Prins de pandemie în România, Takayuki Seto încearcă o reprofilare culinară. Japonezul a devenit un fan al bucatelor românești, iar ProSport l-a surprins la cumpărături.
Fotbalul românesc nu duce lipsă de personaje pitorești, iar unul dintre acestea este cu siguranță Takayuki Seto. Japonezul Astrei are chiar un loc de cinste, dacă e să luăm în calcul că aproape se confundă cu istoria giurgiuvenilor.
Seto poate spune că este de o viață în România. I-a luat ceva timp să se obișnuiască cu traficul din București, s-a îndrăgostit de ciorba de perișoare și refuză să lase garda jos atunci când vine vorba de reguli.
Takayuki a devenit fotbalist în România și tot ca fotbalist l-a prins și pandemia în țara noastră. Nu are de ales și trebuie să se gospodărească. L-am surprins pe japonezul „misterios” al Astrei la cumpărături.
Îmbrăcat lejer, fotbalistul a dat o raită printr-unul dintre magazinele din apropierea casei. Jucătorul născut la Nagoya nu a vrut să-i dezamăgească pe cei dragi, așa că a ales cu mare atenție din bucatele expuse pe rafturi. Puțină pâine, câteva roșii și la masă!
„Mâncare românească servesc cam o dată pe săptămână. Îmi plac ciorbele și papanașii. Nu de burtă, am gustat și nu e bună. Dar ciorba de perișoare e preferata mea”, spunea japonezul pentru ProSport, în urmă cu mulți ani.
Seto ne-a dezvăluit că mâncarea îi alină dorul de casă. „Mor fără mâncare japoneză!” Pentru asta a făcut eforturi uriașe, dar a reușit mereu să își procure mirodeniile preferate tocmai din Estul îndepărtat.
Takayuki Seto și regulile care nu se discută
„Noi, în Japonia, suntem crescuţi de mici, aşa am fost educaţi, să punem măşti şi să ne spălăm pe mâini când venim acasă.
Asta ne-a ajutat foarte mult pe noi, mai ales acum în timpul pandemiei”, spunea Seto la începutul pandemiei care a dat peste cap toată lumea.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER