Vedeta Pro TV, Mihai Bobonete, și alți zeci de părinți, incluși într-un scandal uriaș! Acuzații halucinante: „Am făcut plângere penală. Am fost înșelați!” + Un club de fotbal de Stat și o agenție de turism, implicate | EXCLUSIV

Fotbalul românesc a devenit specializat pe scandaluri și mai puțin pe performanțe. ProSport vă prezintă în rândurile următoare o situație delicată petrecută la secția de fotbal a Clubului Sportiv Știința București, club finanțat de Ministerul Educației și club la care este legitimat, printre alții, și fiul lui Mihai Bobonete.

Vedeta Pro TV, Mihai Bobonete, și alți zeci de părinți de la un club de Stat, ar fi fost înșelați cu o sumă uriașă de bani! Acuzații halucinante + Agenția de turism se apără

Nu mai puțin de 36 de persoane, dintre care 34 de copii legitimați la CS Știința București, ar fi trebuit să plece la 10 februarie 2023 într-un cantonament în Malaga, Spania. Fiecare persoană a achitat aproximativ 700 de euro, bani care ar fi trebuit să acopere zborul și cazarea. Clubul a delegat una dintre mămici să se ocupe de strângerea banilor, aceasta fiind și cea care a transmis că pentru transport poate lua legătura cu o agenție de turism cu care a mai colaborat în trecut.

Anca Goață este numele mămicii care s-a ocupat de tranzacția cu agenția de turism reprezentată în acest caz de Betty Persic, care a delegat avocatul să explice care e situația agenției. Banii ar fi ajuns la agenția respectivă, iar aceasta din urmă ar fi confirmat cumpărarea biletelor pentru data de 10 februarie. Totuși, cu o zi înainte de decolare, părinții susțin că au fost anunțați că zborul nu va mai avea loc și că trebuie să-și găsească o altă dată de cantonament. Clubul și părinții n-au fost de acord, pentru că rezervaseră deja hotelul din Malaga, iar alți părinți chiar au plecat în Spania cu o zi-două mai devreme pentru a-și întâmpina copiii acolo și pentru un mic concediu.

De aici s-a pornit un adevărat scandal. Părinții acuză că se simt înșelați și au depus mai multe plângeri penale la Secția 10 din București, reprezentanții Clubului Sportiv Știința București susțin că părinții își vor recupera doar 60% din totalul investiției de 700 de euro, în timp ce reprezentanta agenției de turism a fost chemată la audieri și ar fi promis că va returna toți banii de pe bilete. Totodată, aceasta ar fi transmis autorităților că n-a putut să pună la dispoziția părinților dovada cumpărării biletelor de avion pentru că între agenție și WizzAir ar exista un contract de confidențialitate.

ProSport a stat de vorbă cu toate persoanele implicate!

Cazul a ajuns în atenția ProSport fiind prezentat de părintele unuia dintre copiii legitimați la CS Știința București, care s-a simțit înșelat.

„Prin luna octombrie, domnii antrenori de la Știința, împreună cu domnul Vali Brezeanu ne-au spus că vor să închirieze un avion ca să meargă cu copiii în cantonament, în Antalya, în vacanța din luna februarie. Apoi au revenit la noi, au făcut o ședință cu părinții și ne-au spus că e prea scump să închirieze un charter și că au găsit o ofertă excelentă de cantonament la Malaga, Spania. Inițial, ne-au spus prețul de 500 de euro, apoi de 550 de euro. Am fost de acord aproape toți părinții, de la trei grupe, copii născuți în 2012, 2011 și 2010. La începutul lui noiembrie ne-au spus că s-au scumpit biletele de avion și că trebuie să plătim urgent 1.175 de lei prețul biletului de avion, ca să fie cumpărate biletele și să stăm liniștiți și să dăm și 100 de euro avans pentru cazarea în Spania. Totul suna foarte frumos: ne-au arătat poze cu un hotel de patru stele și niște stadioane, unde au spus că acolo se antrenează echipa națională a Spaniei și echipe precum Real Madrid și Barcelona.

Am plătit cu toții până a doua zi banii de avion, în primele zile din noiembrie. După aceea ne spuneau ori verbal, ori pe grupul de părinți unde sunt și domnii antrenori și domnul Brezeanu, diverse informații. Să facem procură la notar de deplasare pe numele domnului Olteanu Costel, dacă vrem, să mergem la un anume notar în zona 13 Septembrie, că ne oferă prețuri mai bune, să facem asigurări de călătorie la o anume doamnă…. Ne-am conformat în totalitate. Până în data de 2-3 februarie am plătit, la clublul Știința, la o doamnă indicată de către domnii antrenori ca fiind pe post de casieră, aproximativ 680 de euro de persoană, prețul total al cantonamentului în Malaga, care includea transportul cu avionul, cazare și antrenamentele băieților noștri.

Vineri, 10 februarie, la 5 dimineața, băieții trebuiau să fie în aeroport, că la 7 trebuiau să decoleze. Însă, joi, 9 februarie, când aveam bagajele făcute, în jurul orelor 15-16, domnul antrenor ne-a trimis un mesaj pe grupul de părinți că se anuleză zborul nostru și că nu mai plecăm. Ne-a spus să venim de urgență la ora 19 la fostul club Dumars, la o cantină, la o ședință cu părinții. În fața noastră erau patru domni – antrenorii Olteanu Costel și Nădrag Cristian, domnul Victor Mihăilescu – președintele Clublui Știința București, și o doamnă care nu s-a recomandat. Ne-au spus că nu avem ce să facem, să găsim alternative astfel încât copiii să ajungă în Spania. Că trebuie să mute data de cantonament și să cumpărăm alte bilete de avion. Ne-au spus numele agenției, că s-au ocupat de toată treaba niște părinți care au copiii înscriși la clubul Știința, că au ales cea mai ieftină ofertă de transport și că doamna de la agenția de turism ne-ar fi dat țeapă. Ne-au spus că Știința nu are nicio implicare în acest cantonament, că nu avea cum să organizeze cantonamente, dat fiind faptul că este club de stat, și că ei ar fi trebuit să organizeze prin SEAP, prin licitație publică și doar în România. Au spus că a fost o înțelegere între părinți acest cantonament, ei nu au nici cea mai mică implicare.

Pentru că deplasarea turneului avea loc în timpul școlii, ne-au dat scutire, cu antetul clublui Știința București, în care scrie clar că Știința București organizează în perioada 10-17 februarie 2023 cantonament și turneu international la Malaga, Spania. Pe data de 17 februarie trebuia să mai plece un grup de copii născuți în anii 2011 și 2012. Din păcate, nici aceștia nu au mai ajuns la Malaga”, a declarat unul dintre părinții cu care ProSport a vorbit.

Acestea sunt imaginile trimise pe grupul de părinți de la CS Știința București prin care se prezenta locul în care zecile de copii urmau să facă respectivul cantonament din Malaga

Președintele Clubului Sportiv Știința București se apără și anunță: „Își vor recupera 60% din bani”

ProSport a vorbit și cu președintele Clubului Sportiv Știința București, Valentin Brezeanu, care se află în SUA în această perioadă și nu s-a putut implica direct. Totuși, fondatorul Acumen Sport București, unul dintre sponsorii CSA Steaua, le dă asigurări părinților că-și vor recupera 60% din bani.

„Copiii au trebuit să meargă într-un cantonament în Spania. Noi am avut o variantă în Turcia, dar părinților li s-a părut o variantă prea scumpă. În acest cantonament trebuiau să meargă 4 grupe în două perioade diferite. Mămica unuia dintre copiii de la grupa de 2011 a venit cu varianta Spania cu o firmă de organizare evenimente. Am discutat, condițiile erau foarte bune. Am încercat să închiriem un avion pentru tot grupul, dar era prea scump. Am încercat să căutăm soluții de deplasare. Tot de la grupa de 2011 o mămică a spus că are o prietenă la o agenție de turism. Cea mai bună soluție a fost prin această agenție. S-au achitat biletele, am aranjat meciuri amicale, tot ce trebuie. Cu o zi și jumătate înainte de plecarea primului grup agenția ne-a anunțat că WizzAir nu mai poate face biletele și check-in-ul. Ulterior s-ar fi dovedit că ea poate nici n-a achiziționat biletele, a vrut să țină banii să achite mai târziu, din ce am înțeles de la părinți, pentru că eu sunt plecat din țară acum. Când am plecat eu din țară totul era rezolvat, nu era nicio problemă.

Această agenție ne-a anunțat că WizzAir nu ne mai poate duce, dar bineînțeles că n-a fost vina celor de la WizzAir, ci a acelei doamne de la agenție. Acum cu toții am început o acțiune să încercăm să recuperăm banii. La grupul al doilea care trebuia să plece pe 17 februarie am reușit să recuperăm toți banii. La primul grup însă din păcate vor exista niște mici pierderi. Am recuperat 60% din cazare.

Și noi și părinții am contactat agenția de turism. S-a făcut și plângere penală împotriva unei doamne Betty de acolo, că e agenția dumneaei. S-au făcut plângeri penale, declarații la poliție. E un dosar colectiv. Plângerea penală a plecat din partea mămicii care a ținut legătura și a și plătit biletele. Ea a fost îndreptățită să facă plângerea. Inițial a fost făcută la poliție, ulterior ni s-a spus să direcționăm către ANPC. Din informațiile pe care le am, polițistul care instrumentează cazul ar fi anunțat-o pe mămică faptul că acea doamnă Betty a fost audiată și că el consideră că în scurt timp această femeie va restitui banii.

Clubul a venit cu ideea cantonamentului, e normal. Taxa lunară la clubul nostru este de 300 de lei, cred că cea mai mică taxă din București. Nu știu dacă e vreun părinte care n-a primit chitanță la acești bani. Noi, în primul rând, îi îndemnăm să ne plătească în cont, că ne face viața mult mai ușoară. Unii dintre ei plătesc taxa numerar, iar apoi eu sunt convins că primesc chitanță, dar voi verifica. De la 1 ianuarie chiar le-am cerut că vrem să ne plătească doar în cont”, a declarat Valentin Brezeanu pentru ProSport.

Întrebat despre banii pe care i-ar primi clubul Știința București de la Stat, Valentin Brezeanu a răspsuns: „Asta trebuie să-l întrebați pe direct directorul Victor Mihăilescu. Acest club are mai multe secții. Din ce știu eu, pentru fotbal se primesc bani doar la nivel de Liga 1, dar nu luați această informație de bună, că nu știu exact. Nu primești oricum bani. De exemplu, CSA Steaua, care este finanțată tot de Stat, are taxă la grupele mici de minifotbal. Probabil că și banii aceștia vin într-un anumit… Probabil banii veniți de la Stat nu ajung”.

Valentin Brezeanu, primul din dreapta, alături de George Ogăraru (în mijloc)

Mămica implicată direct a explicat cum s-a făcut tranzacția!

Anca Goață, mămica implicată direct, care a ținut legătura cu agenția de turism, susține că a mai colaborat cu respectiva agenție și n-a întâmpinat probleme, însă de această dată a fost nevoită să apeleze la poliție.

„Da, eu am venit cu această agenție de turism pentru că mai lucrasem cu ea. S-a ajuns la poliție, suntem în proces, vom vedea ce va fi. A fost audiată și doamna Betty. Înțeleg că ar urma să ne restituie banii, dar nu știu mai multe amănunte. Nu știam că se va ajunge aici. Eu am mai colaborat cu această agenție, mi-a fost recomandată și de către colegi, eu lucrând în sistemul bancar. N-a fost luată de pe stradă această agenție. Nimeni nu s-a gândit că se va ajunge aici.

Eu am ținut legătura cu doamna Betty, în noiembrie s-au făcut rezervările, iar cu două zile înainte de plecarea primului grup ne-a anunțat că ea nu poate face check-in-ul, că cei de la WizzAir au suspendat biletele, fără să ne pună la dispoziție nicio dovadă în acest sens, invocând că are clauză de confidențialitate cu cei de la WizzAir. Nu mi-a dat nicio hârtie la mână când i-am dat banii decât un mail prin care ne-a spus că s-a făcut rezervarea. Dar n-a existat o dovadă clară că acele bilete au fost rezervate. Înțeleg că documentația a fost depusă la poliție. Am înțeles că doamna Betty ar fi prezentat documente doveditoare și o să ne restituie banii. Poliția încă nu o poate acuza de vreo faptă. În acest moment e clar că am fost mințiți, înșelați. Până la proba contrarie, nu ne putem schimba părerea. E adevărat că ne-a răspuns tuturor la telefoane, însă până în ultima secundă a susținut că nu e vina agenției, ci a celor de la WizzAir”, a spus și Anca Goață.

Directorul CS Știința București explică de ce nu face cantonamentele cu licitație publică!

Victor Mihăilescu, directorul Clubului Sportiv Știința București, susține că pe viitor va fi mai atent atunci când va duce echipa în cantonament.

„Este o anchetă în desfășurare, nu mă pot pronunța cu privire la cine e vinovat. În general, stagiile de cantonament nu sunt susținute prin club, pentru că clubul este o instituție publică cu o anumită finanțare până la un punct. Părinții au venit și au spus că strâng ei bani pentru a trimite copiii într-un punct X. Toată lumea a picat de acord, am vorbit cu organizatorii de acolo, am rezolvat casă, masă, ce mai era de făcut și au mai rămas doar biletele. În momentul achiziționării biletelor fiecare părinte a venit cu o alternativă în funcție de cum mai cunoștea fiecare. S-a luat decizia de către părinți să mergem cu varianta X.

Apoi timp de două luni n-a mai pus nimeni nicio întrebare. E adevărat că nici noi n-am mai pus nicio întrebare și e regretabil. Dar nu ne-a trecut prin cap că în 2023 se mai poate întâmpla așa ceva. Ca urmare am fost anunțați cu o zi înainte de plecare că nu se mai pleacă, că nu sunt bilete, că a fost o problemă la luarea biletelor. Dar noi pe unde am mai întrebat, și la WizzAir, și cine a mai verificat în softul acela de rezervări pe care-l folosesc agențiile de turism, rezervarea n-a fost făcută. Domnii de la agenție susțin că au făcut-o și că vor demonstra acest lucru.

Clubul își asumă ce doriți dumneavoastră să-și asume, dar clubul fizic nu e implicat decât prin oamenii lui. Nu este implicat ca instituție. Clubul n-are bani să facă un cantonament. Teoretic, am mai încercat și prin licitație la alte secții, am strâns bănuții de la fiecare părinte care a făcut un contract de sponsorizare pentru un stagiu de pregătire. În momentul în care faci licitație și spui unde vrei să ajungi s-ar putea să nu ajungi unde îți dorești. Adică s-ar putea să nu găsești hotelul pe care vrei să-l găsești și părinții să nu fie mulțumiți. S-a întâmplat și aspectul acesta. Am încercat toate variantele până acum. Pe viitor vom mai merge pe această variantă de a face cantonamente prin implicarea părinților, dar nu vom mai lăsa atât de multe lucruri ca opționale date. Vom găsi noi o agenție, vom spune ce și în ce fel și vom stabili un preț total”, a spus Victor Mihăilescu.

„Bugetul Științei București este undeva în jur de 6 milioane de lei. Secției de fotbal îi revine undeva la 4-500.000 de lei. Secția de fotbal are grupe de vârstă de la 2010 la 2016, iar la 2010 are două echipe. Mai este și grupa de inițiere. Mai avem și echipa din Liga 4. Părinții care se plâng că nu primesc chitanță pe taxa de 300 de lei să fie sănătoși, pot face și plângere, nu ne deranjează. Majoritatea părinților, și chiar le-am recomandat, fac plata în cont. Nu prea lucrăm cu numerar. Au existat vreo 5 cazuri în noiembrie și decembrie” – Victor Mihăilescu

Agenția de turism dă vina pe WizzAir pentru situația creată!

Avocata Rucsandra Sandu, membru în Baroul București și persoana care a apărat agenția de turism în fața poliției, a explicat pentru ProSport în ce stadiu este ancheta și a prezentat de ce cele două grupuri de copii n-au mai plecat în Malaga.

„Din pricina motivelor tehnice, vă confirm în calitate de avocat acest punct de vedere precum și documentele justificative au fost prezentate chiar în cursul zilei de ieri (n.r. 20 februarie) și autorităților. Acest lucru este demn de menționat și urmează să se ia o decizie. Având în vedere că agenția de turism este un intermediar în contractul de transport cu WizzAir, că este vorba despre o companie aeriană, agenția de turism acționează ca un intermediar.

Trebuie menționat că agenția a luat toate măsurile și a depus toate diligențele în direcția rambursării sumelor de bani pentru acești copii, turiști. Și totodată faptul că în prealabil acestei solicitări de rambursare, pe care în mod corect a efecutat-o clientul meu, le-a propus acestora inclusiv alternative de zbor care nu au fost acceptate de către reprezentanții copiilor, aceștia alegând să stea în pasivitate. Ca atare, agenția s-a văzut nevoită să solicite companiei aeriene contravaloarea tuturor biletelor de avion, pentru că dacă ar fi adoptat această poziție pasivă și în raport cu compania aeriană riscam să pierdem dreptul de a solicita rambursarea acestor bani turiștilor”, și-a început discursul avocata agenției Rucsandra Sandu.

Reporter: De ce totuși au existat două grupuri care au avut de suferit și nu s-au anulat biletele altor persoane, ținând cont că aeronava avea peste 100 de locuri?
Avocata Rucsandra Sandu: A fost o comunicare din partea companiei aeriene și politica companiei aeriene cu privire la gestionarea acestor grupuri de turiști. Adică în momentul în care ei fac îmbarcările se consideră că toți aderă la același grup. Din discuția pe care clienta mea a purtat-o cu compania aeriană am reținut faptul că compania aeriană a avut în vedere siguranța acestor copii și, mai mult, a precizat faptul că în ipoteza în care s-ar schimba aeronava, grupurile de turiști nu vor fi îmbarcate, existând din partea companiei aeriene această poziție.

– Prin ceea ce spuneți dumneavoastră, cred că un pic atacați și WizzAir. Cine citește ce ați spus poate crede că WizzAir nu oferă siguranță copiilor prin zborurile lor și mai bine îi lasă acasă.
– Comunicarea care a fost a avut legătură în principal cu motivele tehnice, iar în subsidiar, ca să clarific, a spus că chiar dacă aeronava va fi schimbată, grupurile de copii nu vor fi îmbarcate. Presupunând în această modalitate că aceasta ar putea fi o potențială poziție a companiei aeriene. Nu este un atac, ține de politicile fiecărei companii.

– V-am întrebat pentru că eu n-am mai auzit până acum ca o companie de transport să refuze grupurile.
– Eu așa rețin că au stat lucrurile. Nu s-a pus problema nicio secundă a îmbarcării grupurilor. În limba engleză scrie că WizzAir se adresează clienților și notifică faptul că din pricina unor motice tehnice. Și aici vreau să punctez faptul că zborurile programate către Malaga în datele de 10 februarie, respectiv 17 februarie 2023, pot fi replanificate, iar dacă situația permite ca aeronava să fie schimbată, ei tot nu vor fi capabili să preia grupurile. Aceasta e comunicarea lor.

– Agenția de turism nu a știut că WizzAir are o politică de așa natură încât nu poate transporta 36 de persoane?
– Păi nu este vorba că grupul în sine era împotriva politicii WizzAir, ci era vorba despre îmbarcarea propriu zisă a grupurilor de pasageri contractați în această situație, în această speță. Nu era vorba că dacă noi vom contracta acum 80 de turiști, pe noi nu ne va sprijini WizzAir să-i îmbarcăm dacă situația permite. Discutăm despre politica unei companii low-cost, care este mult mai restrictivă decât companiile de linie. Mi s-a comunicat care este situația în aceste condiții. Prin urmare, agenția a fost într-o situație mai presus de voința ei și independentă de voința ei. Nu a putut să prevadă. Ce e de menționat este că în mod activ a luat legătura cu turiștii, există corespondență în sensul acesta. Li s-a spus, li s-a comunicat că s-au făcut cererile de rambursare. Ba mai mult, compania aeriană a înregistrat cererea agenției de turism căreia îi va da curs. Am reținut astăzi din partea clientei mele că procedura de rambursare ar fi început către doamna Goață.

– Rambursarea va fi în proporție de 100%?
– Din ceea ce am reținut, va fi în proporție de 100%. Nu s-a pus problema, ba mai mult este și pentru agenția de turism o împrejurare în care și pentru agenție generează pierderi de natură economică. Toate aceste incidente au avut loc inclusiv în perioada pandemiei. Ar mai fi de adăugat că turiștii nu au cooperat în sensul opțiunii privind alternativele de zbor, agenția de turism a încercat în mod activ să-i contacteze și ceea ce vă pot confirma la nivel personal este că am recurs și la situația în care am fost nevoită să contactez personal reprezentanta grupului, pe doamna Anca Goață. Pentru că doamna Goața era reprezentantul grupului, persoana care a preluat toate chestiunile legate de comunicări. Și facturarea s-a realizat pe numele dumneaei, deși inițial am reținut că a comunicat faptul că nu-și dorește facturi sau o situație de genul acesta. În acel moment agenția i-a specificat foarte clar că nu poate proceda așa și trebuie emisă factură. Aș spune că agenția a depus toate diligențele în favoarea acestor grupuri, discutăm despre o agenție a procedat la oferire alternativelor de zbor, acordarea de vouchere și nu s-a pus niciodată problema de a ne sustrage de la obligațiile de rambursare.

Bobonete a răspuns, de la WizzAir încă așteptăm o reacție oficială!

ProSport a contactat și compania aeriană WizzAir pentru un drept la replică, însă aceasta ne-a transmis, printr-un mail, că a trimis cererea noastră către departamentul abilitat și ar urma să revină în următoarele ore cu un răspuns. Până la ora publicării acestui articol, WizzAir n-a mai trimis vreun răspuns.

Actorul Mihai Bobonete a fost contactat și el, însă s-a rezumat să spună doar: „Acum sunt la filmări pentru serialul Las Fierbinți. E adevărat că au fost niște probleme cu acel cantonament, dar nu vreau să acuz pe cineva, pentru că n-am toate detaliile. În plus, știu că e o anchetă în desfășurare”.

Mihai Bobonete este cunoscut și ca un suporter înrăit al Universității Craiova
Publicat: 22 02. 2023, 10:02
Actualizat: 22 02. 2023, 12:44