UTA începe să se obișnuiască cu gândul că meciul cu Universitatea Cluj, de pe 15 septembrie, va fi ultimul pe care îl va disputa în această toamnă la Arad. Conducerea clubului arădean, dar și Mircea Rednic au încercat să îi convingă pe cei de la Primărie să amâne începerea lucrărilor pentru schimbarea gazonului, fiindcă ar dori să beneficieze de aportul publicului mai ales în derby-urile cu Rapid sau Dinamo, însă autoritățile locale merg pe drumul lor. Banii sunt alocați (aproximativ 12 milioane de lei), există o firmă câștigătoare a licitației (Sport Fields), proiectul este aproape gata și avizele ca și obținute.
În momentul în care și ultimele două condiții sunt îndeplinite, o chestiune de una-două săptămâni, Primăria va da anunțul de începere a lucrărilor și arena „Francisc Neuman” va deveni un șantier. Gruparea fanion a Aradului știe asta și este pe cale să bată palma cu Transgazul, adică societatea comercială ce administrează stadionul „Gaz Metan” din Mediaș.
S-a făcut o încercare și cu Primăria din Sibiu, pentru închirirea „Muncipalului”, pentru care încă nu există un răspuns ferm, dar – probabil – acesta va fi negativ. Hermannstadt joacă pe teren propriu în SuperLigă exact în weekendurile în care ar trebui și băieții lui Mircea Rednic să evolueze acasă și din acest punct de vedere conviețuirea e aproape imposibilă.
„I-am sugerat domnului primar să facem lucrarea din mai anul viitor, căci va conta că meciurile cu Rapid și Dinamo vor fi în deplasare. El mi-a spus că după U. Cluj începe, căci e bine să terminăm odată cu prroblemele avute. Mi s-a spus că două luni și jumătate va dura schimbarea gazonului, doar ă știți ce înseamnă asta în România. Problema e unde vom juca, ce soluții avem. Avem Cluj, Sibiu sau Mediaș, de exemplu Severinul nu l-am luat în calcul, căci se ajunge greu acolo, pe serpentine. Prefer pe autostradă, Sibiu sau Mediaș, eu aș vrea și pentru fani una din astea două locații”, spunea Mircea Rednic în urmă cu două săptămâni.
Revenind la arena din Mediaș, Primăria orașului din județul Sibiu se află în discuții cu Transgazul pentru preluarea acesteia. Lucrurile nu sunt deloc simple, căci fostul sponsor al medieșenilor ar dori o sumă frumușică în schimbul cedării / concesionării stadionului, iar autoritățile locale au programate alte investitiții în oraș. Până una alta, la stadion a mai rămas un singur angajat, care are grijă cum poate de gazonul pe care ACS Mediaș a început noul campionat de Liga a 3-a.
Elevii lui Mihai Ianc vor juca și mâine, 9 septembrie, pe arena medieșană, cu Avântul Reghin, după care ar vrea să se mute pe un alt stadion, odată ce acesta va fi omologat, căci nu-și pot permite chiria.
Pentru un meci oficial, indiferent de eșalon, Transgaz solicită 7 mii de euro, bani pe care UTA îi va scoate din buzunar în momentul în care va începe să joace acolo.
Dacă lucările de schimbare a gazonului cu unul hibrid vor dura doar două luni și jumătate, atât cât estimează Primăria. „Bătrâna Doamnă” va juca cinci partide din Superligă departe de Arad, cu FC Voluntari, Rapid, Dinamo, Oțelul și Hermannstadt și două din grupele Cupei României, cu Universitatea Craiova și FC Voluntari. Arădenii ar trebui să revină acasă înainte de sărbătorile de iarnă, cu jocul împotriva campioanei Farul.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER