Dinamoviștii primesc o veste importantă chiar în ziua derby-ului cu Rapid. Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului București, într-o ședință întrunită chiar vineri, 1 septembrie, a hotărât reluarea activității de luni, 4 septembrie, zi în care Dinamo are termen pentru judecarea aprobării noului plan de reorganizare. Astfel, după mai multe amânări, „câinii” speră luni într-un răspuns favorabil la Tribunalul București care ar reduce considerabil datoriile bucureștenilor.
Situația financiară a formației Dinamo București este destul de precară. „Câinii” sunt buni de plată pentru trimestrele VI și VII ale actualului plan de reorganizare juridică, iar alb-roșiii ar fi trebuit să achite, până acum, după cum ProSport a anunțat în exclusivitate, circa 3.3 milioane de lei. Totuși, cu excepția lui Radu Bîrlică, fost director de marketing, creditor salarial, pe adresa celor de la SC Dinamo 1948 SA nu există, momentan, nicio altă cerere de deschidere a procedurii de faliment.
Lucrurile se pot schimba de luni, 4 septembrie. Greva magistraților s-a încheiat și, după mai multe amânări, ultima pe 13 iulie, într-un final, aprobarea „noului plan de reorganizare” al societății va fi judecată.
Până acum, ținând cont de greva care s-a extins pe mai multe luni, judecătoarea Constantina Adam, responsabilă cu acest dosar, doar a făcut prezența la întrunirile anterioare care s-au suprapus cu protestul magistraților.
Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului București, întrunită în ședința din 1 septembrie 2023, la convocarea Președintelui Tribunalului București, având pe ordinea de zi […] a hotărât, cu majoritate, reluarea activității de judecată începând cu data de 04.09.2023, transmiterea unui comunicat către publicul larg și că se emite un comunicat de presă în sensul celor de mai sus.”
Actualul plan de reorganizare al SC Dinamo 1948 SA prevede achitarea, conform trimestrelor VI și VII, a mai multor categorii de creditori. Pentru primul, cu scadență în luna mai, trebuia achitată o singură categorie, cea a creditorilor garantați, beneficiari ai unor cauze de preferință, mai exact Direcția Generală a Finanțelor Publice București.
În ceea ce privește trimestrul VII, în discuție intră alte două categorii, respectiv creditorii bugetari și cei salariali. În total, valoarea de plată, cu scadență pe 21 august, conform planului de reorganizare viabil, aprobat de judecătorul sindic pe 21 noiembrie 2021, este puțin mai mare în comparație cu trimestrul VI, aproximativ 1.9 milioane de lei.
Din informațiile noastre, societatea, până în acest moment, nu a achitat datoriile pentru trimestrele menționate. Riscul este ca, în ceea ce-i privește pe unii creditori, să formuleze cereri de deschidere a procedurii de faliment. Dar, cum am menționat mai sus, până în acest moment, doar Radu Bîrlică a înaintat o astfel de cerere.
În cazul în care noul plan va fi aprobat, creanțele de la masa credală pe planul funcțional, în valoare de 7.4 milioane de euro, ar urma să fie reduse la 1.4 milioane de euro. Marii perdanți vor fi creditorii de la categoria chirografari, cei care, conform planului de reorganizare activ, își primesc banii în ultimul trimestru, anul 2024, în pondere de 100%. În noul plan, aceștia nu vor mai fi plătiți deloc, iar „economia” făcută ar urma să fie de aproximativ 5 milioane de euro.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER