Talpan îl „rupe” pe colonelul Mocanu: comandantul clubului Steaua a ajuns în funcție numit pe pile, după modelul șefilor Poliției Olt – incompetenți susținuți politic, incapabili să salveze fata răpită și ucisă la Caracal după ce a sunat de 3 ori la 112
Juristul Florin Talpan a remis ProSport un comunicat de presă în care îi răspunde colonelului Bixi Mocanu, după ce comandantul clubului Steaua a dat publicității, în ultimele zile, mai multe acte din arhiva grupării militare. Lui Talpan, care în ultimii 5 ani a câștigat contra lui Becali procesele pentru marca Steaua, numele Steaua și palmaresul „roș-albaștrilor” (această sentință este în primă instanță), i s-a reproșat că ar fi cheltuit prea mulți bani pe copiile xerox depuse la tribunal și că a pierdut două spețe secundare.
Iritat, Talpan a dat publicității următorul răspuns:
„În privința acuzelor col. Mocanu apărute în presă doresc să fac următoarele precizări:
Nu îi mai permit col. Mocanu să mai mă denigreze. Dacă este nevoie voi formula plângere împotriva lui pentru hărțuire și abuz în serviciu iar pe cale civilă voi cere despăgubiri.
- În anul 2014 dosarul a fost foarte greu și lung, a început în anul 2011 și s-a încheiat dupa 3 ani. Am pierdut la fond și în apel deși probatoriul era de necombătut și aveam toate dovezile clare, iar apărările erau perfect întocmite. Am depus recurs (formulat doar de subsemnatul) pentru că știam că până la urmă o instanță îmi va da dreptate. Recursul este o cale de atac extraordinară, cu greu de câștigat dacă pe fondul cauzei și în apel nu ai făcut acțiunea sau apărările așa cum trebuie, dacă nu ai adus probatoriul care să fie util cauzei și care să demonstreze ceea ce vrei să demonstrezi judecatorului. Acest avocat a fost prezent doar la un termen. Ce încercați acum să insinuați? Că nu eu am câștigat dosarul? Reiterez faptul că dacă nu făceam apărările cum trebuie și acțiunea în fond și apel nu câștigam! Recursul judecă de fapt nelegalitățile procedurale de judecată în apel și nu reprezintă o rejudecare a fondului procesului așa cum se întâmplă în apel. Înțelegeți? Recursul judecă doar pe anumite motive de casare, obligatorii privind competența, depășirea atribuțiilor judecătorești, când instanța a încălcat regulile de procedură care atrag nulitatea hotărârii, când hotărârea s-a dat cu încălcarea și aplicarea normelor de drept material… etc… Nu vorbim de fondul cauzei aici de judecata propriu zisă! Se câștigă foarte greu recursul doar dacă ai dreptate și dacă ai avut dreptate în fond și apel și această dreptate nu ți-a fost dată pe unul din motivele de mai sus! În cazul în care nu ai dreptate, nu te încadrezi în motivele limitative de mai sus recursul este respins ca inadmisibil! Nu știu ce vreți să insinuați dar dacă o faceți, veți fi de râsul juriștilor care stiu despre ce vorbesc aici! Faptul că poate am spus ca sunt de acord cu concluziile repectivei (nici nu mai stiu exact, de atunci am câștigat câteva alte dosare de importanță capitală) nu înseamnă că nu eu am câștigat dosarul ci ca având aceleași concluzii de admitere a recursului nu am mai reiterat. Instanța din câte mi aduc aminte a limitat timpul pledoariei la câteva minute. Ce nu știți voi jurnaliștii este că la ÎCCJ judecătorii nu au timp de povești și timpul e limitat în expunere, doar ce este scris contează. Credeți că un dosar de asemenea importanță se câștigă doar cu 5 minute pledoarie la bară? Să le fie rușine celor care insinueaza tot felul de prostii!
Mă mir că nu mă întrebați de celelalte dosare când eram eu și „armata” de avocați ai lui Becali! De ce presa nu vorbește despre toate dosarele câștigate de mine împotriva avocaților foarte bine plătiți de George Becali: Prof. univ. dr. Gheorghe Pipera, av. Petre Pipera, av. Radu Enache, av. Justin Ștefan (în prezent Secretar General la Liga Profesionistă de Fotbal), av. Adrian Căvescu, av. Jecu Ancuța, av. Brăgău Daniela (fost judecător – Președinte al Secției a IV-a Civilă a Tribunalului București), av. Dan Idita, av. Simona Neagu, etc., când am câștigat foarte multe dosare.
Col. Mocanu dorește să îmi minimizeze meritele, să mă înjosească și să îmi aducă oprobriu public. Eu am câștigat pentru Clubul Sportiv al Armatei STEAUA BUCUREȘTI marca, numele și palmaresul și am recuperat sume considerabile de bani de la FCSB doar prin munca și cunoștiințele mele. Să îi fie rușine pentru ceea ce face.
2. Copiile xerox sunt din mai multe dosare aflate de rolul instanțelor de judecată din România, dosarelor aflate pe rolul EUIPO, UEFA, etc., când chiar presa a scris de faptul că am transmis sute de pagini în apărare, traduceri, legalizări, fotocopiere jurisprudență, transmitere prin poșta DHL. Ce vrea să facă col. Mocanu? Să prostească lumea, ca să uite de contractul de închiriere rămas în vigoare prin eludarea legii și prin bunăvoința lui, cu Fundația STEAUA TENIS XXI?; să se uite că pentru echipa de fotbal s-au cheltuit 2.000.000 Euro în ultimii 2 ani iar echipa nu a promovat în liga a III-a; să se uite de jucătorul de handbal care solicită daune de 630.000 (n.r. – de lei) pentru faptul că a fost dat afară după câteva săptamani; să se uite că la secția de handbal au fost în sezonul trecut 6 (șase) antrenori plătiți cu sute de mii de lei, deși unii dintre ei nu se prezentau la muncă iar echipa de handbal nu a avut rezultate; să se uite de „protejații” aduși de col. Mocanu și numiți în funcții cu grad de colonel în condițiile în care cei aduși au gradul de locotenent; să se uite de supraaglomerarea ștatului de organizare; să se uite de faptul ca anul trecut, AMFB și Asociația Suporterilor 47 (după cum am auzit de la unii suporteri) au făcut afaceri cu drepturile de televizare ale meciurilor Stelei, fără ca Steaua să vadă vreun ban (dacă Steaua a beneficiat de vreun ban din aceste drepturi de televiziune să se facă dovada de către col Mocanu, pentru că tot îî place lui să dea documente la jurnalisti?); să să uite de toate neregulile din club?.
Eu știu ce vorbesc.Trimite doar comisii de sancționare, nu mă lasă să lucrez, nu semnează apărări, acte, nu face decât să se ocupe de distrugerea mea? Să uite lumea că nu este pus în funcție pe criterii de competență, cum au fost puși și la OLT, mai marii conducători ai Inspectoratului de Poliție Olt?”.