Cu Suarez la psiholog. Un specialist a făcut lumină în cazul „vampirului” de la CM: „Și-a vărsat toată frustrarea și mânia”

Episodul trei al „filmului” care are în prim plan canini lui Suarez s-a consumat aseară. După ce și-a mușcat un adversar în Eredivisie, pe vremea când evolua pentru Ajax, atacantul sud-american a trecut la alt nivel, procedând identic și cu Ivanovic, la finalul sezonului 2012 – 2013 (prima oară a fost suspendat 7 etape, pentru ca apoi să privească 10 partide din tribune). De această dată, vârful uruguayan și-a desăvârșit „opera” la cea mai importantă competiție din lume, astfel că mușcătura aplicată lui Chiellini îi poate aduce o suspendare de până la doi ani.

Astfel de situații se întâmplă, m-am lovit cu dinții de umărul lui„, a fost explicația neverosimilă a atacantului, imediat după meci, discursul său creând și mai multă vâlvă. Jurnaliștii de la Eurosport au dorit să afle ce resorturi îl conduc pe Suarez spre un astfel de comportament și au stat de vorbă cu un specialist, care pune gesturile nesăbuite ale acestuia pe seama unor frustrări acumulate.

Din ce am văzut pe video, pot să afirm asta: Suarez și-a vărsat toată frustrarea și mânia acumulată de faptul că fundașul i-a închis culoarul spre minge. A reacționat impulsiv și a mușcat. Cu siguranță că nu s-a gândit vreun moment la repercusiuni, a acționat așa din cauza unui impuls de moment. Dar momentul acesta de blackout nu a durat, imediat a realizat ce a făcut, motiv pentru care s-a prefăcut că este accidentat„, și-a început discursul Eva Kimonis, rector la Școala de Psihologie a Universității din New South Wales, Australia.

De cele mai multe ori, tendința de a mușca este doar una dintre manifestările unei persoane cu un temperament vulcanic. Un astfel de individ este predispus spre acte violente, dar Suarez reușește să le reprime pe cele mai multe, temându-se de posibilele efecte negative asupra carierei sale. Cu un astfel de background, este dificil să te controlezi, este de părere specialistul, care lasă să se înțeleagă că, indiferent de pedeapsă, atacantul poate „recidiva” în viitor.

Comun în coplilărie, mușcatul la adulți este extrem de rar. De obicei, se apelează la astfel de practici în momentul în care ai o nemulțumire interioară pe o perioadă îndelungată. Ține și de educație, îmbracă de multe ori și alte forme de agresiune – lovirea, limbajul vulgar sau scuipatul – și e caracteristică pentru persoanele cu un temperament impulsiv. Este vorba de o frustrare interioară; la un anumit interval de timp, subiectul simte nevoia să se descarce și apelează la asemenea gesturi regretabile„, a mai spus Eva Kimonis, conform uk.eurosport.yahoo.com.

 
Publicat: 25 06. 2014, 12:51
Actualizat: 25 06. 2014, 15:11