Viitorul lui Contra la națională, Cupa României cu 14 spectatori, cum a ajuns Cămătaru la FRF și surpriza din Bănie. Lupescu, „mitraliat” în Craiova
În turneul său „electoral” prin țară, Ionuț Lupescu a poposit și la Craiova, unde a discutat cu alegătorii din zonă. La final, „Kaiserul” a comentat pe marginea mai multor subiecte.
Despre întâlnirile cu membrii afiliați: „Oamenii sunt deschiși, dornici să interacționeze, pentru că asta nu s-a întâmplat în ultimii ani, iar acesta este principiul după care mă ghidez, al dezbaterii. Trebuie să croim împreună proiecte și să le punem în aplicare. Vorbesc pe limba lor, fiindcă vin dintre ei, din fotbal. Am găsit soluții la ei, care se regăsesc și în programul lor. Stilul celor de la Federație este să disprețuiască pe toată lumea din fotbal, este o lipsă de respect semnalată deja. Eu am un program manifest, pe doi piloni, administrativ și sportiv. Nu vreau să decid numai eu, ci lumea fotbalului, ca să reușesc, am nevoie de ajutorul lor. Vreau să merg în terioriu și să conving oamenii”.
Despre declarația lui Burleanu, care spus că susținătorii lui Burleanu nu au servicii: „Așa știe actuala conducere să trateze oamenii de fotbal, cu jigniri. Poate că acești oameni din preajma mea își permit să nu aibă serviciu și vor doar să dea ceva înapoi fotbalului”.
Despre programul competițional: „Nu înțeleg de ce ligile inferioare trebuie să înceapă așa devreme. Programul trebuie să fie mai permisiv, este o lipsă de pricepere, fiindcă nu suntem calificați la turneul final. Am văzut un meci în Cupa României cu 14 spectatori, este un lucru rușinos. Pe timpul meu, Cupa se juca în septembrie, octombrie, aprilie, este o competiție prestigioasă, este păcat că este discreditată, din contră, trebuie . Ca să simți ceva pentru Cupa României, trebuie să o câștigi, iar eu am trecut prin așa ceva”.
Despre numărul de echipe din Liga I: „Contează mai puțin numărul echipelor, ci calitatea, valoarea, fiindcă Elveția are campionat cu 10 echipe și jumătate din ele evoluează în cupele europene. România este o țară mare, poate fi un campionat cu 18 sau 20 de echipe, dar trebuie să existe și valoare”.
Despre obiectivele sale: „Avem nevoie de o legislație coerentă, trebuie să convingem legiuitorul că sportul trebuie să fie o prioritate, avem exemplu în țările vecine, nu trebuie să inventăm noi apa caldă, autoritățile locale să poată să dea cât mai mult. Acesta este rolul președintelui FRF, să încerce să schimbe ceva la nivel legislativ în favoarea fotbalului. Vreau să redau fotbalul oamenilor de fotbal, vreau să readuc foștii selecționeri să ne consultăm asupra problemelor din fotbal, de la juniori, ligi inferioare, etc. Fotbalul nu se face de azi pe mâine, trebuie să ai pasiune, răbdare”.
Despre stadionul din Craiova și echipa din Bănie: „Nu am apucat să văd stadionul, dar am văzut din imagini că este minunat, vin copii, femei, este o atmosferă deosebită, Craiova merita din plin acest stadion, fiindcă aici este o emulație specială. Sudul României, în special Oltenia este un izvor nesecat de talente, au plecat foarte mulți jucători de aici și de aceea zona aceasta trebuie dezvoltată. Echipa merge foarte bine, este un brand al fotbalului românesc și merită să fie acolo sus. Este o echipă dinamică, o echipă care joacă un fotbal frumos și poate să se întâmple orice în play-off”.
Despre componenții Craiovei Maxima aflați în „tabăra Burleanu”: „Geolgău și Țicleanu erau în comisie la mine, la comisia de dezvoltare, pe Cămătaru eu l-am adus în FRF, ca și pe Vlădoiu. Ei se ocupă cu partea tehnică, nu pot fi tabere, pentru că noi, fotbaliștii, ne respectăm între noi, nu poate fi dezbinare. Eu i-am adus acolo, deci cum aș putea să-i dau afară pentru că au lucrat și alături de actualul președinte al FRF?”.
Despre imaginea României la UEFA: „La UEFA suntem percepuți ca o națiune care pune fotbalul pe primul loc. Lumea mă întreabă ce se întâmplă la noi, de ce nu avem rezultate, fiindcă nu suntem Austria, care pune sporturile de iarnă pe primul plan. Cred că este vorba de competență”.
Despre arbitraj: „Cât m-am ocupat eu de arbitri, nu am avut arbitri străini în Liga I, eu sunt de principiu că arbitrii români trebuie promovați, fiindcă avem valori. Vassaras este un bun dezvoltator, dar nu neapărat trebuie să fie în fruntea CCA. Nu avem o problemă de valoare în arbitraj și nici de credibilitate, au trecut de mult timpurile în care se făceau greșeli voite. Arbitrii trebuie să se concentreze să aibă aceleași prestații bune în liga I precum au în meciurile internaționale”.
Despre selecționerul Contra: „Cum să-l dau afară pe Contra? Abia a semnat contractul…Eu am lucrat bine cu oamenii de fotbal, și cu Piți am avut rezultate bune când am fost, nu m-am gândit să-l dau afară și să aduc pe altcineva”.