UTA – Rapid 1-1, în etapa 1 a noului sezon din Superliga. Neil Lennon abia scoate egalul și debutează cu stângul la clubul giuleștean! Arădenii au avut un gol anulat de VAR în minutul 89

UTA – Rapid 1-1, în etapa 1 a noului sezon din Superliga. Neil Lennon abia scoate egalul și debutează cu stângul la clubul giuleștean! Arădenii au avut un gol anulat de VAR în minutul 89
  • Publicat:
  • Actualizat:
21:16

Final de meci!

Sebastian Colțescu fluieră finalul întâlnirii!

21:06

Min. 89: Gol anulat UTA!

Omondi marchează golul de 2-1, însă reușita sa e anulată din cauza unui fault în atac!

20:56

Min. 79: Ocazie pentru Rapid!

Braun trimite un șut de la 18 metri, însă Robert Popa intervine bine!

20:37

Min. 60: Goool UTA!

Cîmpanu restabilește egalitatea!

20:21

A început a doua repriză!

Arbitrul fluieră începerea reprizei secunde!

20:11

Pauză!

Centralul fluieră finalul primei părți!

19:39

Min. 23: Goool Rapid!

Braun deschide scorul pentru giuleșteni!

19:30

Min. 5: Ocazie pentru Rapid!

Albion Rrahmani trimite un șut de la 16 metri, însă Robert Popa intuiește direcția mingii!

19:16

Min. 1: Fluier de start!

Arbitrul fluieră începerea partidei!

18:01

Echipele de start

UTA Arad: R. Popa – Rodrigues, Conte, Benga (c.), Trif – C. Mihai, Van Durmen, V. Costache – Omondi, Dumiter, Fabry
Rezerve: D. Iliev, Râpă, Iurasciuc, Ekmecki, Machado, Cîmpanu, R. Cristea, Healf, A. David
Antrenor: Mircea Rednic

Rapid București: Aioani – Braun, Blazek, Iacob, Borza – Manea, Oaidă, Kait, Papeau – Hasani, Rrahmani
Rezerve: Ungureanu, Bădescu, Săpunaru, Micovschi, Emmers, Petrila, El Sawy, Burmaz, Jambor, G. Gheorghe, A. Stan, Ignat
Antrenor: Neil Lennon

Stadion: Francisc von Neumann

Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti – Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova – Dolj) / A2: Popescu Adrian (Craiova – Dolj) / Arbitru VAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti – Bucureşti) / Arbitru AVAR: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca – Cluj) / R1: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti – Bucureşti) / Observator arbitri: Sovre Octavian (Satu Mare – Satu Mare)

Sorții au vrut ca SuperLiga să înceapă cu derby-ul de tradiție UTA – Rapid. Duel duel vechi de 79 de ani, la care în special suporterii arădeni țin mult, ca urmare a rivalității cu frații giuleștenilor de la Poli Timișoara. Sub privirile internaționalului Dennis Man, fotbalist crescut de „Bătrâna Doamnă” și aflat încă în vacanță după Euro, cele două echipe au remizat, 1-1, după o fază scandaloasă judecată în favoarea oaspeților în minutul 89.

UTA-ei i-a trecut glonțul pe lângă ureche încă dinainte de a se auzi primul fluier al lui Sebastian Colțescu. Mircea Rednic l-a trimis în primul „11″ și încă la încălzire pe Imoh Ezekiel, fotbalist care încasase cartonașul roșu în meciul cu Dinamo (scor 0-2), ce a încheiat sezonul trecut al arădenilor. Gafa a fost reparată la timp și în atacul amfitrionilor a apărut Andrei Dumiter.

Ocaziile lui Rrahmani și Hassani au anunțat golul 

Aproximativ 500 de suporteri „alb-vișinii” au făcut tot posibilul să se facă auziți pe un stadion îmbrăcat în „roșu-alb”, dar în primele 5 minute au făcut front comun cu gazdele: „Libertate pentru suporteri!”. Pe teren, până la prima pauză de apă, echipa vizitatoare a fost vioara întâi și într-un singur minut (5) a avut o dublă ocazie.

Mai întâi, Rrahmani l-a driblat scurt pe Benga la marginea careului, a tras puternic, Popa a parat cu brațul stâng, mingea a ajuns la Hasani, care a tras cu efect puțin peste transversală. Utiștii s-au bazat pe execuțiile lui Omondi, dar kenyanul a avut două tentavive slabe din flancul stâng.

de partea cealaltă, „Puriul” a mers din prima pe mâna lui Costache, care sosise la echipă doar luni și care s-a văzut puțin în startul meciului.

UTA – vulnerabilă în flancuri, Braun taxează

Rapidul chiar a simțit-o slabă în flancuri pe trupa de pe Mureș și acolo a insistat până a deblocat tabela.În minutul 23, Borza a primit în stânga, a pasat în centru, Rrahmani a căzut în duelul fizic cu Conte, dar a reușit să-i miște mingea lui Braun, care l-a prins pe picior greșit pe R. Popa cu un „lat” din 8 metri.

Băieții lui Rednic au avut o replică palidă, căci altfel nu pot fi caracterizate șuturile de telefonate de la mare distanță ale lui Fabry, la care Aioani nu a avut nici cea mică emoție. Ceva mai bun a fost șutul cu stângul al lui Rrahmani, la care Popa a avut a doua intervenție decisivă a reprizei.

Cu 10 minute înainte de finalul primei părți, Costache scăpase singur, dar a tras în Aioani. Oricum, asistentul Mitruți ridicase steagul. Combatantele au alternat perioadele de dominare pe finalul mitanului, dar situații de poartă nu au mai apărut și Rapidul a intrat cu 1-0 la cabine.

Rednic l-a simțit pe Cîmpanu, care a înscris la debutul pentru UTA

Ca de obicei, când lucrurile nu merg, Mircea Rednic nu întârzie să mute și așa făcut și astăzi, cu trei jucători încă din startul reprizei secunde. Iar arădenii au ridicat puțin liniile și ritmul, iar Aioani a avut prima intervenție grea la șutul spectaculos al lui Omondi, de la 28 de metri.

Tot kenyanul a fost creatorul fazei ce a aprins tribunele la Arad. După exact o oră de joc, Omondi și-a făcut loc printre fundașii Rapidului, a beneficiat și de o contră norocoasă ce a ajuns la Cîmpanu în 6 metri și acesta a trimis mingea în vinclul porții rapidiste. Erau primele minute la Arad ale mijlocașului împrumutat de la U. Craiova. Gazdele au crezut în ele, 7 minute mai târziu au mai făcut o fază superbă, în banda dreaptă, dar Iacob a respins salvator de la colțul scurt, din fața lui Cristea.

Rapidul și-a adus aminte că era favorită în acest meci și a avut 8-9 minute inițiativa. Doar că șuturile lui Braun și Jambor au fost prea slabe pentru a-i pune probleme unui excelent Robert Popa.

VAR-ul le-a scos arădenilor mingea din plasă: „Hoții, hoții!”

Și a venit faza din minutul 89, când UTA și-a dus la extaz fanii, însă doar pentru două minute. Halaf a câștigat un duel fizic cu Blazek, la prima atingere de balon a pătruns pe stânga, a pasat din alunecare în centru, de unde Omondi a trimis cu stângul în plasă.

Bucuria a fost totală în tabăra gazdelor, Colțescu a și dat drumul la joc, după care a primit un semn de la rezerva Horia Mladinovici. „Centralul” a oprit meciul, s-a dus la monitorul VAR și a sesizat o ușoară atingere a lui Halaf la același Blazek după ce utistul pasase pentru autorul golului. Golul a fost anulat și arădenii au luat foc: „Hoții, hoții, hoții!”, spectatorii de la tribuna întâi cătându-l cu privirea pe Dan Șucu, la tribuna oficială a arenei „Francisc Neuman”. În cele 5 minute de prelungire, Colțescu a ținut cu greu meciul în frâu și cu ajutorul a trei cartonașe galbene.

S-a terminat 1-1, iar UTA a părăsit gazonul în aplauzele a 11 mii de fani mulțumiți, dar, în același timp, indignați de rezultatul final și de cum s-a conturat acesta. Nord-irlandezul Neil Lennon e salvat, astfel, la debutul pe banca Rapidului.

Știrea inițială.

Formațiile UTA și Rapid se vor duela în cursul zilei de sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19:15, în partida din prima etapă a noii stagiuni din Superliga României. Meciul va fi Live Video Online pe prosport.ro și în direct la TV pe canalele Digi Sport 1 și Prima Sport 1.

Echipa arădeană, câștigătoare a play-out-ului în sezonul anterior, va debuta în primul meci din stagiunea 2024-2025 pe teren propriu, luptând cu una dintre formațiile cu mari pretenții la titlul Superligii.

UTA – Rapid Live Video Online în etapa 1 a noului sezon din Superliga

Confruntarea va avea loc pe stadionul „Francisc Neuman”. Cu o zi înainte de acest meci, cei de la UTA au transmis că toate biletele scoase la vânzare pentru duelul cu giuleștenii au fost epuizate.

„Primul episod al noului sezon îl vom juca cu casa închisă!”, au anunțat arădenii.

UTA și Rapid s-au mai duelat în primul eșalon deja de 71 de ori, 26 dintre meciuri fiind câștigate de echipa de lângă Podul Grant, 25 s-au terminat cu victoria arădenilor, în vreme ce restul de 20 s-au terminat la egalitate.

Cu numai o zi înainte de partida în cauză, cei de la Rapid s-au despărțit de Damjan Djokovic. Pe de altă parte, arădenii au rămas fără Rareș Pop, Claudiu Micovschi și Cătălin Vulturar, cei care au semnat cu formația din Giulești, astfel că ei ar putea evolua împotriva vechii lor echipe.

Neil Lennon prefațează duelul cu arădenii: „Ne așteaptă un meci dificil”

Neil Lennon, tehnicianul de la Rapid, a făcut o serie de declarații înainte de meciul cu UTA, nord-irlandezul spunând că preconizează un duel „dificil”, mai ales date fiind schimbările la nivelul lotului realizate de echipa lui Mircea Rednic.

„Ne așteaptă un meci dificil. Știm că și ei au făcut o serie de schimbări în lot. Am avut o pregătire de care sunt mulțumit, dar sunt conștient de faptul că vârful performanței se va atinge în 3-4 etape. Concurența e cea care naște performanță.

Vom schimba sistemul, acesta este planul. Cu acest sistem (n.r. – 3 fundași centrali) am abordat meciurile de pregătire. Pare că jucătorii reacționează bine, nu văd un motiv să complicăm lucrurile mai mult decât e cazul.

UTA a schimbat mulți jucători. E posibil ca Mircea Rednic să schimbe stilul de joc. E un tehnician experimentat, dar mă interesează doar echipa mea, să-mi motivez jucătorii pentru a ajunge la cel mai înalt nivel”, a spus Neil Lennon, în cadrul unei conferințe de presă.

Mircea Rednic se teme și el de echipa lui Neil Lennon înainte de confruntarea directă: „Am văzut că au schimbat sistemul”

Pe de altă parte, Mircea Rednic a admis faptul că Rapid nu este tocmai o echipă la îndemână, asta din pricina noului antrenor venit în Giulești și a sistemului de joc implementat de tehnician la echipa sa.

„Legat de adversari, nu știu ce să zic… Că îmi convine, că nu îmi convine, jucăm cu Rapid. Au antrenor nou, am văzut că au schimbat sistemul, a și declarat. Va juca cu trei pe fund, au fost perioade când am jucat și eu așa, deci cam știu sistemul. Știu punctele forte la acest sistem, dar și cele slabe.

Sunt multe schimbări de jucători, s-au întărit. Asta-i clar, că s-au întărit, au făcut câteva transferuri bune. E o echipă care an de an își propune să câștige campionatul sau să joace în cupele europene. Și anul acesta, la fel, mai ales la investițiile care s-au făcut, la bugetul pe care îl au la dispoziție, efortul pe care l-au făcut ca să aducă un antrenor cu un CV foarte bun”, a transmis Mircea Rednic, înainte de meciul cu Rapid.

UTA – Rapid București, echipele probabile:

UTA Arad: Dejan Iliev – Râpă, Ibrahima Conte, Benga, Anișorac – A.Samson – Cr. Mihai, Van Durmen, Omondi, Fabry – Ezekiel
Antrenor: Mircea Rednic

Rapid București: Aioani – Manea, Săpunaru, P. Iacob – Braun, Hasani, Kait, Oaidă, Borza – Papeau, Rrahmani
Antrenor: Neil Lennon

Stadion: Francisc von Neumann

Arbitru: Colţescu Sebastian (Bucureşti – Bucureşti) / A1: Mitruţi Daniel (Craiova – Dolj) / A2: Popescu Adrian (Craiova – Dolj) / Arbitru VAR: Dumitrache Bogdan (Bucureşti – Bucureşti) / Arbitru AVAR: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca – Cluj) / R1: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti – Bucureşti) / Observator arbitri: Sovre Octavian (Satu Mare – Satu Mare).

Călin MNERIE / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Maria Miron / Autor
Este absolventă a facultății de Științe Politice, studii finalizate în 2021 cu o diplomă de master în „Analiza conflictelor internaționale”. A debutat în presă la Evenimentul Zilei, in ianuarie 2022, scriind articole pe domenii precum politic, social, economic sau sport. Mai apoi ... citește mai mult
Răzvan Lunga / Autor
Se descrie ca fiind un băiat vesel, pasionat de fotbal și este cel mai tânăr membru din echipa ProSport. Răzvan studiază la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și a absolvit Liceul Teoretic Victoria din București. citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Momentul în care o gravidă în 9 luni îşi prinde soţul cu amanta pe plajă. Ce a putut să-i spună infidelul când a dat cu ochii de ea
Momentul în care o gravidă în 9 luni îşi prinde soţul cu amanta pe plajă. Ce a putut să-i spună…
De nerecunoscut! Transformarea fizică a brazilianului numit ”circar” de Gigi Becali la FCSB
De nerecunoscut! Transformarea fizică a brazilianului numit ”circar” de Gigi Becali la FCSB
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut…
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am șanse la medalie”
Atletul român care nu a fost lăsat să participe la JO dintr-un motiv incredibil: „Mi s-a spus că oricum n-am…
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă o mai recunosc
Cum arată acum Rocsana Marcu, fosta prezentatoare tv. S-a îngrășat enorm, iar fanii abia dacă o mai recunosc
ULTIMA ORĂ! Florin Piersic a tras cortina! Anunț de ultim moment!
ULTIMA ORĂ! Florin Piersic a tras cortina! Anunț de ultim moment!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
BANCUL ZILEI. Sultanul: - Eunuc, adu-mi nevasta cu numărul 80!
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliare ridică din sprâncene
Metoda prin care Ionuț vrea să-și ia un apartament, fără bani din conturi sau credit. Dezvoltatorii imobiliare ridică din sprâncene
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
De ce atât de puține plante sunt ALBASTRE?
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Milionarul român de doar 28 de ani, gest uriaş pentru o mamă singură cu 3 copii: Ai un suflet minunat
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Cele două alimente care ne fac mai inteligenți, potrivit dr. Vlad Ciurea
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Mașinile care rămân garantat blocate la ITP. Vor fi reverificate la sânge de RAR
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
Mariana spune că are o șopârlă în stomac: Medicii m-au trimis la...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna asta
30 de streameri populari din România vin la primul event local de gaming din toamna asta
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
Sport murdar. Pedepse dictate după partide trucate la tenis şi anchetă în fotbal german
În cât timp se prescrie o infracțiune rutieră? După câte luni se anulează amenda de circulație
În cât timp se prescrie o infracțiune rutieră? După câte luni se anulează amenda de circulație
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească, în online. A transmis totul în română
Michele Morrone, mesaj acid după vizita în România. Ce l-a făcut pe actor să răbufnească, în online. A transmis totul…
×