Mircea Geoană, candidat la președinția României, s-a exprimat punctul de vedere cu privire la banii publici pe care MApN îi pompează în CSA Steaua București.
Fost ministru de Externe și secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană este deranjat de faptul că, mai ales la fotbal, lucrurile devin politice.
Mircea Geoană a anunțat, pe 11 septembrie, că va candida, ca independent, la alegerile prezidențiale din România, programate în acest an. El s-a referit la situația de la echipa de fotbal CSA Steaua București, care este finanțată doar de MapN.
„Vreau să văd oamenii de afaceri români care deja investesc în sport, dar și companiile mari străine. Am mai spus-o. Nu mi se pare normal ca la Udinese să joace cu Dacia pe piept și la mine să nu fie.
E o problemă de reputație a fotbalului, o problemă de sport, dar principala problemă e sportul de masă și accesibilitatea familiilor sărace la sport. Acolo e problema principală. Dacă acolo facem un lucru bun…
Eu unul aș prefera ca banii publici să meargă către sportul de masă și către comunitățile sărace. Eu acolo aș vrea să văd investiția. Acolo mi se pare că este cheia problemei. Pe măsură ce ajungi sus la vârf, mai ales la fotbal, lucrurile devin foarte politice. Și treaba asta mie nu prea îmi place”, a transmis politicianul, potrivit gsp.ro.
Următoarele alegeri prezidențiale din România au loc pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (al doilea tur). Este pentru prima dată în istoria țării când scrutinul este în același an cu alegerile parlamentare, locale și cele europarlamentare.
„Eu aș prefera să văd privat, pentru că e un sport profesionist, e pe bani. Și de asta aș vrea să văd bugete mai mari la echipele mari de fotbal din România, bugete mai mari la echipele mijlocii și să văd sport de masă, inclusiv sportul sătesc”, a mai precizat fostul ministru de Externe al României.
Geoană a remarcat faptul că sportul sătesc a scăzut în importanță, motivele fiind lipsa de bani, sărăcia și depopularea satului românesc. Din acest motiv, candidatul la funcția supremă în stat vrea ca banii publici să meargă, în principal, către sportul de masă și comunitățile mai sărace.
Președintele țării este ales prin votul direct al cetățenilor, în sistem de vot majoritar, în două tururi de scrutin. Durata mandatului este de cinci ani, iar un președinte nu poate avea mai mult de două mandate.
Până în prezent, și-au depus candidatura Nicolae Ciucă (susținut de PNL), Elena Lasconi (USR), Hunor Kelemen (UDMR) și independentul Călin Georgescu. Și-au mai anunțat intenția de a lupta pentru funcție Marcel Ciolacu (PSD), George Simion (AUR), Diana Iovanovici Șoșoacă (SOS România), John Ion Banu Muscel (PNRo) și Ludovic Orban (Alianța FD-PMP-AD).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER