Au mai rămas doar zece zile până la startul competiției supreme, Cupa Mondială urmând a debuta pe 12 iunie cu partida dintre Brazilia și Croația.
BBC a încercat să prefațeze ediția cu numărul 20 a Cupei Mondiale, analizând comportamentul echipelor participante în funcție de continentul de proveniență.
Echipele sud-americane joacă murdar
Formațiile care provin de pe continentul sud-american comit cele mai multe faulturi la Cupa Mondială. Naționalele sud-americane au încasat cele mai multe cartonașe roșii, potrivit statisticii englezilor. Țara gazdă din acest an – Brazilia – conduce topul cu 11 jucători eliminați în istoria Mondialelor, urmată de Argentina cu zece și de Uruguay cu opt.
Echipele europene au probleme în America de Sud
Judecând după media de puncte obținută de echipele europene atunci când Cupa Mondială s-a desfășurat într-o țară din America de Sud rezultă că Spania, Germania sau Italia au șanse minime de a reuși performanțe notabile în Brazilia.
În medie, naționalele europene au obținut 1,34 puncte atunci când au jucat în Uruguay, Brazilia, Chile sau Argentina. Când Cupa Mondială s-a desfășurat în Europa, formațiile de pe bătrânul continent au avut o medie de 1,59 puncte câștigate pe meci. Cehia și Olanda sunt singurele naționale europene care au ajuns până în finală atunci când Cupa Mondială a avut loc în America de Sud.
Echipele africane nu știu să se apere
Faptul că africanii sunt exuberanți și se aruncă în atac fără a ține cont de partea defensivă este deja o axiomă în fotbalul modern. Echipele africane joacă foarte mult din entuziasm la turneele importante, neglijind faza de apărare și devin astfel cele mai bune încasatoare.
Cel mai prost din acest punct de vedere stă Congo care a încasat nu mai puțin de 14 goluri în cele trei meciuri din grupe la Campionatul Mondial din 1974. Zair a pierdut la scor (0-9) , tot în 1974, în meciul cu Iugoslavia.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER