UTA – Sepsi 2-1. Arădenii își inagurează gazonul cu trei puncte eroice

UTA - Sepsi 2-1. Arădenii își inagurează gazonul cu trei puncte eroice
  • Publicat:
  • Actualizat:
16:00

FINAL! UTA câștigă!

Min. 90+10. Fluier final la Arad! UTA se impune în fața lui Sepsi cu 2-1.

15:42

GOL Sepsi!

Min. 84: Marius Ștefănescu înscrie din penalty.

15:22

Penalty anulat după intervenția VAR!

„Centralul” Florin Andrei a fost chemat din camera VAR pentru a revedea faza. Decizia? Penalty anulat și galben pentru Debeljuh, pentru simulare!

15:21

Penalty pentru Sepsi!

Min. 63: Căpușă îl faultează pe Debeljuh și arbitrul dictează penalty!

15:09

GOL UTA ARAD!

Min. 51: Diogo Miguel Costa Rodrigues înscrie primul său gol în Superliga cu un șut la firul ierbii din interiorul careului.

15:02

A început repriza secundă!

Min. 46: S-a reluat jocul la Arad.

14:48

Pauză!

Prima repriză a duelului de la Arad a ajuns la final. 1-0 pentru UTA!

14:36

GOL UTA Arad!

Min. 35: Debeljuh pierde o minge în apropiere de propriul careu, iar Fabry șutează spre poartă de la 20 de metri. Mingea, deviată, îl păcălește pe Niczuly și intră în plasă.

14:00

A început partida!

Min. 1: „Centralul” Florin Andrei a fluierat startul întâlnirii de pe arena „Francisc Neuman”!

12:51

La meci este prezentă și gruparea „Red Ladies Arad”

12:48

ECHIPELE DE START

UTA Arad: Kucher – Diogo Rodrigues, Benga, Conte, Căpușă – Micovschi, Mihai, Freitas, Fabry – Luckassen, Omondi
Rezerve: Lungu, Stolnik, Pop, Stanciu, Iurasciuc, Cooper, David, Ariel Lopez, Ofosu, Trif, Morar
Antrenor: Mircea Rednic

Sepsi Sfântu Gheorghe: Ro. Niczuly – Oteliță, Ciobotariu, Kecskes, Ștefan – Păun – R. Varga, Rodriguez, Matei, Ștefănescu – Debeljuh
Rezerve: Moldovan, Ra. Niczuly, Ninaj, Bălașa, Aganovic, Kallaku, Gheorghe, Rondon, Safranko, Popsa, K. Varga
Antrenor: Bernd Storck

  • Stadion: „Francisc Neuman”, Arad (capacitate: 7.827 locuri)
  • Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș) / A1: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca) / A2: Mihăiță Necula (București)
  • Arbitru VAR: Sorin Costreie (Voluntari)
  • Arbitru asistent VAR: Ferencz Tunyogi (Zalău – Sălaj) / R1: Marius Omuț (Satu Mare)
  • Observator arbitri: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Aproximativ 8000 de suporteri au întâmpinat-o pe UTA la revenirea acasă după patru luni de „exil” cauzate de schimbarea gazonului de pe „Franscisc Neuman”. Partenerul de întrecere al arădenilor din cadrul etapei a 23-a a SuperLigii a fost Sepsi Sfântu Gheorghe, însoțită și ea pe Mureș de 50 de fani și cu gândul de a-și consolida poziția din play-off. După doar 2 puncte luate în ultimele patru întâlniri, arădenii căzuseră pe loc de baraj și trebuiau să miște și ei clasamentul. Și aveau să reușească după un succes eroic, obținut după un final de infarct.

Partida a început cu minutul de reculegere ținut în memoria lui Iosif Lereter, căpitanul UTA-ei ce aducea ultimele două titluri în vitrina clubului, dar și peluza arădeană și-a luat rămas bun de la camaradul lor, Alex Beldea, decedat la doar 28 de ani. De la UTA lipsea în continuare căpitanul Iacob între buturi, dar pe teren a revenit Mihai, în timp ce covăsnenii au aliniat echipa ce a făcut scorul campionatului (6-0) cu Poli Iași.

Gol norocos, dar meritat al UTA-ei

Suprafața de joc ca o masă de biliard le-a poftit pe cele două echipe la fotbal. Primele atacuri le-a avut Sepsi, însă doar o finalizare mai periculosă din parteaC lui Ștefănescu, ce s-a dus în plasa laterală a porții arădene. Arădenii au reacționat rapid și Luckassen a reluat cu capul peste poartă centrarea venită din stânga de la Fabry. Și mai clară a fost ocazia lui Omondi, care a reluat tot cu capul din doar 7 metri, dar pe lângă poartă. La mijlocul reprizei, Kucher a avut intervenția meciului la șutul cu efect al lui C. Matei, care câștigase un duel fizic cu Benga și a pătruns în careu din stânga. Arădenii aveau să rateze un contraatac 3-1 contra unu datorită pasei greșite a lui Omondi, dar tot kenyanul a fost omul providențial la reușite de 1-0 a „Bătrânei Doamne”. În minutul 35, Fabry a tras de la 20 de metri, Omondi a deviat din interiorul  careului și l-a păcălit pe Niczuly. După alte 5 minute, în decurs de 20 de secunde, Micovschi de două ori și Benga au ratar golul doi, mai precis Ciobotariu a fost erou, respingând din fața porții. Repriza s-a încheiat cu oaspeții în atac, dar R. Varga a trimis cu capul peste și scorul pauzei a fost 1-0.

2-1 pentru Sepsi la decizii VAR

Băieții lui Mircea s-au întors la fel de conectați de la cabine și șutul cu efect al lui Fabry, scos cu dificultate de Niczuly, a anunțat reușita de 2-0. În minutul 55, Fabry a redublat pasa lui Rodrigues și portughezul a trimis plasat din 13 metri după ce l-a culcat pe Ciobotariu. Sepsi părea în genunchi, când N. Păun și-a deviat în proprie poartă șutul lui Fabry, doar că reușita a fost anulată de intervenția VAR pentru un offside inițial la Luckassen. Și tot arbitrii din Camera VAR aveau să-l cheme pe Florin Andrei la margine pentru a-i sesiza faptul că Debeljuh a simulat în duelul cu Căpușă și penalty-ul dictat în minutul 62 pentru Sepsi a fost anulat. Amfitrionii au ratat două-trei contre tăioase prin Micovschi și Pop și tot VAR-ul a adus-o pe Sepsi în joc în minutul 82. Atunci, Andrei este chemat la monitor să vadă un ușor henț al lui Conte în careu, iar Ștefănescu a transformat penalty-ul în stânga lui Kucher, care a ales colțul opus.

Kucher i-a închis gura lui Rednic și a salvat rezultatul

Sepsi a jucat cu doi atacanți de careu pe final, iar unul dintre ei, Safranko a ratat o dublă mare ocazie în primul dintre cele 10 minute de prelungire. Slovacul a tras de două ori din careul mic, dar ucraineanul Kucher, criticat de Rednic, a fost eroul UTA-ei. Gazdele puteau încheia conturile la două contre în superioritate numerică, dar Pop a pasat greșit către Cooper, care – la rândul său a tras în blocaj din numai 5 metri. Kucher a mai prins trei mingi grele în careu său și asaltul oamenilor lui Storck a rămas fără efect pe tabela de marcaj și arădenii câștigă trei puncte mari în lupta pentru salvarea de la retrogradare. De partea cealaltă, Sepsi riscă să-și piardă locul de play-off după prima înfrângere a neamțului Storck pe bancă.

Formații:

UTA: Kucher – Rodrigues, Conte, Benga, Căpușă – C. Mihai (60 A. Lopez), Freitas – Micovschi (90+4 Ofosu), Fabry (70 Stolnik), Omondi (60 R. Pop) – Luckassen (90+4 Cooper). Rezerve neutilizate: Lungu-Bocean – Stanciu, Iurasciuc, Al. David,  Trif, Morar. Antrenor: Mircea Rednic

Sepsi: Roland Niczuly – Oteliță (76 Popsa), Kecskes (63 Ninaj), D. Ciobotariu, F. Ștefan – Rodriguez (63 Kallaku) – Ștefănescu, N. Păun, C. Matei (63 Safranko), R. Varga (46 K. Varga) – Debeljuh. Rezerve neutilizate: B. Moldovan, Rajmund Niczuly – Bălașa, Aganovic, I. Gheorghe, Rondon. Antrenor: Bernd Storck

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureş) – Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), Mihăiță Necula (Bucureşti). Rezervă: Marius Omuț (Satu Mare)

Camera VAR: Sorin Costreie (Voluntari), Ferencz Tunyogi (Zalău)


UTA Arad – Sepsi 2-1 Live Video Online în etapa 23 din Superliga

UTA Arad și Sepsi OSK deschid ziua meciurilor din Superliga cu o partidă care e programată să înceapă de la ora 14:00, pe arena „Francisc Neuman”.

Duelul se anunță a fi unul interesant, mai ales dacă luăm în calcul rezultatele înregistrate în runda precedentă. Pe 19 ianuarie, Sepsi a învins-o fără drept de apel pe Poli Iași, scor 6-0 la Sfântu Gheorghe. Covăsnenii sunt pe locul 6 în clasament și vor căuta să obțină o nouă victorie, din dorința de a rămâne pe o poziție de play-off.

De partea cealaltă, UTA Arad a pierdut cu un nemilos 0-4 la București, pe Arena Națională, împotriva celor de la FCSB. UTA este pe locul 13 în clasament și are ca obiectiv în acest sezon rămânerea în primul eșalon.

La capitolul dueluri directe, Sepsi a învins-o pe UTA Arad în trei dintre ultimele patru confruntări, iar cealaltă partidă s-a terminat cu un rezultat de egalitate. În turul actualei stagiuni, Sepsi s-a impus la Sf. Gheorghe, scor 1-0, mulțumită unui gol înscris de Adnan Aganovic.

Declarațiile antrenorilor

Mircea Rednic, antrenorul celor de la UTA Arad, a transmis la conferința de presă premergătoare duelului de sâmbătă că își cunoaște foarte bine rivalul, respectiv pe neamțul Bernd Storck:

„Sepsi este o echipă care vrea în play-off. Antrenorul lor a venit la Mouscron (n.r. – în campionatul Belgiei) după ce am plecat eu și a mai fost un interimar. Normal că îl cunosc, l-am urmărit.

Avem ceva probleme. Iacob, Cristi Mihai și Freitas nu s-au antrenat cu echipa în aceste zile. Iar Omondi, Conte și Benga au făcut-o mai puțin. Sper să-i avem la antrenamentul oficial, pe care l-am cerut pe noul gazon”, a spus Mircea Rednic.

Din tabăra adversă, antrenorul lui Sepsi a transmis:

„Am vizionat partida jucată de UTA la FCSB și cred că scorul este cam mare. Arădenii nu meritau să piardă așa pentru că au jucat bine, au avut ocaziile lor, chiar la 0-0 au avut o șansă imensă de a marca după care au primit un gol fantastic după un corner. În general UTA este o echipă bună care încearcă să joace fotbal, este specializată pe contraatac, are jucători de viteză și din acest prim punct de vedere va fi un meci dificil. Al doilea punct de vedere este faptul că joacă din nou acasă după 3 luni de zile. Va fi un meci mult așteptat de suporteri, cred că se va juca cu casa închisă, peste zece mii de spectatori își vor încuraja echipa favorită. Totuși, pentru noi va fi un lucru pozitiv faptul că vom juca pe un teren foarte bun de iarbă, un lucru foarte greu de găsit în această perioadă a anului și trebuie să profităm ca să ne facem jocul, să dominăm și să câștigăm. Acesta fiind obiectivul nostru din această deplasare”, a spus Bernd Storck.

Călin MNERIE / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București, iar în presă a debutat la Sport.ro, în septembrie 2019. A lucrat aici până în februarie 2021, când a făcut pasul la Playsport.ro, unde a contribuit la lansarea pe piață a unui nou site ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Momentul în care o gravidă în 9 luni îşi prinde soţul cu amanta pe plajă. Ce a putut să-i spună infidelul când a dat cu ochii de ea
Momentul în care o gravidă în 9 luni îşi prinde soţul cu amanta pe plajă. Ce a putut să-i spună…
De nerecunoscut! Transformarea fizică a brazilianului numit ”circar” de Gigi Becali la FCSB
De nerecunoscut! Transformarea fizică a brazilianului numit ”circar” de Gigi Becali la FCSB
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut…
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am șanse la medalie”
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am…
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă o mai recunosc
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă o mai recunosc
ULTIMA ORĂ! Florin Piersic a tras cortina! Anunț de ultim moment!
ULTIMA ORĂ! Florin Piersic a tras cortina! Anunț de ultim moment!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliare ridică din sprâncene
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliare ridică din sprâncene
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna asta
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna asta
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
În cât timp se prescrie o infracțiune rutieră? După câte luni se anulează amenda de circulație
În cât timp se prescrie o infracțiune rutieră? După câte luni se anulează amenda de circulație
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească, în online. A transmis totul în română
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească, în online. A transmis totul…
×