Octavian Șovre a fost în atenția tuturor după celebrul autograf cerut vedetei norvegiene Haaland la partida Manchester City – Borussia Dortmund.
E posibil că acel meci să fie ultimul al carierei, mai ales că președintele CCA Kyros Vassaras nu l-a delegat în brigada lui Ovidiu Hațegan la derby-ul U. Craiova – CFR Cluj, care va avea loc în această seară, de la ora 21.30.
Gestul lui Octavian Șovre la partida din Liga Campionilor de marți seara continuă să facă valuri. The Times a scris joi despre o posibilă suspendare a asistentului român.
Radu Ghinguleac este asistentul care se pregătește să-l înlocuiască pe Șovre, nu numai acum, dar și pe viitor, mai ales că Octavian Șovre va ieși din activitatea sportivă în această vară.
Începând cu ediția 1991/92, în urma unei decizii a FIFA, arbitrii au fost clar separați, în centrali și asistenți. Până atunci, un arbitru putea activa atât la centru, cât și la margine.
Așadar, se poate spune că de-atunci au apărut două meserii diferite în aceeași curte. În cazul acestor asistenți, foștii „tușari” cum mai erau denumiți.
Fiind așadar o specializare numai pe acest tronson, cifrele celor care s-au dovedit a fi cei mai buni practicanți ai acestei noi meserii au devenit cu trecerea timpului din ce în ce mai mari, în mod logic fiind cei mai solicitați să participe la meciuri.
Astfel, în ediția 2011/12, bucureșteanul Adrian Vidan a devenit primul care a atins 300 de „linii” pe prima noastră scenă. Iar în sezonul trecut, orădeanul Octavian Șovre a devenit primul cu 400, acest număr rotund înregistrându-l chiar în ultima sa apariție din 2019/20.
A debutat la 19 mai 2001, la partida din etapa a 27-a din acel sezon, FC Argeș – Astra 4-2, dovedindu-se cu trecerea timpului un asistent priceput, cu decizii constant bune, neimplicat în scandaluri și aproape deloc contestat, cum rar se întâmplă astăzi cu alți colegi de-ai săi.
Astfel, nu numai că a obținut ecusonul FIFA care i-a permis să activeze și pe plan internațional, dar iată-l devenind de două sezoane liderul all-time pe acest tronson în Liga I, izbutind să-și ridice acest record de la o etapă la alta.
Octavian Șovre (Bihor) – 417 linii LI (21 sezoane) Aurel Onița (Constanța) – 370 linii LI (16 sezoane) Miklós Nagy (Cluj) – 329 linii LI (14 sezoane) Sebastian Gheorghe (Suceava) – 324 linii LI (16 sezoane) Adrian Vidan (București) – 311 linii LI (17 sezoane)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER