Într-un interviu pentru site-ul elitaromaniei.ro, Gabriela Szabo (43 de ani), campioană olimpică și multiplă campioană mondială de atletism, actualmente director general la CSM București, ne dă speranțe pentru construirea mult visatei săli polivalente în București.
„Personal, mă lupt cu toată energia mea pentru o sală polivalentă. Când eram ministrul sporturilor, am transferat către primăria capitalei terenul de la „Lia Manoliu” pentru construcția unei arene de 15.000 de locuri. Din păcate, au fost acele conflicte între cele două firme străine care să construiască această arenă, eu am plecat din funcția de minsitru, s-au războit prin tribunal destul de mult. Din câte știu, s-au reluat procedurile de licitație și să dea Dumnezeu ca în viitorul nu foarte îndepărtat Bucureștiul să aibă o arenă sportivă. În momentul în care dezvolți infrastructura sportivă, nu numai că dezvolți sportul la nivel de copii și juniori și sportul de performanță, dar poți să organizezi competiții internaționale, să aduci în București toate națiunile lumii, pentru promovarea Bucureștiului, turism, economie etc”, e de părere fosta mare sportivă.
Tot în interviul pentru site-ul citat, Gabriela Szabo îndeamnă copiii, tinerii, dar și pe cei mai în vârstă, să facă mișcare, pentru a avea un corp sănătos: „Corpul omenesc este făcut pentru mișcare. Noi nu suntem făcuți să stăm pe scaun și să fim sedentari. Avem datoria morală față de corpul nostru să-l mișcăm și să-l facem mai sănătos.”
Gabi Szabo ne readuce în memorie cursa istorică de la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, când ea a câștigat medalia de aur la 5000 de metri, într-o finală în care a făcut față unui atac fulminant al irlandezei Sonia O’Sullivan: „Înainte de cursă, când am intrat pe stadion, care era full, mi-am zis: Eu sunt campioană olimpică! În timpul cursei, nu m-am uitat niciodată în spate, priveam doar ecranul din față. Am văzut-o pe Sonia că e printre ultimele, apoi a început să avanseze și am avut inteligența tactică să schimb tactica de cursă. Dacă rămâneam pe finalul de 200 de metri, puteam să pierd, dar am făcut finișul progresiv, de la 600 de metri, am venit sută cu sută și am surprins-o. Iar finișul mai intens l-am făcut de la 300 de metri. Dacă stăteam din 200, era destul de periculos. Ea a venit tare, să mă depășească, dar nu am cedat.”
.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER