UTA se prezintă la startul noului sezon cu un nou sponsor, dar și datorii ce nu-l îngrijorează pe șeful clubului: „Buget de 6 milioane de euro!”

UTA are parte de un debut tare în noul sezon al SuperLigii. Sâmbătă (ora 19,15) la Arad vine Rapidul, echipă ce nu-și mai ascunde intenția de a câștiga titlul de campioană cu Neil Lennon pe bancă.

Arădenii trec de la o firmă de pariuri la alta

Clubul arădean se prezintă la start cu un nou sponsor pe tricou, tot o firmă de pariuri. După patru ani, EfBet și-a retras sprijinul după ce și-a pierdut licența de funcționare în România și gruparea de pe Mureș a bătut palma cu Favbet. Vorbim despre o societate cu origini ucrainiene, care activează din 2015 și în România.

Oficializarea parteneriatului dintre UTA și noul său sponsor a fost făcută în prezența lui Codru Grădinariu, directorul sportiv al arădenilor, Răzvan Bucur, PR manager Favbet România și Maria Merlă, managerul financiar al aceleiași societăți. „Mulțumim UTA că ne-ați deschis ușa, sperăm că este doar începutul unei colaborări frumoase și pe mai departe vă urăm succes și îndeplinirea obiectivelor”, a fost mesajul lui Merlă.

Cu această ocazie, clubul UTA și-a prezentat și echipamentele oficiale pentru noul sezon. Cel de acasă este roșu, iar cel de deplasare, turcoaz, în timp ce portarii vor îmbrăca tricouri galbene și verzi.

Meszar: „70% din buget și-l face clubul”

Alexandru Meszar a vorbit și el despre buget, obiective, dar și posibila transformare a clubului din ONG în societate pe acțiuni. La ultimul bilanț financiar, clubul arădean a declarat pierderi de 10,5 milioane de lei, adică 2,1 milioane de euro, însă conducătorul de facto al arădenilor nu e îngrijorat.

„Datorii sunt permanent la orice club din lumea aceasta, oriunde. Ca de obicei, avem 80% din buget acoperit. Avem stabilitate totală, nici mai mică, nici mai mare decât anii trecuți. Ca și până acum, mergem înainte. Avem o colaborare cu Primăria, nu o comentăm, este bine.

S-a vorbit azi despre sponsorul principal de echipament, dar primăria, orașul, este totuși susținătorul numărul unu. Adică, numărul doi, căci numărul unu este clubul, pentru că 70-80% din buget îl produce clubul.

În jur la 15% îl produce orașul și restul sponsorii. Dar 70% ni-l facem noi. Bugetul de salarii este un pic majorat, dar sub control. Așadar, este un pic mai mare, având în vedere că pretențiile cresc. Cum crește tot ceea ce înseamnă UTA, așa cresc și pretențiile jucătorilor, antrenorilor și așa mai departe”, a declarat Meszar.

UTA s-ar putea transforma în curând în SA

Acesta a mai recunoscut că s-a gândit să renunțe la actuala formă de organizare a clubului, dar că nu și-a dus „ideea” până la capăt și a spus și de ce: „Ne-am gândit la un SA, am avut discuții și la nivel de federație și ei ne-au sprijinit. Cam acesta este viitorul, așa sunt organizate 3-4 cluburi din România sau poate chiar 5 și în țările europene majoritatea.

Vorbim despre fotbalul mare. Dar, așa am fi pierdut două surse de finanțare destul de mari. În primul rând, un SA nu poate fi sponsorizat de nimeni și nu poate accesa fonduri publice.

Deci am pierde aproximativ 25% din buget și nu știm ce ar însemna în plus”.

„Dacă ambiția echipei și antrenorului este atacarea titlului…”

Vorbind despre obiectivul stagional la UTA, Alexandru Meszar a dat de înțeles că acesta este accesarea play-off-ului. „Cel puțin de când suntem noi la conducere, de 13 ani sau 12 ani, politica clubului se bazează pe pași mărunți, step by step.

Locul 7 este un record din ultimii 50 de ani, dar să declari ca obiectiv câștigarea titlului sau atacarea lui este mult. În schimb, nu ne opunem, dacă aceasta este ambiția echipei sau a stafului tehnic, cu mare drag o sprijinim, cum i-am sprijinit și în celelalte obiective.

În schimb, obiectiv declarat este un loc în clasament mai bun decât anul trecut, care automat înseamnă play-off”, a mai punctat conducătorul de facto al arădenilor.

Arădenii mai transferă cel mult trei fotbaliști, revine Luckassen?

UTA a anunțat deja transferul a 12 jucători, iar Alexandru Meszar mai anunță sosirea a încă maximum trei. Probabil, doi fundași centrali și un atacant de careu. „În afară de cei anunțați, vor mai veni între 1 și 3 jucători.

Noi ne-am fi dorit ca această perioadă de mercato și de pregătire să fie de două luni. Într-adevăr, să fie toată lumea în cantonament, așa cum a fost pe vremuri și să-ți pregătești ca lumea echipa pentru noul sezon.

Dar, având în vedere că sezonul începe în 13 iulie, iar mercato ține până în septembrie, jucătorii de valoare nu au prioritatea să vină în România pentru UTA, nici pentru FCSB poate nu vin.

Ca și atacant, l-am putea readuce la echipe șpe Kevin Luckassen. Având în vedere minutele jucate, are cifre bune. Dacă o luăm pe tot campionatul, nu este wow. Dar, ar putea să revină, nu ni-l dorim cum ni l-am fi dorit acum două luni”, a încheiat șeful grupării arădene.

Publicat: 10 07. 2024, 18:36
Actualizat: 11 07. 2024, 00:09