Sala de sport din complexul Dinamo a găzduit, luni seara, meciul dintre echipa gazdă de handbal masculin și Minaur Baia Mare, scor 29-32, astfel că maramureșenii s-au calificat în semifinalele Cupei României. Interesul pentru această partidă deosebit de atractivă i-a adus în sală și pe câțiva dintre foștii mari handbaliști ai clubului Steaua: Vasile Stângă, Radu Voina (campion mondial în 1972), Ștefan Birtalan (dublu campion mondial în 1970 și 1972) și Gheorghe Goran (campion mondial în 1970).
După ce Vasile Stângă și-a exprimat punctul de vedere cu privire asupra mărcii Steaua, Gheorghe Goran nu a rămas nici el indiferent la aceste probleme care există între echipa de fotbal a lui Gigi Becali și Clubul Sportiv al Armatei.
Mulți se întreabă de ce ar trebui ca patronul liderului din Liga 1 să ofere bani celor de la CSA, în schimbul folosirii siglei. Fostul mare handbalist susține că marca Steaua nu a fost ridicată la un asemenea nivel de notorietate doar de fotbaliști, ci și de foarte mulți sportivi.
Gheorghe Goran spune că în făurirea mărcii Steaua un rol important l-au avut și sportivii, nu numai fotbaliștii
La Olimpiada din 1984, sportivii steliști au luat mai multe medalii decât Franța
„Domnule, băiatul acesta jurist (n.r. Florin Talpan) care lucrează la Clubul Sportiv al Armatei a făcut un lucru foarte bun pentru că a apărat marca Steaua. E normal ca echipa de fotbal a lui Becali să plătească bani dacă vrea să o utilizeze, mai ales că știm cu toții modul mai puțin ortodox în care s-a predat secția de fotbal în 1999/2000, cu participarea acestui Babiuc… Juristul le-a pus în curtea celor de la Minister un tablou Rembrandt și ei parcă nu știu ce să facă. Să negocieze, domnule”, a afirmat Goran. Acesta a explicat cât de important era clubul Steaua pe plan internațional și până să fie cucerită Cupa Campionilor Europeni.
„Prestigiul mărcii Steaua e câștigat prin munca multor sportivi, nu numai a fotbaliștilor. Au fost perioade când fotbalul nu avea așa mari performanțe, dar erau sportivi care aduceau medalii olimpice și mondiale României. Fotbalul a punctat în 1986, cum știm cu toții. Puțină lume știe, în 1984 la Olimpiada de la Los Angeles, clubul Steaua a câștigat mai multe medalii decât Franța! România s-a clasat a doua în clasamentul pe națiuni, după Statele Unite. Vă dați seama la ce nivel era Steaua în 1984. Apoi au venit performanțele extraordinare ale fotbaliștilor din 1986 și 1987″, a spus Goran.
România a avut cea mai bună participare din istoria ei la Olimpiada din 1984, când a cucerit locul 2 pe națiuni cu un total de 53 de medalii, dintre care 20 de aur. România a fost singura țară din fostul bloc cumunist care a participat la această ediție, boicotată de URSS ca o replică pentru un gest asemănător făcut de Statele Unite la Olimpiada din 1980, de la Moscova
„S-au învățat să ia totul gratis”
Fostul handbalist ajuns acum la vârsta de 70 de ani a mai dezvăluit că fostul ministru Babiuc, cel care a semnat așa-numitul protocol M21, despre care ProSport a scris de curând, i-a dat afară pe Cornel Oțelea și pe Cristian Gațu pentru că nu au fost de acord să semneze cedarea echipei de fotbal. „Cei de la Ministerul Apărării trebuie să înțeleagă că pe undeva trebuie să fie o reparație morală și financiară față de utilizarea mărcii, pentru sportivii aceștia care au muncit la făurirea brandului. Eu sunt de acord să folosească și cei de la fotbal această siglă, dar să plătească! Ce, ei vor numai gratis? Și, atenție, sigla să le fie dată pe o perioadă limitată! Și ce caută acest general (n.r. Cătălin Zisu) de la Armată să conducă sportul? Acest mare club Steaua a fost condus, în general, de foști mari sportivi”, a încheiat Gheorghe Goran.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER