:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.prosport.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2024%2F06%2Fstadion-dinamo.jpg)
După mai multe amânări, dinamoviștii au primit vestea anului. Vor avea un nou stadion, iar în 2025 intră buldozerele în „Ștefan cel Mare”. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a făcut, joi, anunțul: Compania Națională de Investiții a desemnat câștigătorul contractului de execuție, demolare și construcție pentru Arena Multifuncțională Dinamo. ProSport a aflat că este vorba de asocierea dintre Bog’art- Dico și Tiganas, ACI CLUJ, UTI.
Dinamoviștii au așteptat, cu sufletul la gură, încă din luna septembrie, atunci când s-a încheiat depunerea dosarelor firmelor care s-au înscris pentru a primi contractul de „execuție lucrări și asistență tehnică pentru obiectivul de investiții: „Construire Arenă multifuncțională Dinamo București, Șoseaua Ștefan cel Mare, Nr. 7-9”.
Au urmat două amânări pentru anunțul câștigătorului și o mare dezamăgire în rândul oficialilor și suporterilor clubului din „Ștefan cel Mare”. Ultimul termen transmis de CNI, la finalul lunii decembrie, a fost… „până la 14 februarie”.
Joi, Ministerul Dezvoltării, Afacerilor Publice și Administrației a anunțat, printr-o postare pe pagina de Facebook, că CNI a desemnat câștigătorul licitației pentru demolarea actualului stadion și construcția Arenei Multifuncționale Dinamo.
* A fost finalizată procedura de licitație publică și, conform legii, urmează o perioadă de 10 zile, la finalul căreia, dacă nu au fost depuse contestații, se va putea semna contractul de execuție și, în curând, vor putea începe lucrările de construire a Stadionului #Dinamo.* Lucrările sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, au o valoare de peste 580 de milioane de lei, plus TVA, și fac parte din planul de edificare a patru noi stadioane din Capitală, Stadionul Rapid, Stadionul Steaua și Stadionul Arcul de Triumf fiind deja construite din fonduri asigurate de la bugetul de stat și date în folosință.* Noua Arenă Multifuncțională CS Dinamo București nu va fi doar un stadion, ci un complex sportiv modern, omologat UEFA, cu 25.000 de locuri pentru spectatori, spații de cazare și cantină pentru sportivi, săli de antrenament pentru multiple discipline sportive, centru de recuperare pentru sportivi și spațiu expozițional.
”Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării, reafirmă angajamentul de a susține infrastructura sportivă din România, în general, și construirea Stadionului Dinamo, în mod specific. Proiectul include și amenajarea heliportului Spitalului Clinic de Urgență Floreasca București” – a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, despre acest proiect.
În cursa pentru această lucrare care se anunță extrem de complicată, ținând cont locația, centrul Capitalei, vecinătățile, Spitalul de Urgență și imobilele din Calea Floreasca, plus devierile unor rețele care străbat arena, s-au înscris 6 asocieri de firme, după cum urmează:
Anunțul mult așteptat de toți dinamoviștii a venit în cursul zilei de joi, însă fără a fi nominalizat și câștigătorul care ar fi, conform informațiilor noastre, Bog’art- Dico și Țigănaș, ACI Cluj, UTI Construction and Facility Management.
Și încă un detaliu important, câștigătorul va executa atât demolarea vechii arene, cât și construcția noului stadion, aceste lucrări urmând să aibă loc, o bună perioadă, în același timp, fiind nevoie de montarea mai multor piloți de susținere în zona Spitalului de Urgență Floreasca.
Pentru a nu pierde și mai mult timp, dinamoviștii speră să nu existe contestații și, astfel, cât mai repede, să fie obținute toate autorizațiile pentru a începe organizarea de șantier în „Groapă”. Arena Multifuncțională Dinamo are termen de execuție 25 de luni, noul stadion urmând să aibă incorporat săli și spații pentru mai multe secții ale Clubului Sportiv, un hotel, cantină, amfiteatru, dar și un heliport care urmează să deservească Spitalul de Urgență Floreasca.
Valoarea totală a investiției este, conform studiului de fezabilitate, de 172.000.000 euro.