În primul meci din optimile Cupei ETTU, jucat în sala polivalentă din Dumbrăvița, s-au duelat Izabela Lupulesku, jucătoare din Banatul sârbesc adusă la Dumbrăvița după plecare Adinei Diaconu și a Andreei Dragoman, și Tingting Wang. Jucătoarea de la Vic s-a impus ușor cu 3-0 (11-14, 11-4, 11-5), iar apoi Andreea Zanfir a avut meci cu Xianlian Ni. Din nou, sportiva de la clubul bănățean nu a avut mari șanse și a pierdut cu (11-6, 11-2, 11-6). După 2-0 pentru clubul spaniol, a urmat un meci între două fete născute pe pământ european.
Mihaela Dospina a avut o misiune ceva mai ușoară cu iberica Ana Garcia Montero, care s-a impus totuși cu 3-1 (11-4, 7-11, 13-11, 12-10), după două seturi cu prelungiri, în care adversara româncei a fost mai tare. „Meciul meu a fost complicat, pentru că am avut emoții mari. Dar m-am descurcat destul de bine și la final, obținut un rezultat bun. E o plăcere să joc în această echipă, pentru că am mereu ceva de învățaț de la ele și mă sprijină mereu”, a apus Garcia Montero la final.
Priza chinezească le-a fost letală campioanelor României
Andreea Zanfir, care a dat piept cu Xianlian Ni, a spus că priza chinezească a adversarei i-a pus mari probleme. „Cred că a fost cel mai greu meci pe care l-am susținut până acum în cupele europene. Eu am avut un pic ghinionul de a juca cu una dintre cele mai bune sportive ale lumii. După cum s-a văzut în jocul meu, eu am încercat să țin cât mai aproape de ea, ea având și priza chinezească (tok), ea juca cu paleta invers. Avea un material care m-a deranjat foarte mult, la a treia mingea nu reușeam să pot ridica mingea. Noi nu pierdem speranța. Mergem acolo cu gândul de a juca și bineînțeles, de a prinde experiență mai multă. Să întorci un scor de 3-0 e aproape imposibil”, a precizat jucătoarea Dumbrăviței.
Calmul și disciplină, aspecte la care europenii au de învățat de la asiatici
Nicoleta Husar, antrenoarea care a făcut posibile ca patru titluri naționale să ajungă la Dumbrăvița, a spus că marele atuu al advesarelor din Asia e discplina tactică impecabilă. „Am intuit că partida va fi foarte dificilă. Mă gândeam totuși să luăm mai multe seturi, nu neapărat meciuri, dar cred că și-a pus amprenta valoarea celor două jucătoare din Spania, care sunt asiatice. Jucătoarea Xianlian Ni are o experiență foarte mare, are titlu mondial, continental, a fost campioana Chinei, școala foarte bună a asiaticelor. S-a putut observa calmul lor în momentul în care joacă, acuratețea loviturilor. Nu neapărat sunt mult mai tehnici ca noi, văd în mare jocul foarte bine, iar în momentul în care își impun o tactică, o respectă cu sânge rece. Noi pe partea această mai avem probleme, la europeni. Asiaticii știu că în momentul în care antrenorul impune o tactică, și dacă e să cadă de la masă, trebuie să o respecte. Sigur că mi-aș fi dorit o victorie, dar trebuie să fiu și foarte realistă, poate la Barcelona vom reuși mai multe seturi, sau un meci”, a punctat antrenoarea Husar.
La 54 de ani, Xianlian Ni se consideră o răsfățată a sorții
Veterana Xianlian Ni a fost foarte binedispusă și a explicat că se consideră norocoasă pentru condițiile de care beneficiază în Luxemburg, țară pentru care concurează. „Rezultatul face să pară că a fost ușor, dar a fost greu, mai ales ultimul meci, a fost foarte palpitant. Nu a fost ușor să câștigăm, dar suntem bucuroase. M-am simțit foarte bine, ca acasă. Antrenoarea lor a făcut treabă bună. Sunt jucătoare tinere, au tehnică bună, au nevoie de experiență. Poate au nevoie de vârsta mea, pot să le dau câțiva ani. Timpul a trecut foarte repede. Dar mă bucur să văd cum tinerele jucătoare cresc și au o provocare să mă bată. Eu sunt norocoasă, am o familie frumoasă, soțul mă susține mult. Am o tehnică bună de când jucam în China, iar Comitetul Olimpic Luxemburghez îmi permite orice cantonament, orice turneu, am buget nelimitat. Sunt foarte norocoasă și apreciată”, a declarat sportiva de origine chineză.
Dumbrăvița va juca returul pe terenul celor de la Girbau pe 25 ianuarie, de la ora 19:30, ora Spaniei.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER