S-a încheiat AGA de la Dinamo! Andrei Nicolescu, noul administrator special al „câinilor”. Vlad Iacob, revocat din funcție. Cum au votat acționarii formației alb-roșii. UPDATE. Concluziile conferinței organizate de Iacob jr. la „Arcul de Triumf”: „Interesul clubului ar trebui să primeze!” | EXCLUSIV

S-a încheiat AGA de la Dinamo! Andrei Nicolescu, noul administrator special al „câinilor”. Vlad Iacob, revocat din funcție. Cum au votat acționarii formației alb-roșii. UPDATE. Concluziile conferinței organizate de Iacob jr. la „Arcul de Triumf”: „Interesul clubului ar trebui să primeze!” | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 15.25: Vlad Iacob a vorbit și despre Sorin Preda după ce, în exclusivitate, ProSport a scris despre venirea acestuia la club, seara trecută.

(n.r. – Legat de venirea lui Sorin Preda la Dinamo) Pot să spun că am descoperit la ei o viziune similară cu a mea. Sunt convins că, dacă vor avea ocazia, vor veni cu un proiect bun pentru Dinamo, așa cum au demonstrat în celelalte afaceri pe care le au.

UPDATE 15:20. Vlad Iacob a continuat, spunând că „interesul lui Dinamo ar trebui să primeze, orice-ar fi, înaintea intereselor celor implicați la club. (n.r. – Pe ce loc este Dinamo în aceste interese?) Nu pe primul”.

Mi-e greu să fac o estimare de asemenea natură, de cât timp mai are Dinamo. În momentul acesta, în conturile clubului, o să vă spun că nu există contracte care să acopere sumele necesare. Domnii acționari știu mai bine dacă au la dispoziție sau nu pentru a încheia sezonul, pentru a merge mai departe. Eu nu cred că se pune problema falimentului. La Dinamo n-ar trebui să vorbim despre așa ceva, ci despre performanțe, atingerea unor obiective sportive înalte, clădirea clubului pe modele de bune practici pe care le vedem în fotbalul european. Este o diferență esențială între fotbalul din Est și cel din Vest. Principala diferență este dată de expertiza oamenilor.”


UPDATE 15.05: Iacob jr., revocat din funcția de administrator special, a declarat, la conferința de presă organizată la „Arcul de Triumf” după încheierea AGA, că „personal, eu nu voi contesta această decizie”.

UPDATE 15.00: Înainte de conferința de presă de după încheierea Adunării Generale a Acționarilor, Vlad Iacob a împărțit jurnaliștilor prezenți la „Arcul de Triumf” foi cu raportul de activitate din sezonul 2022-2023.

Timp de mai bine de un an, mi-am asumat un drum dificil. Pot spune că sunt pregătit să-mi închei mandatul cu mândrie, după performanța promovării, însă trebuie să rămân umil. Consider că Dinamo merită mai mult decât o simplă promovare și sunt conștient că, în contextul dat, nu am putut să îi ofer mai mult de atât. Eu voi continua să studiez și să-mi perfecționez competențele și sper ca, în viitor, să mai am ocazia să fac parte din conducerea acestui club.”, a mai transmis Vlad Iacob.


UPDATE 14.43: Adunarea Generală a Acționarilor SC Dinamo 1948 SA a luat sfârșit. Vlad Iacob a fost revocat din poziția de administrator special al clubului, locul acestuia fiind luat de Andrei Nicolescu. Red&White, acționarul majoritar din „Groapă”, a votat pentru revocarea din funcție a lui Vlad Iacob. Votul a cântărit decisiv. Reprezentanții ACS FC Dinamo, Dinamo Socios și Andrei Cionca au votat împotriva revocării lui Iacob jr. din funcție, pe când reprezentanți din partea APCH și Dorin Șerdean au absentat.

În ceea ce privește punctul 2 pe ordinea de zi, numirea lui Nicolescu în funcția de administrator special, acționarii care au votat împotriva acestuia nu s-au pronunțat și au preferat să se abțină de la vot.


Zi importantă la Dinamo. Azi, cu începere de la ora 14, la sediul administratorului judiciar din Capitală va avea loc Adunarea Generală a Acționarilor SC Dinamo 1948 SA. Pe ordinea de zi, la solicitarea acționarului majoritar Red&White 2022 Management și a Asociației Peluza Cătălin Hîldan, se află două puncte: revocarea administratorului special – Vlad Iacob – și desemnarea unui nou administrator special, în persoana lui Andrei Nicolescu. O oră mai târziu, la Arena Arcul de Triumf, Vlad Iacob va organiza o conferință de presă. Rămâi pe ProSport.ro pentru a afla toate detaliile zilei de la Dinamo! 

ProSport a aflat detalii din culise în legătură cu ședința AGA în care soarta lui Vlad Iacob pare pecetluită. Conform statului SC Dinamo 1948 SA, votul majorității, în acest caz Red&White, care deține 80,77%, este hotărâtor. Ce se va întâmpla după această formalitate atinge interesul fanilor dinamoviști! Astfel, din câte se pare, alți acționari din cadrul societății, conform legii, atât cei care nu se prezintă la ședința de joi, cât și cei care votează împotriva revocării, vor contesta decizia AGA în instanță, în dosarul de reorganizare judiciară al SC Dinamo 1948 SA!

Dinamo-Socios va vota împotrivă și va formula contestații. Care este poziția celorlalți acționari minoritari?

Din informațiile noastre, Asociația Dinamo Socios va vota împotriva revocării lui Vlad Iacob și, mai mult, va contesta, în justiție, hotărârea Adunării Generale a Acționarilor. Interesantă va fi poziționarea Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo care, la rândul ei, pare a înclina spre păstrarea lui Vlad Iacob în funcția de administrator special.

  • Dispozițiile Legii 31/ 1990:

* Art. 132*) – (1) Hotărârile luate de adunarea generală în limitele legii sau actului constitutiv sunt obligatorii chiar pentru acţionarii care nu au luat parte la adunare sau au votat contra;

    (2) Hotărârile adunării generale contrare legii sau actului constitutiv pot fi atacate în justiţie, în termen de 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, de oricare dintre acţionarii care nu au luat parte la adunarea generală sau care au votat contra şi au cerut să se insereze aceasta în procesul-verbal al şedinţei.

La fel, în momentul în care noul administrator special va fi înregistrat în actele societății la ONRC, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Vlad Iacob poate formula o întâmpinare, însă, din informațiile noastre, acest demers l-ar ajuta mai mult formal.

Andrei Nicolescu a renunțat la poziția de creditor, creanța sa și cea deșinută de Red&White au fost preluate de Eugen Voicu

În plaja acestei Adunări Generale a Acționarilor de astăzi, pentru a respecta legea, ProSport a dezvăluit mișcarea pe care Red&White a făcut-o de curând. Astfel, pentru a avea dreptul de a fi  desemnat administrator special, Andrei Nicolescu a fost nevoit să renunțe la poziția sa de creditor, astfel că a cedat creanța sa în valoare de 415.000 lei și 15.000 euro, izvorâtă dintr-un împrumut pe care l-a oferit societății anul trecut, lui Eugen Voicu.

  • Art. 52 – (1) După deschiderea procedurii, adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor/membrilor debitorului va desemna, pe cheltuiala acestora, administratorul special.

    (2) Nu poate fi desemnată ca administrator special o persoană fizică sau juridică care are şi calitatea de creditor.

La fel s-a întâmplat, deși în acest caz legea nu face niciun fel de referire, și în cazul creanței pe care o deținea Red&White, după ce a preluat, de la Dorin Șerdean, creanța în valoare de 16,185 lei de la categoria creditorilor salariați. Și aceasta a fost trecută pe numele lui Eugen Voicu, cel care este acționar Red&White și președintele Consiliului de Administrație al societății care deține pachetul majoritar de acțiuni din cadrul RWM.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Jurnalist sportiv din noiembrie 2021, fotbalul este omniprezent în viața lui Silvian Bădulescu, reporter special al ProSport, încă din copilărie. Una din ultimele generații care a bătut mingea pe maidan, cu visul de a deveni fotbalist în perioada junioratului și experiență la nivelul ligilor ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Reacția englezilor după ce au văzut cum a plecat echipa României de la hotelul din Germania
Reacția englezilor după ce au văzut cum a plecat echipa României de la hotelul din Germania
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar!…
Italienii au analizat doi români de la EURO 2024 și au dat verdictul: „Niciun moment marcant”
Italienii au analizat doi români de la EURO 2024 și au dat verdictul: „Niciun moment marcant”
Femeia fără DINȚI, care face senzație pe Tik-Tok. Are un succes COLOSAL la bărbați, dar mulți se sperie de ea. Cum arată
Femeia fără DINȚI, care face senzație pe Tik-Tok. Are un succes COLOSAL la bărbați, dar mulți se sperie de ea.…
E cutremur la naţională! Incredibil, răsturnare de situaţie la meciul decisiv cu Olanda
E cutremur la naţională! Incredibil, răsturnare de situaţie la meciul decisiv cu Olanda
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Câştigurile fabuloase cu care sunt ademeniţi românii cu ajutorul AI. Ce profit i s-a oferit unui posibil client ca să investească într-o platformă înşelătoare
Câştigurile fabuloase cu care sunt ademeniţi românii cu ajutorul AI. Ce profit i s-a oferit unui posibil client ca să…
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Milionarul român de doar 28 de ani pe care l-au şocat aroganţa şi snobismul românilor a anunţat cât va investi în ţara noastră!
Milionarul român de doar 28 de ani pe care l-au şocat aroganţa şi snobismul românilor a anunţat cât va investi…
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după…
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
Adevărul șocant despre Paper Mario, 20 de ani mai târziu!
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de…
În unele ţări din Europa, a fi bunic devine o ocupaţie plătită
În unele ţări din Europa, a fi bunic devine o ocupaţie plătită
Șoferii au voie să refuze etilotestul și drugtestul. Ce pot face polițiștii în continuare
Șoferii au voie să refuze etilotestul și drugtestul. Ce pot face polițiștii în continuare
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de durere
×