Avem actele! Isteria din scandalul anului în fotbalul românesc, pe înțelesul tuturor. Miza pentru care a vrut FRF să schimbe actul constitutiv și statutul și cum a dejucat Mititelu planul lui Burleanu? Ce cluburi au votat, cine a fost dezafiliat și afiliat! EXCLUSIV FOTO

Avem actele! Isteria din scandalul anului în fotbalul românesc, pe înțelesul tuturor. Miza pentru care a vrut FRF să schimbe actul constitutiv și statutul și cum a dejucat Mititelu planul lui Burleanu? Ce cluburi au votat, cine a fost dezafiliat și afiliat! EXCLUSIV FOTO
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cererea Federației Române de Fotbal adresată Tribunalului București pentru modificările de statut – act constitutiv și înscrierea unor noi membri în Registrul Federațiilor, acțiune minuțios pusă la punct la Casa Fotbalului încă de la începutul anului, a fost „interceptată” și blocată de trei cluburi care s-au adresat instanței. ProSport are toate actele din spatele scandalului anului în fotbalul românesc.

ProSport are toate actele care au construit scandalul anului în fotbalului românesc. Cum s-a împotmolit planul minuțios pus la cale de FRF. EXCLUSIV FOTO

5 Aprilie. La Casa Fotbalului este programată Adunarea Generală Extraordinară a FRF, la care sunt convocați cei 80 de membri înscriși în Registrul Federațiilor. Pe ordinea de zi:

  • „alocuțiunea domnului Răzvan Burleanu”,
  • „nominalizarea scrutatorilor”,
  • „nominalizarea persoanelor nominalizate pentru întocmirea procesului verbal”,
  • „dezafilierea unor membri”,
  • „afilierea unor membri- confirmări afilieri”,
  • „aprobarea listei cuprinzând totalitatea membrilor afiliați ai FRF ca urmare a dezafilierii și afilierii unor structuri sportive și modificarea în consecință a actului constitutiv”,
  • „desemnarea persoanei împuternicite să întreprindă demersurile necesare în fața oricărei autorități, instituții și instanțe competente pentru înscrierea în Registrul federațiilor a listei actualizate a membrilor Federației Române de Fotbal”,
  • „citirea hotărârii Adunării Generale Extraordinare a FRF din 5 Aplilie. Se aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea AGE a FRF din data de 5 Aprilie 2024”.

  • IMPORTANT. Inițial, AGE a fost programată la data de 4 aprilie, cu o zi înainte, însă la această ședință nu s-a prezentat vreun membru. Conform Statutului FRF a fost convocată o nouă Adunare Generală Extraordinară pentru, 5 aprilie. Dacă la prima AGA, cea de pe 4 aprilie, ar fi trebuit să existe o prezență de 2/3 din cei 80 de membri înscriși în Registrul Federațiilor, a doua zi, conform aceluiași statut, deciziile se puteau lua chiar și cu un singur membru!

„Se aprobă cu unanimitate de voturi”. Conform actelor studiate și prezentate de ProSport, prezența la data AGE din 5 Aprilie a fost compusă din 13 membri care au votat, în unanimitate, toate punctele propuse în rândurile de mai sus. Nimeni nu s-a împotrivit, nimeni nu s-a abținut. Dar cine sunt aceștia?

  • CS FC Dinamo – reprezentant Marius Bacria, FC Unirea Dej – reprezentant Gavriș Adrian, LPS Iași – Tănase Vasile, LPS Oradea –  Stance Lucian, LPS Vaslui – Hăulică Dragoș, LPS Lugoj –  Moatăr Simion, CSS Caransebeș –  Andrei Laura, LPS Satu-Mare –  Zimhn Dorel, Grup Școlar Industrial Pantelimon București – Gheorghiu Florin, CSS Dinicu Golescu Câmpulung Muscel – Danciorman Maria- Magdalena, LPS Slatina – Sora Carmen Daniela, LPS Banatul Timișoara – Roman Ramona, LPS Buzău – Ionescu Cezar.

Știm actorii, să urmărim consecințele. În cadrul ședinței la care, așa cum am punctat, au fost prezenți 13 membri din cei „80 înscriși în Registrul Federațiilor”, au fost dezafiliate 66 de structuri sportive și au fost afiliate 264 (cluburi din Superliga, Liga 2, Liga 3, cluburi de Copii și Juniori, fotbal feminin sau de sală). În urma ședinței, 278 de structuri sportive ar fi trebuit să devină membre și să fie înscrise în Registrul Federațiilor… „actualizat”.

  • VEZI ÎN GALERIA FOTO cluburile (structurile sportive) care au fost dezafiliate. Multe dintre ele reprezentau cluburi de tradiție, foste campioane ale României, care între timp au dispărut din rampa fotbalului românesc din diferite motive.
Adrian Mititelu a fost audiat la DNA in scandalul momentului in Romania! Dosarul Coldea explodeaza, iar patronul FC U Craiova e o piesa din puzzle-ul procurorilor: acum cateva zile, milionarul anunta misterios ca a sosit vremea dreptatii!
SURSA FOTO: SPORT PICTURES

Elisabeta Lipă a semnat, printr-un „aviz expres”, modificările votate în AGAE a FRF

În data de 24.04.2024, Agenția Națională pentru Sport, sub semnătura Elisabetei Lipă, printr-un „Aviz Expres” și în baza cererii FRF din data de 11 aprilie, avizează modificările aduse actului constitutiv al FRF. Avea să fie următorul pas bifat în acțiunea oficialilor de la Casa Fotbalului.

Juriștii FRF s-au adresat, ulterior, Tribunalului București pentru a înscrie modificările actului constitutiv și, implicit, noii membri în Registrul Special al Federațiilor, acolo unde, atenție, Federația Română de Fotbal figurează conform unor înregistrări din urmă cu 22 de ani (VEZI FACSIMIL JOS).

Acest detaliu foarte important reiese dintr-un răspuns al Biroului de informare și relații publice al Tribunalului București la solicitarea Casei de Avocatură Țucă Zbârcea & Asociații din februarie 2024.

Și aici închidem cercul acestui demers al FRF despre care Adrian Mititelu și ceilalți contestatori susțin că a fost „prelucrat” în spatele cortinei. Această solicitare a TZA reprezintă, practic, princepsul acțiunii Federației Române de Fotbal.

Adăugăm ultimul element. La data de 18 martie, după ce TZA, casa de avocatură mandatată de FRF, a primit răspunsul Tribunalului București cu referire la componența membrilor din Registrul Federațiilor, Burleanu și compania au organizat Comitetul Executiv, prin care au hotărât convocarea membrilor care figurează în „RF” pentru Adunarea Generală Extraordinară din data de 4 aprilie. De aici știți, deja, ce s-a întâmplat!

După trei termene la Tribunalul București și cererile de intervenție a celor de la Progresul București (Tudor Iacov), AFC Rapid (Horia Manoliu), FCU Craiova (toate admise), respectiv ACS Tenis Club Pamira (respinsă), instanța s-a pronunțat.

Soluția pe scurt: Respinge cererea formulată de petenta Federaţia Română de Fotbal, ca neîntemeiată. Respinge ca inadmisibilă cererea de intervenție formulată de către Asociația Clubul Sportiv Tenis Club Pamira. Admite cererea de intervenție formulată de către FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul București – Secția a V – a Civilă Pronunţată astăzi, 04.07.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Răspunsul FRF și ce urmează 

După tăvălugul verbal al lui Adrian Mititelu, care a jubilat pe rețelele de socializare și în presă, a hiperbolizat soluția (FRF are și alte căi de atac și, cu siguranță, după ce va fi publicată motivarea, le va acționa), departamentul juridic de la Casa Fotbalului a oferit un răspuns îmbibat în termini juridici.

„Tribunalul București a decis astăzi, într-o primă etapă procesuală, respingerea unei cereri administrative a FRF de actualizare a unor informații dintr-un registru al Tribunalului București. Această decizie este nedefinitivă, FRF formulând deja apel ce va fi judecat de Curtea de Apel București, și oricum lipsită de autoritate de lucru judecat, fiindcă nu privește o dispută, un litigiu, ci o procedură administrativă (necontencioasă). Este lipsit de orice dubiu că FRF funcționează și a funcționat deplin legal. Orice persoană interesată poate verifica în mod simplu veridicitatea acestor afirmații, lecturând mențiunile din Registrul Federațiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv și mandatul Președintelui FRF. Dezinformările lansate în spațiul public privind “funcționarea ilegală a Federației”, “anularea mandatului Președintelui”.

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă

Care echipă de vis din ultimul sfert de secol e mai bună?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector 4! 👏🔝
Horia Tecău, luat pe cameră din bar de șefa de la taxe și impozite Sector 4! 👏🔝
Florinel Coman devine cel mai valoros fotbalist de la Al-Gharafa, dar întâmpină o ”problemă”
Florinel Coman devine cel mai valoros fotbalist de la Al-Gharafa, dar întâmpină o ”problemă”
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă!  Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
„Vis devenit realitate”. Cum ar putea Cristiano Ronaldo și Lionel Messi să joace împreună
„Vis devenit realitate”. Cum ar putea Cristiano Ronaldo și Lionel Messi să joace împreună
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit al divei
Cauza reală a morții lui Marilyn Monroe! Ce s-a întâmplat ore întregi cu trupul neînsufleţit al divei
Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea după scandalul din stradă, de la Snagov, cu Anamaria Prodan: ”Ea a premeditat!"
Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea după scandalul din stradă, de la Snagov, cu Anamaria Prodan: ”Ea a premeditat!"
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât mă costă?
BANCUL ZILEI. Bulă, care de-abia şi-a cumpărat o maşină, merge la un service auto: Cât mă costă?
Rezultate la Bac 2024. Notele de la Bacalaureat au fost publicate pe Edu.ro
Rezultate la Bac 2024. Notele de la Bacalaureat au fost publicate pe Edu.ro
Șansă UNICĂ în viață! Vom vedea cu ochiul liber NAȘTEREA unei STELE
Șansă UNICĂ în viață! Vom vedea cu ochiul liber NAȘTEREA unei STELE
Câţi bani trebuie să plătească Pescobar, după afişarea rezultatelor la BAC 2024. Suma pe care o vor încasa elevii cu media 10
Câţi bani trebuie să plătească Pescobar, după afişarea rezultatelor la BAC 2024. Suma pe care o vor încasa elevii cu…
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Ubisoft a anunțat finalizarea unui joc așteptat. Studioul din București a participat la dezvoltare
Ubisoft a anunțat finalizarea unui joc așteptat. Studioul din București a participat la dezvoltare
La 5 zile de la gafa cu Olanda, Radu Drăgușin a explicat cum a fost păcălit de Gakpo
La 5 zile de la gafa cu Olanda, Radu Drăgușin a explicat cum a fost păcălit de Gakpo
Echipa naţională de fotbal a Franţei a câştigat meciul împotriva extremei drepte
Echipa naţională de fotbal a Franţei a câştigat meciul împotriva extremei drepte
6 abateri pt. care șoferii iau amenzi pe baza filmărilor video. Care sunt acestea?
6 abateri pt. care șoferii iau amenzi pe baza filmărilor video. Care sunt acestea?
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și cum arată modelul de cerere
Rezultate Bac 2024. Notele de la Bacalaureat, publicate pe edu.ro! Cum se face contestație și cum arată modelul de cerere
×