Victor Pițurcă, altfel de analiză a meciului România – Armenia: „Trebuie să spun adevărul. Eu asta am văzut”
Echipa națională a României a reușit luni să obțină trei puncte foarte importante în urma victoriei obținute în fața Armeniei, scor final 1-0, în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2022.
Unicul gol al „tricolorilor” a fost marcat în minutul 26 printr-o lovitură de cap a lui Alexandru Mitriță, reușita acestuia aducând naționalei antrenate de Mirel Rădoi locul doi din grup J și, în același timp, o șansă semnificativă la asigurarea unui loc de baraj.
Cu toate că rezultatul final al meciului a fost unul pozitiv, României nu a impresionat în totalitate: din 15 ocazii de gol și cinci șuturi pe poartă „tricolorii” au înscris o singură dată. Victor Pițurcă (65 de ani), fost selecționer, a scos în evidență lipsa de experiență a tinerilor care s-au aflat pe teren la meciul cu Armenia.
Victor Pițurcă, altfel de analiză a meciului România – Armenia: „Trebuie să spun adevărul. Eu asta am văzut”
Pițurcă a vorbit despre lipsa eficienței elevilor lui Mirel Rădoi în primele 25 de minute ale partidei.
Ex-selecționerul explică faptul că meciul decisiv va fi cel cu Islanda.
„Scopul nostru era să obținem victoria în această seară. Nu mă mai interesează altceva. Îmi era foarte frică de acest joc. Am venit după un joc bun în Germania, am pierdut pe nedrept. Bine că am reușit să înscriem.
Timp de 25 de minute am jucat crispat, nu ne-am mișcat mult în teren. Repriza secundă a fost mai grea. Asta denotă că jucătorii noștri tineri nu au experiență, încă nu au personalitate, au avut ceva emoții. Bine că s-a terminat! Importantă e victoria. Acum trebuie să câștigăm cu Islanda, acolo e meciul decisiv.
Trebuie să spun adevărul. Iar adevărul e că Armenia a jucat foarte slab în prima repriză. Eu asta am văzut” a spus Victor Pițurcă, la Pro TV.
În cazul în care România va obține punctele necesare pentru a se clasa pe poziția a doua în grupa, loc ce duce la baraj, va întâlni implicit una dintre celelalte zece formații aflate pe locurile 2 în restul grupelor, cărora li se adaugă și cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor.
Conform actualei configurații, cele două formații sunt Țara Galilor și Austria.