Dinamo a rezolvat, pentru moment, problema pragului de rentabilitate financiară conform manualului de licențiere FRF. Clubul era monitorizat pentru un deficit de aproximativ 12 milioane lei, iar Red&White și-a asumat, printr-un raport transmis federalilor, că vor echilibra balanța după ieșirea din insolvență printr-o majorare de capital social sau chiar prin renunțarea la creanțe. Este pentru a doua oară când se întâmpla acest lucru!
ProSport a relatat în trecutul apropiat o realitate îngrijorătoare pe care SC Dinamo 1948 SA o are în legătură cu monitorizarea Federației Române de Fotbal în ceea ce privește pragul de rentabilitate. Este vorba de o sarcină pe care societățile care administrează cluburile din Superliga trebuie să le respecte conform manualului de licențiere.
Astfel, „câinii” au încălcat prevederile în legătură cu rezultatele financiare din ultimii trei ani, perioadă în care au realizat un deficit în valoare de 12 milioane lei, problemă care trebuia rezolvată printr-un aport de capital, majorarea capitalului societății care, în acest moment, este descurajant, 41.000.000 lei.
Mai devreme sau mai târziu trebuie făcută o reducere a capitalului social și aducerea acestuia în niște limite firești, corespunzătoare valorii de patrimoniu. În acest moment, noi avem în patriomoniu jumătate din baza de la Săftica și lotul de jucători, atât”, atenționa Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar SC Dinamo 1948 SA în urmă cu două săptămâni în cadrul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport.
Conform regulamentelor FRF, data limită pentru aceste „reparații” financiare era jumătatea lunii noiembrie.
În caz contrar, „câinii” ar fi riscat noi sancțiuni, cum ar fi, pentru început, interzicerea legitimărilor și transferurilor de jucători. Penalizările pot ajunge până la depunctare!
Informațiile obținute de ProSport din surse federale și confirmate de oficialii clubului cu adresa socială în „Ștefan cel Mare” spun că, în ciuda faptului că majorarea de capital social nu a avut, încă, loc, Dinamo răsuflă ușurată, iar problema pare a fi rezolvată. Mai bine spus amânată. Din nou!
Cum? Dinamoviștii, prin Red&White 2022 Management, acționarul majoritare care a asigurat funcționarea clubului în ultima perioadă și a creditat societatea cu sume importante, și-au asumat în scris că vor realiza majorarea de capital social sau, în caz contrar, creditorul renunță, printr-o remitere de datorie, la sumele virate sub formă de împrumut. Acest proces urmează să aibă loc, atenție, după ieșirea societății din insolvență!
Pe marginea acestui subiect delicat a vorbit, în urmă cu aproape o lună și avocatul Andrei Nicolescu, actualul administrator special al SC Dinamo 1948 SA. Chiar dacă a spus că problema respectării pragului de rentabilitate nu poate fi rezolvată prin renunțarea Red&White la creanță, acționarul majoritar, al cărui acționar este în cotă de 26.92%, fix asta și-a asumat în fața Federației Române de Fotbal.
„Este o discuție legată de monitorizarea FRF. Clubul a intrat într-un proces de monitorizare în urma rezultatelor financiare din ultimii trei ani, în care este raportat un deficit de aproximativ 10-12 milioane lei. Noi am declarat, încă de atunci, în procedura de monitorizare, posibilitatea de a face majorare de capital social. În funcție de ce spune FRF-ul vom proceda la acest aport cu o sumă minimă de 12 milioane. Varianta renunțării la datorie nu este prevăzută în regulamentul FRF pentru a scăpa de monitorizare. Trebuie să ne raportăm strict la ceea ce spune regulamentul FRF”, a transmis șeful „câinilor” în cadrul emisiunii Dinamo 7/9.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER