Adrian Mititelu s-a luptat din greu cu FRF pentru a dovedi că șefii fotbalului românesc au comis un abuz atunci când au decis sancționarea clubului Universitatea Craiova în 2011, sub motivația că acționarea în instanțele civile a antrenorului Victor Pițurcă este ilegală.
Regulile de la Casa Fotbalului prevăd că prima instanță la care trebuie să se adreseze un club este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după decizia căruia se poate face și o acțiune în civil. Dacă la Curtea de Apel a avut câștig de cauză, Adrian Mititelu și-a văzut victoria anulată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Vă prezentăm mai jos comunicatul postat pe site-ul FRF:
„ÎCCJ ÎNTOARCE DECIZIA CURȚII DE APEL BUCUREȘTI și confirmă regulamentele FRF: prevederea care impune apelul la TAS este obligatorie pentru cluburi.
Hotărârea, pronunțată în ziua de 28 mai 2013, confirmă că apelul la TAS era obligatoriu pentru societatea lui Adrian Mititelu în conflictul cu Victor Pițurcă;
Conduita societății lui Adrian Mititelu de a încălca jurisdicția TAS constituie o încălcare flagrantă a Statutului FRF; FRF își reafirmă sprijinul pentru renașterea unei noi echipe Universitatea Craiova, adevărata continuatoare a Craiovei Maxima
Înalta Curte de Casație și Justitie a decis în mod irevocabil că prevederile regulamentare privind obligativitatea cluburilor de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv sunt perfect legale. Modificând hotărârea instanței inferioare (Curtea de Appel București), Înalta Curte a dat dreptate Federației Române de Fotbal și a respins cererea SC Fotbal Club U Craiova SA (ÎN INSOLVENȚĂ‚) de a declara nelegale prevederile articolul 36.17 din Regulamentul FRF privind Statutul și Transferul Jucătorului de Fotbal (Dosarul 4186/2/2012).
În contextul acestei hotărâri judecătorești, recursul clubului condus de domnul Mititelu la altă instanță decât Tribunalul de la Lausanne apare ca o încălcare flagrantă a normelor în comun agreate de membrii Federației. Sancțiunea pentru această încălcare este și ea expres stipulată în cadrul art. 18 alin. (1) lit. b) din Statut – excluderea.
„Se dovedește că FRF a acționat întotdeauna legal, în conformitate cu prevederile regulamentelor și statutelor pe care toate cluburile afiliate au agreat să le respecte”, a declarat Președintele FRF, Mircea Sandu. „Deciziile definitive și irevocabile pe care începem să le primim confirmă faptul că Adrian Mititelu a inițiat acțiuni juridice absurde împotriva FRF și a manipulat suporterii și opinia publică, pentru a încerca să influențeze justiția. Așteptăm cu încredere și hotărârea din toamnă a ÎCCJ cu privire la decizia de dezafiliere a clubului condus de Adrian Mititelu”, a adăugat Sandu.
Decizia ÎCCJ este a doua decizie favorabilă FRF în mai puțin de o săptămână. Vineri, 24 mai a.c., Curtea de Apel București a respins o altă cerere a SC Fotbal Club U Craiova SA (ÎN INSOLVENȚĂ‚), în care Adrian Mititelu susținea că Adunările Generale ale FRF din 2005 și 2010 au fost nestatutare, iar exercitarea atribuțiunilor de Președintele FRF, Mircea Sandu, a fost făcută în afara legii (Dosarul 8185/3/2012). Curtea de Apel a obligat societatea patronată de Mititelu la plata a 8.314,44 RON cheltuieli de judecata.
Federația Română de Fotbal își reafirmă sprijinul pentru renașterea echipei de fotbal Universitatea Craiova și face un apel la adevărații iubitori ai fotbalului să participe la dezbaterea legată de reînființarea unei echipe care să ducă mai departe adevăratul spirit și prestigiul de care s-a bucurat Craiova Maxima.
Federația Română de Fotbal”
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER