Usturoi, lapte și multe cereale!** „MENIUL” care îi va ajuta pe steliști să-și mențină vitalitatea și în Antalya
Steliștii sunt pregătiți să amelioreze problemele jucătorilor legate de trecerea de la frig la cald, dacă va fi cazul. Staff-ul medical al lui Ilie Stan crede că pericolul ar fi fost mai mare dacă în Antalya erau temperaturi de +30 de grade Celsius sau dacă se făcea trecerea invers, de la cald la rece.
Steliștii speră să nu întâmpine probleme prea mari prin schimbarea climatului, după ce echipa s-a antrenat prin zăpadă la temperaturi scăzute, iar acum, în Antalya fotbaliștii lui Ilie Stan se vor pregăti la +15 grade Celsius. „Nu e elocvent că dacă treci de la frig la cald vei avea automat probleme. În cazul în care în Antalya ne așteptau temperaturi de plus 30 de grade Celsius, atunci ar fi existat un risc. Mai grav e când treci de la cald la frig, pentru că atunci exită posibilitatea ca jucătorii să aibă contracturi, crampe, chiar leziuni musculare„, ne-a spus un oficial stelist.
Totuși, steliștii vor transpira sigur în Antalya și astfel vor pierde minerale și electroliți. Dar doctorul echipei va suplimenta porția tocmai pentru a nu se înregistra probleme medicale. Pentru cei care nu știu, electroliții cei mai cunoscuți sunt calciul și magneziul. Elevii lui Ilie Stan trebuie să bea, de exemplu, mai mult lapte și iaurt, dar și să mănânce cereale, nuci, fasole uscată și legume cu frunze verzi (ustoroi, ceapă, spanac, etc).