Vlad Iacob, conferință fulminantă la „Arcul de Triumf”! Administratorul special îi atacă pe cei de la Red&White: „Aporturile de până acum au fost admise cu întârziere. Nu sunt la nivelul așteptat, sunt datorii curente de 800.000 euro și poate fi solicitat falimentul clubului!”
Vineri, 28 iulie, Vlad Iacob, administratorul special al celor de la Dinamo, a organizat, la „Arcul de Triumf”, o conferință de presă în care a vorbit despre situația de la club și relația dintre el și cei de la Red&White, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu. Șefii din „Ștefan cel Mare” și Iacob jr. se află într-un „război rece”, iar conducerea „câinilor” a cerut convocarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a-l îndepărta pe Vlad Iacob de la club. Acesta a vorbit, printre altele, și de situația tensionată de la club, planurile Red&White, proiectul R&W de la început, relația cu Răzvan Zăvăleanu și RTZ, precum și poziționarea lui Ovidiu Burcă în această situație.
Vlad Iacob, administrator special Dinamo, nu renunță la funcția sa: „Sunt diferențe de opinii cu cei de la Red&White. Mi-am angajat un avocat pentru a mă asigura că procedura AGA se va desfășura legal!”
Vineri, 28 iulie, Vlad Iacob, administratorul special al celor de la Dinamo, a organizat, la „Arcul de Triumf”, o conferință de presă în care a vorbit despre situația de la club și relația dintre el și cei de la Red&White, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu. Acesta a citit de pe foaie discursul-manifest. Ulterior, a răspuns întrebărilor.
În prezent, pe lângă lucruri care prezintă o normalitate chiar și pentru echipele mici din Superligă, cum ar fi salariile la zi și posibilitatea de a realiza transferuri, Dinamo are următoarea situație: astăzi, clubul are datorii curente de aproximativ 800.000 de euro și un singur plan de reorganizare aprobat. Acolo mai sunt datorii totale de aproximativ 7 milioane de euro. Din acest motiv, fiecare contract negociat trebuie atent analizat, iar deciziile să fie luate punând pe primul loc principiul maximizării averii creditorului. Nu ne putem permite să luăm decizii bazate pe dorințe personale, afinități, preferințe.”
În direct la ProSport Live, pe 13 iulie, administratorul special al „câinilor” a declarat că Red&White a trimis solicitare către Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul administratorului judiciar, pentru convocarea AGA cu privire la înlăturarea sa.
În locul lui Vlad Iacob, cel mai probabil va veni Andrei Nicolescu, după cum Eugen Voicu a anunțat la EXCLUSIV DINAMO.
E foarte probabil să fie Andrei Nicolescu. Legea permite, el nu va mai fi creditor.”
Chiar și în acest context, cu zilele numărate la Dinamo, Vlad Iacob va lupta să rămână, indiferent de convocarea AGA și deznodământul acesteia, în poziția de administrator special. În acest sens, după cum a declarat, Vlad Iacob și-a angajat un avocat cu privire la AGA.
Nu consider că mă aflu într-un război cu acționarii clubului. Sunt diferențe de opinii. Nu vreau să dezbat subiectul AGA, dar ce vă pot spune este că am angajat un avocat specializat în asta ca să mă reprezinte pentru a mă asigura că procedura se va desfășura în conformitate cu legea.”
De asemenea, a vorbit despre cum s-a dezvoltat proiectul Red&White și declarația lui Eugen Voicu, de la EXCLUSIV DINAMO, în care a spus că „Andrei Nicolescu este numărul 1 în club și Vlad Iacob… locul 2”.
„Am primit această informație pe parcursul dezvoltării proiectului. Am contribuit din plin la conturarea proiectului Red&White, dar care, ușor-ușor, a fost alterat până la momentul de față, când nu mai este de recunoscut. Am pus bazele proiectului, dar lucrurile s-au schimbat pe parcurs. Finanțarea pe care o așteptăm cu toții nu a venit. E o problemă felul în care a fost modificat proiectul. Din cauza lipsei finanțării, nu am putut proiecta clubul așa cum ne-am dorit, nu putem să ne luăm profesioniștii de care avem nevoie, nu am efectuat studiul pe masa suporterilor dinamoviști care să ne permită să ne adresăm lor, să creăm un departament de marketing, comercial, bazat pe date, informații concrete, nu pe ceea ce credem că vor suporterii. La fel, pentru sponsori, este foarte important ca Dinamo să aibă un astfel de departament puternic”.
Suma investită de Red&White la Dinamo, până acum: „S-au făcut diverse plăți!”
Din luna martie, de când Red&White a preluat pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, suma investită în club a fost, conform lui Vlad Iacob, de aproximativ 2 milioane de euro.
În interiorul clubului au ajuns sub 1,4 milioane de euro. S-au mai făcut plăți pentru ridicarea interdicției la transferuri, acționarii le-au făcut, undeva la 400.000 de euro. 1.8-1.9 milioane de euro, prime acordate, bani pentru cantonament. Cam 2 milioane de euro.”
De asemenea, a subliniat diferențele față de planul inițial al R&W și cel actual.
Sunt mai multe diferențe. E important să înțelegem că lucrurile stau puțin diferit. Sunt oameni care au văzut proiectul inițial, inclusiv Eduard Galan, președintele DDB. Erau alte sume, alt efort pe care clubul trebuia și poate să-l facă în continuare. Acum sunt alte sume. Nu consider că sunt realiste, iar aporturile de până acum au fost admise cu întârziere. Nu sunt la nivelul așteptat și la nivelul la care au fost estimate atunci. Avem nevoie de bani. Cu datoria curentă de 800.000 de euro, nu putem proiecta clubul așa cum ne dorim. Orice creditor cu o datorie mai mare de 10.000 de euro poate solicita falimentul, dar nu cred că, în momentul de față, se pune această problemă.”
„Exista un grup restrâns de oameni care își asumau integral finanțarea clubului, licențierea și riscul de a rămâne în Liga 2, la sfârșit de martie-început de aprilie. Nu consider că am greșit cu Red&White”
„Au existat discuții și cu alți oameni. Exista un grup restrâns cu oameni. Interesul lor nu a apărut acum. Ei au fost interesați cu mult înainte de promovare să vină la Dinamo încă din martie. Au înaintat o ofertă concretă de preluare a clubului, își asumau integral finanțarea clubului, licențierea și riscul de a rămâne în Liga 2. Știam că domnul Șerdean, la momentul Computerland, mai avea o ofertă de la APCH, în spatele cărora erau oameni cu bani. Existau oameni potenți financiar. Și-au manifestat, sfârșit de martie – început de aprilie, interesul și dorința de a asigura, integral, toate necesitățile financiare. Este vorba de domnii Apreutese și Cionca”.
În ciuda situației actuale, Vlad Iacob nu regretă venirea Red&White la club și vorbește despre cum „au apărut în poveste” Eugen Voicu și Andrei Nicolescu.
Nu consider că am greșit cu Red&White. Domnul Voicu a și apărut în această poveste în momentul în care exista interes de la cei de la One. Mă surprinde acest lucru, că domnul Voicu nu știa. Dânsul a apărut în acest proiect în acel moment. Andrei Nicolescu a fost în jurul clubului Dinamo din vara anului trecut, nu în interior. I-am pus la dispoziție tot know-how-ul meu, contactele mele, tot, pentru a finanța clubul Dinamo. Acei bani care au venit prin intermediul său nu sunt banii săi. Au venit de la alt investitor.”
De asemenea, a vorbit despre poziționarea lui Ovidiu Burcă.
Ați văzut, direct sau indirect, poziționarea lui Ovidiu. A încercat să găsească soluții. Își dorește ca Dinamo să performeze. E important ca fiecare persoană să-și respecte ceea ce are de făcut în club. Staff-ul tehnic să fie focusat pe parte sportivă, cei din conducere, pe management. Ovidiu a încercat să medieze lucrurile, eu i-am zis că situația nu e cea mai bună. El vede din perspectiva lui lucrurile: salarii la zi, cantonament plătit. Dar, repet, pentru mine, e normalitate. Pentru el, sunt aspecte pozitive. A acționat așa cum a crezut de cuviință.”
Andrei Nicolescu, pe 4 martie, la conferința de prezentare a Red&White: „Voi forma o echipă cu Vlad, o să încercăm să readucem Dinamo unde îi e locul. Vlad Iacob, 28 iulie: Sunt divergențe de viziune. Între mine și Red&White, dar mai ales domnul Nicolescu, este o incompatibilitate conceptuală, de conduită, de abordare și de implementare. Lucrurile s-au schimbat pe parcurs”
La începutul lunii martie, pe 6, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, șefii de la Red&White, vorbeau, pentru prima oară din această postură, într-o conferință de presă organizată la „Arcul de Triumf”.
La momentul respectiv, Nicolescu a subliniat că, în perioada ce va urma, va face echipă cu Vlad Iacob.
[…] Cel mai important element este coeziunea echipei. Din toate discuțiile pe care le-am avut, pot să spun că suntem o echipă cu coeziune, toți cei patru de la masă (n.r. – Răzvan Zăvăleanu, Vlad Iacob, Eugen Voicu, Andrei Nicolescu) am înțeles proiectul și direcția unde treubie să meargă Dinamo. […] Începând de azi, oficial, voi forma o echipă cu Vlad, o să încercăm să readucem Dinamo unde îi este locul. Vă garantez că va fi o călătorie foarte interesantă.”, declara Andrei Nicolescu, pe 6 martie.
Totuși, patru luni mai târziu, în același loc, Vlad Iacob este singur și vorbește despre relația cu conducerea clubului cu care se află într-un „război rece”.
Sunt divergențe de viziune. Cred că este important ca, într-o echipă, scopul și viziunea să fie comune. Între mine și Red&White, dar mai ales domnul Nicolescu, este o incompatibilitate conceptuală, de viziune, de conduită, de abordare și de implementare. Lucrurile s-au schimbat pe parcurs. Clubul are nevoie de finanțare. Clubul nu poate angaja persoane competente, de nivel înalt, de care are nevoie pentru a funcționa, așa că este nevoie de finanțare rapidă, serioasă, care să confere clubului posibilitatea de a ajunge la nivelul la care tinde.”
Vlad Iacob a subliniat că „eu pot să conlucrez cu ei atât timp cât mergem pe proiectul care a fost construit încă din toamna anului trecut. Divergențele sunt binevenite, ar trebuie să fie discutate și aleasă cea mai bună soluție pentru organizația respectivă”.
În același timp, relația cu „domnul Zăvăleanu și colegii de la RTZ este bună. Dânsul își dorește binele clubului, un club puternic, bine finanțat și sunt convins că va lua cele mai bune decizii în acest sens”.
Vlad Iacob a încheiat cu următoarea declarație:
Clubul are nevoie de o echipă în care rolul fiecăruia este bine definit: jucătorii joacă, antrenorul antrenează, administratorul special trebuie să conducă activitatea societății, iar acționarii să finanțeze societatea aflată în insolvență. Când rolurile nu sunt bine definite, activitatea devine una haotică.