Totuși, situația de pe teren, la nivel de infrastructură, nu se prezintă în cele mai bune condiții. Doi ani au au trecut de la decizia UEFA de a ne atribui meciuri în cadrul EURO 2020, dar cele patru stadioane care trebuie modernizate (Ghencea, Giulești, Ștefan cel Mare și Arcul de Triumf) se află în același stadiu ca până acum, în timp ce Magistrala 6 de metrou va fi gata abia în 2021.
„Atât noi, ca reprezentanți ai FRF, cât și reprezentanții UEFA, și Davor Suker este aici, ca reprezentant al UEFA și al Comitetului Executiv UEFA, dar și reprezentanți ai Guvernului și Primăriei Capitalei, cu toții transmitem un mesaj de încredere tuturor suporterilor, atât români, cât și din întreaga Europa, câ acest eveniment va avea loc la București”.
„Ceea ce noi ne dorim, ca FRF, este să privim lucrurile într-o amplitudine și să avem o perspectivă mai amplă, astfel încât să fim interesați nu doar de găzduirea celor patru meciuri, fiindcă la găzduirea celor patru meciuri ai nevoie de un stadion. Stadionul există deja”
„Să angrenăm acest proiect al EURO 2020 în tot procesul de dezvoltare a societății românești, a Bucureștiului pe de o parte și a României, pe de altă parte”, a declarat Răzvan Burleanu în cadrul ceremoniei de lansare a Logo-ului Bucureștiului de la EURO 2020.
Întrebat de modificările la care va fi supusă Arena Națională, Burleanu a declarat că acestea nu vor fi majore: „Nu sunt niște modificări substanțiale. Sunt niște modificări care se vor face foarte, foarte rapid”.
„În ceea ce înseamnă organizarea EURO 2020 vă asigur, încă o dată, că nu există niciun risc. Vă invit, ca de fiecare dată, să ne întrebați pe noi, pe reprezentanții UEFA”.
„În 2012, la București, a avut loc un eveniment fotbalistic. Vi-l aminitiți? Finala Europa League. Nu am avut acel metrou și evenimentul a avut loc. Vorbim de patru stadioane și nu de cinci. Vorbim de patru stadioane care să fie modernizate. Doar facilitățile de antrenament sunt importante. În schimb, ne dorim ca în urmă să nu rămână doar aceste patru meciuri pe care noi le vom găzdui, ne dorim să lăsăm și infrastructură. Infrastructură în care, în România, nu s-a mai investit. Dacă ne uităm când au fost realizat aceste stadioane, au fost realizate în anii 1930 – 1950 – 1970″.
„Sunt stadioane care astăzi nu mai corespund necesităților noastre. De aceea suntem interesați de acest lucru. De o linie de metrou, care să lege centrul capitalei de aeroport nu au nevoie doar suporterii care vor veni la stadion. Avem nevoie cu toții ca oameni care trăiec în București, avem nevoie de un spațiu civilizat. Așa cum avem nevoie și de o autostradă, care să lege Bucureștiul de Occident. În ceea ce privește linia de metrou există o soluție alternativă de cale ferată, care va fi gata”, a declarat Răzvan Burleanu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER