Campioane în tendințe. Spadasinele de aur ale Stelei au sărbătorit cu o fotografie „selfie” câștigarea Superligii feminine de spadă
- Echipa a fost formată din Simona Gherman, Ana Maria Brânză, Simona Pop și Maria Udrea
- CSA Steaua a câștigat ambele titluri naționale la spadă, competiția feminină de senioare la individual și Superliga feminină de spadă.
- Ana Maria Brânză așteaptă concurența pe viitor, deocamdată a impresionat-o echipa unui liceu sportiv, LPS Craiova.
- Podiumul Superligii feminine de spadă, la senioare a arătat astfel: 1. CSA Steaua I, 2. LPS Craiova, 3. CSM Oradea, cele 12 sportive fiind premiate de Loredana Dinu, colegă de generație cu Ana Maria Brânză și Simona Gherman și antrenorul lotului național, Octavian Zidaru.
CSA Steaua nu are concurență în proba de spadă feminină. A ajuns la cota 400 titluri în competițiile naționale de scrimă și își domină adversarii mai categoric decât echipa lui Reghecampf.
Prima echipă a CSA Steaua și-a adjudecat titlul pe echipe fără emoții și fără înfrângere, după cele 7 manșe care au stabilit clasamentul general. Sâmbătă, Ana Maria Brânză a fost ținută pe tușă de o accidentare la spate, însă clubul din Ghencea a avut o primă manșă liberă, apoi a trecut lejer de CS Olimpia – scor 45-13 și de echipa secundă a Clubului Armatei, cu 45-17. A încheiat cu a treia victorie, 45-14, împotriva spadasinelor de la UNEFS. „Nu sunt pe deplin mulțumită pentru că nu am fost aptă din punct de vedere medical, am avut probleme cu spatele, mai ales sâmbătă, fapt care m-a și ținut înafara planșei. Nu am reușit să practic scrima spectaculoasă care îmi place și pe care mi-aș fi dorit să o arăt”, a declarat pentru ProSport, Ana Maria Brânză.
Simona Gherman a câștigat ambele titluri la revenirea în activitate, la individual și cu echipa
Ziua secundă a Superligii a adus meciuri mai strânse pentru Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop și Maria Udrea, însă victoriile au continuat să se adune. Ana a reintrat în echipă, în schimbul doi, Simona Gherman a fost ultimul schimb, Maria Udrea a deschis ștafeta, iar Simona Pop a făcut trecerea dintre cele două spadasine experimentate ale României. Mult mai tăcute în timpul probelor decât toate celelalte echipe, stelistele și-au așteptat în liniște rotația în partidă, Simona Pop rupând doar uneori liniștea pentru a o încuraja pe mămica Gherman, în timp ce antrenorul a intervenit sporadic cu câte un sfat pentru mezinele echipei. Primele care au capitulat în fața stelistelor au fost spadasinele de la LPS Craiova, scor 45-28, apoi pentru Steaua a urmat victoria împotriva CSM Oradea, 45-35 și în final succesul în fața CSU Craiova, 45-38.
Al doilea centru de putere în spada feminină: Craiova
Echipa LPS Craiova, formată din Cezara Constantin, Alexandra Deciu, Claudia Năboiu și Andreea Vîrban, a fost surpriza concursului
Craiova a prezentat două echipe la start, obținând cel mai strâns scor în fața campioanelor, în runda finală, prin LPS, care și-a adjudecat argintul cu o echipă surpărinzătoare. Ana Maria Brânză a remarcat echipa ca fiind extrem de puternică, catalogând-o revelația acestei ediții a naționalelor. „Deja nivelul a crescut destul de mult, sunt mai multe echipe care se bat pentru medalii, asta este foarte important pentru noi”, a remarcat Ana Maria Brânză. „Echipa Liceului cu Profil Sportiv din Craiova a reușit ceva extraordinar, fetele s-au prezentat foarte bine, nu mă așteptam. Arată că se poate și sper ca pe viitor să ne pună și nouă probleme” a completat lidera echipei naționale de spadă a României.
Articol și fotografii semnate de CEZARA PARASCHIV