Un fost căpitan de la FCSB anunță că este dispus să fie antrenorul liderului din Superliga și să colaboreze, astfel, cu Gigi Becali.
Gigi Becali a primit o propunere pentru postul de antrenor la FCSB chiar din partea unuia dintre foștii lui jucători. Alex Bourceanu a recunoscut că, indiferent de discuțiile născute pe marginea implicării patronului în deciziile sportive, ar fi dispus să își asume rolul de tehnician și a menționat că toată lumea lucrează în primul rând pentru salariu.
„Da, aş fi dispus să încep la FCSB. Încerc să nu mă mai mint pe mine. Ce spun oamenii e problema lor. Am zis că nu am de ce să nu mai mint şi să nu mă mai mint pe mine. Dacă te minţi pe tine, e chiar trist.
Suporterul înfocat merge dimineaţa la muncă şi îşi aşteaptă banii la finalul zilei și așteaptă ca antrenorul să muncească gratis.
În primul rând, toţi muncim pentru bani. Eu ştiu care este rolul meu ca antrenor. Când jucătorii au o problemă, eu trebuie să vin cu o soluție. Atât timp cât ei se descurcă, eu stau pe bancă.
Nu ţip la ei, nu îi înjur, stau pe bancă. În momentul în care jucătorii au o problemă, eu sunt acolo să le ofer suport. Atât timp cât jucătorii se descurcă pe teren, eu stau pe bancă. În momentul în care jucătorii au probleme, ultimul lucru pe care un antrenor ar trebui să îl facă ar fi să îi înjure și să le spună că sunt proști”, a declarat Alexandru Bourceanu, potrivit Antena Sport.
Alex Bourceanu spune că trăia atât de intens fotbalul pe vremea când era în activitate, încât în zilele premergătoare meciurilor pe care le disputa FCSB reușea să adoarmă numai dacă lua pastile de somn.
„(n.r. Cum trăiai nopțile de dinaintea meciurilor atât de importante din finalul sezonului?) Nu dormeam niciodată. Nu dormeam decât cu pastile de la 26-27 de ani. Și înainte, din când în când, dar de la 26-27 de ani în cantonament… cu pastile, altfel nu dormeam. Și vă dați seama, nu era calitatea somnului… Sunt multe meciuri înaintea cărora dacă nu luam pastile, nu dormeam.
La momentul acela, nu aveam cunoștințe despre asta. Acum, mi-e clar că e o problemă la nivel de creier, la nivel emoțional, care trebuie gestionată de către oameni care sunt specializați și psihologi care sunt specializați în a înțelege care e contextul fotbalului din punct de vedere al proceselor creierului. Adică în timpul meciului, jucătorul trebuie să suprime durere, oboseală, pentru a putea continua să performeze acțiuni de fotbal. De asemenea, dezamăgire, reușite, pentru că dacă te gândești la golul pe care l-ai marcat, nu te mai repliezi la următoarele zece faze… Și astea se adună de la meci la meci, de la săptămână la săptămână, de la an la an.
Lucrurile astea trebuie eliminate, trebuie să scapi de povara asta și pentru asta trebuie să existe oameni care să te ajute. Acum, înțeleg că există niște exerciții de respirație, niște anumite tehnici de meditație pe care jucătorii și antrenorii ar trebui să le folosească”, a declarat Alexandru Bourceanu, la ProSport Live.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER