mic. Mijlocașul care a câștigat Cupa cu Corvinul l-a păcălit elegant pe Zima și a șutat cu sete în plasă. Tribunele erau din nou în al 9-lea cer: „UTA Arad, UTA Arad!”. Pe aripile entuziasmului, Costache putea înscrie golul etapei, dacă Zima nu s-ar fi repliat la timp la șutul de la 45 de metri al utistului. Topal a jucat și cărțile Irobiso și Mousakki, dar „Bătrâna Doamnă” a tremurat cu adevărat doar la faza din minutul 78. Atunci, după un corner, Mladinovici a fost chemat din nou la margine să vadă un presupus henț al lui Poulolo în careu, dar nu a găsit circumstanțe de penalty. În rest, așa-zisul forcing al Petrolului s-a limitat la o ploaie de centrări în careu, ori greșite, ori excelent rezolvate de fundașii arădenilor.

„Roș-albii” urcă pe locul 7, prahovenii pierd după 10 runde

Nici măcar în cele 7 minute de prelungire nu s-a întâmplat nimic notabil și UTA se deblochează și acasă cu a doua victorie la rând. Și tribunele i-au scandat din nou numele lui Mircea Rednic. În schimb, Petrolul din nou în SuperLigă după 10 etape și riscă să piardă locul 4. Iar arădenii urcă pe un provizoriu loc 7.

20:00

Final de meci!

Centralul fluieră finalul partidei!

19:18

Min. 57: Goool UTA!

Denis Hrezdac își trece și el numele pe tabela de marcaj!

19:14

Min. 53: Goool Petrolul!

Tudorie înscrie și reduce din diferență!

19:06

A început a doua repriză!

Arbitrul fluieră începerea reprizei secunde!

18:48

Pauză!

Centralul fluieră finalul primei părți!

18:45

Min. 44: Cartonaș roșu pentru UTA!

Jordan Kadiri vede cartonașul roșu și e nevoit să părăsească terenul!

18:43

Min. 38: Goool UTA!

Alexandru Cîmpanu majorează avantajul echipei sale după o eroare a lui Zima!

18:34

Min. 32: Goool UTA!

UTA deschide scorul după autogolul lui Huja!

18:16

Min. 15: Ocazie pentru UTA!

Kadiri trage la colțul scurt, dar Zima intervine bine!

18:05

Min. 4: Ocazie pentru Petrolul!

Rădulescu șutează din lovitură liberă, dar portarul echipei gazdă prinde fără probleme!

18:01

Fluier de start!

Arbitrul fluieră începerea partidei!

17:28

Echipele de start

UTA Arad (4-3-1-2): Popa – Râpă, Poulolo, Conte, Trif – Hrezdac, Van Durmen, Cîmpanu – Omondi – Kadiri, Costache
Rezerve: Benga, Borcea, Cristea, Dumiter, Fabry, Ghezali, Mabea, Mihai, Mitrovic, Pedro, Zsori
Antrenor: Mircea Rednic

Petrolul (4-1-4-1): Zima – Ricardinho, Stănică, Huja, Dumitriu – Keita – Rădulescu, Hanca, Jyry, Grozav – Tudorie
Rezerve: Akosah-Bempah, Eșanu, Irobiso, Jahic, Mateiu, Moussaki, Papp, Radu, Roche, Tolea
Antrenor: Sanjin Alagic

Meciul UTA Arad – Petrolul Ploiești are loc în etapa 12 din Superliga, sezonul 2024 – 2025, iar partida este Live Video Online pe www.prosport.ro.

De asemenea, duelul de pe arena „Francisc Neuman” din Arad poate fi văzut și la televizor pe posturile Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

UTA Arad – Petrolul Ploiești Live Video Online în etapa 12 din Superliga

UTA Arad și Petrolul Ploiești deschid runda cu numărul 12 din Superliga, cu o confruntare ce este programată să înceapă vineri, 4 octombrie 2024, de la ora 18:00.

Înaintea acestui joc, UTA Arad se află pe locul 11 în clasament, cu 12 puncte adunate după 11 meciuri jucate. Fotbaliștii antrenați de Mircea Rednic vin după o victorie de moral obținută în runda precedentă, scor 3-1 în deplasare cu CFR Cluj.

De partea cealaltă, Petrolul Ploiești este pe poziția a 4-a a Superligii, cu 18 puncte. „Lupii galbeni” traversează o formă foarte bună, iar în eventualitatea în care ar câștiga și meciul de vineri ar urca, provizoriu, pe locul 2 în clasament. Petrolul nu a mai pierdut un meci din data de 21 iulie, atunci când a fost învinsă de Dinamo, iar în runda precedentă a spulberat-o pe FC Hermannstadt la Ploiești, scor 4-1.

La capitolul dueluri directe, UTA Arad și Petrolul s-au întâlnit de 3 ori în stagiunea precedentă. Două dintre partide s-au terminat la egalitate, 0-0 și 1-1, în timp ce una, cea din returul sezonului regular, a fost câștigată de UTA la Arad cu 1-0.

Echipele probabile

UTA Arad: Popa – Poulolo, Conte, Trif – Cîmpanu, Hrezdac, Pedro, Van Durmen, Râpă – Omondi, Costache
Antrenor: Mircea Rednic

Petrolul Ploiești: Zima – Ricardinho, Papp, Huja, Dumitriu – Keita – Rădulescu, Hanca, Jyry, Grozav – Tudorie
Antrenor: Mehmet Topal

Arbitru: Horia Mladinovici
Stadion: „Francisc Neuman” Arad

Declarațiile antrenorilor

La conferința de presă premergătoare jocului de vineri, Mircea Rednic și-a avertizat fotbaliștii cu privire la forma bună pe care o traversează Petrolul Ploiești:

Petrolul este o echipă pe val, o echipă care și-a găsit un nucleu de jucători, o echipă omogenă, care în ultima perioadă joacă, chiar au și înscris, câștigă. Sunt foarte periculoși la fazele fixe, dau goluri în ultimele minute, înseamnă că din punct de vedere fizic stau bine. Am înțeles că au ceva probleme, nu știu dacă sunt adevărate sau nu. Mai mult ca sigur jucătorii, chiar dacă ar fi așa, sunt preocupați ca să joace bine, să lase o impresie bună pentru viitor. Dar eu știu care e atmosfera acolo, că am antrenat acolo. Știu că jucătorii sunt conștienți de importanța meciului, conștienți de situația care e acolo, dar pe noi mai puțin ne interesează, pe mine mă interesează ca să reușim să câștigăm meciul, să avem prima victorie acasă. E clar că meciul e și mai important, ţinând cont că am reușit să câștigăm la Cluj, un meci cu o echipă foarte bună, și vrem să avem continuitate în rezultate”, a spus antrenorul arădenilor.

Din tabăra adversă, Florin Stângă, unul dintre colaboratorii lui Mehmet Topal din staff-ul tehnic, a transmis următoarele:

Ne asteaptă o deplasare foarte grea. Vom întâlni un adversar bun, care are acum și un moral foarte ridicat, după victoria obținută în etapa trecută pe terenul CFR-ului. UTA are în componență jucători valoroși, de viteză, care pot face diferența și pentru a obține cele trei puncte trebuie să facem un meci perfect din toate punctele de vedere. Trebuie să fim concentrați în fiecare moment al jocului, să respectăm strategia pregătită și să jucăm până la ultimul fluier cu pasiune, cu ambiție și cu determinare. Le promitem fanilor că vom da tot ce avem mai bun la ora jocului, astfel încăt să obținem un rezultat pozitiv. Îi rog din suflet să fie alături de noi, pentru că numai împreună putem fi mai puternici. De asemenea, îi asteptam și pe 12 octombrie, la meciul de Centenar, să vină în număr cât mai mare, să ne încurajeze și să ne bucurăm împreună de acest eveniment”, a spus oficialul Petrolului.

Călin MNERIE / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Răzvan Lunga / Autor
Se descrie ca fiind un băiat vesel, pasionat de fotbal și este cel mai tânăr membru din echipa ProSport. Răzvan studiază la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și a absolvit Liceul Teoretic Victoria din București. citește mai mult
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prima reacție a Andreei Esca, după despărțirea Alexiei Eram de Mario Fresh: „În familia noastră..”
Prima reacție a Andreei Esca, după despărțirea Alexiei Eram de Mario Fresh: „În familia noastră..”
O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune
O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai…
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu…
Cutremur în fotbalul românesc! Echipa riscă falimentul şi NU se prezintă la meciul de sâmbătă
Cutremur în fotbalul românesc! Echipa riscă falimentul şi NU se prezintă la meciul de sâmbătă
Cosmina Păsărin a ajuns de nerecunoscut! Cum arată acum fosta vedetă Playboy
Cosmina Păsărin a ajuns de nerecunoscut! Cum arată acum fosta vedetă Playboy
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului: „Dacă așa mă roagă oamenii, le respect această ultimă dorință”
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului: „Dacă așa mă roagă oamenii, le respect această ultimă…
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
O tânără de 27 de ani a făcut infarct şi a murit la birou. Leşinase mai devreme, dar nu a fost lăsată să plece
O tânără de 27 de ani a făcut infarct şi a murit la birou. Leşinase mai devreme, dar nu a…
Soarele s-a dezlănțuit! O furtună geomagnetică lovește AZI Pământul
Soarele s-a dezlănțuit! O furtună geomagnetică lovește AZI Pământul
Pescobar, parteneriat de senzaţie cu un celebru milionar român! Cât de frumoasă e tânăra care îi promovează pe cei doi
Pescobar, parteneriat de senzaţie cu un celebru milionar român! Cât de frumoasă e tânăra care îi promovează pe cei doi
Românii care se pot pensiona la doar 52 de ani. Care sunt condițiile, potrivit noii legi a pensiilor
Românii care se pot pensiona la doar 52 de ani. Care sunt condițiile, potrivit noii legi a pensiilor
Ungurii au loc foc. Scandal monstru, s-a decis excluderea: Urâm România!
Ungurii au loc foc. Scandal monstru, s-a decis excluderea: Urâm România!
Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor
Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut…
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Europa League: Porto şi Manchester United remizează 3-3, Tottenham şi FCSB se impun în deplasare
Europa League: Porto şi Manchester United remizează 3-3, Tottenham şi FCSB se impun în deplasare
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
×