UPDATE | Învins de lichidator și de FC Rapid 1923 în primă instanță, președintele AFC Rapid, Horia Manoliu, a sunat la ProSport pentru a anunța că nu renunță la luptă și pentru a face niște completări: „Contestația a fost făcută de mine, personal, și vizează un raport al lichidatorului făcut în august 2018, despre care noi am aflat chiar din ProSport. Atunci am aflat mult prea târziu ca să-l contestăm. Atenție, nu vorbim de palmares, vorbim de istoria clubului. Sunt trei puncte aici. 1. Transmiterea istoriei s-a făcut neconform legii. 2. Lichidatorul a transmis gratuit site-ul, prejudiciind FC Rapid SA. 3.Dispariția unor cupe și trofee din vitrina Rapidului. Nu se știe cum, după faliment, pe drumul de la ProRapid până la lichidator, acestea au dispărut. Cu acest proces n-am urmărit un scop anume. Palmaresul nu intră aici. Partea cu ce ține de palmares e un alt proces care e intentat de AFC Rapid și e cu totul altceva. Această acțiune despre care ați scris a fost făcută de mine, în nume personal. Da, voi face recurs după ce văd motivarea. În ceea ce privește palmaresul, AFC este singurul club care poate demonstra cu acte continuitatea sportivă din 1923 până azi. Vom face această dovadă. Să fie toată lumea sigură că o vom face!”.
Palmaresul FC Rapid rămâne în proprietatea „noului Rapid” – SC FC Rapid 1923 SA -, a stabilit judecătoarea sindică de la Tribunalul București. Instanța a respins miercuri contestația făcută de Horia Manoliu, președinte la AFC Rapid, grupare rivală a clubului proaspăt promovat în Liga 2.
Horia Manoliu, președintele AFC Rapid (Liga 4), a contestat decizia lichidatorului Sierra Quadrant de a ceda și palmaresul clubului, împreună cu mărcile, către câștigătorul licitației de anul trecut. FC Rapid 1923 a intrat în posesia mărcilor plătind 407.000 euro plus TVA către lichidatorul „adevăratului Rapid”, clubul intrat în faliment în 2016. Horia Manoliu, președintele AFC Rapid și creditor la „adevăratul Rapid”, a reclamat că regulamentul privind licitația nu a fost aprobat de creditori și că, în textul anunțului oficial făcut de lichidator, nu scria nicăieri că se dă palmaresul împreună cu mărcile. În instanță a fost adus, ca probă, un interviu acordat ProSport de Mihai Florea, reprezentantul Sierra Quadrant, în care lichidatorul a subliniat, de mai multe ori, că nu va scoate la licitație palmaresul, explicând că acesta nu poate fi atribuit nimănui. Aici, interviul acordat de Mihai Florea pentru ProSport.
Sentința prin care Tribunalul București a stabilit, miercuri, că palmaresul rămâne la FC Rapid 1923
Sursele ProSport spun că Horia Manoliu va face recurs la această sentință. Dacă această soluție va fi confirmată și la apel, FC Rapid 1923 SA va deține în mod oficial palmaresul istoric al „adevăratului Rapid”, din 1923 și până în prezent. În ultimii ani, ProSport a scris de mai multe ori despre lupta care s-a dat între mai multe facțiuni rapidiste după falimentul FC Rapid, în iunie 2016.
CS Rapid, prin președinta Vali Caciureac, a revendicat de mai multe ori palmaresul făcut între anii 1923-1994. Caciureac a explicat pentru ProSport că, atunci când Copos a luat secția de fotbal de la clubul-mamă, nu s-a întocmit niciun act prin care se ceda și palmaresul. Șefa CS Rapid s-a îndreptat către FRF și LPF, solicitând acte lămuritoare. Cele două instituții n-au fost în stare să ofere niciun răspuns concret.
AFC Rapid, prin Horia Manoliu, revendică, de asemenea, palmaresul, invocând niște articole din actul constitutiv al FC Rapid SA (societatea care a dat faliment în 2016).
Mihai Florea, lichidatorul care se ocupă de administrarea FC Rapid SA, a avut o atitudine oscilantă. Inițial, a afirmat răspicat că nu există niciun act care să indice un moștenitor clar al istoriei și că scoate la licitație mărcile fără palmares. Ulterior, după ce a vândut mărcile către FC Rapid 1923 SA, Florea a trecut și palmaresul pe listă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER