Echipa de tenis de masă din Dumbrăvița, vicecampioana națională, s-a înscris în Cupa ETTU. Schimbări în lotul antrenat de Nicoleta Husar
- România va fi reprezentată din nou de echipa uneia dintre cele mai bogate comune din țară în Cupa ETTU, a doua competiție de nivel valoric inter-cluburi în tenisul de masă european.
- ACS Dumbrăvița, vicecampioana națională, s-a înscris în competiție, unde va debuta în septembrie.
- De remarcat că formula lotului s-a schimbat vara aceasta, deoarece sârboaica Izabela Lupulesku nu mai joacă din acest sezon și în țara noastră.
În primul tur, Dumbrăvița va juca pe 14-15 septembrie la un turneu de patru în Danemarca. Se vor califica mai departe primele două clasate.
„Ne-am înscris în Cupa ETTU, primele patru echipe aveau drept de înscriere. Vom pleca din 12, suntem noi, danezele și două echipe din Italia. Noi nu am cerut de data aceasta să organizăm, deoarece s-au mai schimbat puțin și condițiile la ETTU și noi organizăm acum din 28 un turneu internațional de copii cu vârste între 10-18 ani, și mai păstrăm bani și pentru acest turneu, care vrem să devină o tradiție”, a declarat, pentru ProSport, antrenoarea clubului timișean, Nicoleta Husar.
Cel mai lung parcurs al echipei din comuna de lângă Timișoara în Cupa ETTU a fost în sezonul 2017-2018, când au bănățencele au fost eliminate de catalanele de la Girbau Vic, în turul IV.
Echipa s-a schimbat față de sezonul trecut, când Dumbrăvița a terminat pe locul doi în Superligă, după Farul Constanța. Au rămas surorile gemene Andreea Zanfir și Mihaela Ilie (ex. Dospina înainte de căsătorie), dar a plecat Izabela Lupulesku, jucătoare din Banatul sârbesc. A fost promovată ca rezervă Reka Bezeg, junioară de la echipa secundă, și a fost transferată slătineanca Angelica Toma. În vârstă de 34 de ani, Toma a jucat sezonul trecut la Cluj și în Spania. „Cu Izabela au fost niște modificări de regulament care nu mai permiteau să joace în trei țări. Ea juca și în Serbia, și în Spania, și deocamdată anul acesta nu va juca la noi. Angelica Toma este atrasă de Dumbrăvița, vrea să vină să vadă cum e, și poate la anul se muta și cu familia aici”, a explicat Husar.
Ca obiective, clubul își propune clasări cât mai bune, pe plan național și european, în condițiile financiare existente și cu jucătoare aflate la final de carieră. „În Europa, ca să putem ajunge în primele opt, am avea nevoie să legitimăm jucătoare cu origini asiatice. În primele 16, deja toate cluburile au sportivi asiatici, chiar dacă sunt naturalizați. În campionat, și anul trecut am dorit titlu, dar am pierdut după ce am avut meciul Izabelei în mână. Ea a fost foarte solicitată, a jucat și în calificările pentru Jocurile Olimpice. Trebuie să recunoaștem că avem jucătoare mai spre finalul carierei, iar la echipa a doua, eu am și fete de 12 ani”, a mai precizat Nicoleta Husar.
Superliga feminină de tenis de masă va debuta cu primul turneu undeva în luna noiembrie.