EURO 2019 | Franța – Croația 1-0 și România – Anglia 4-2. Suntem cu un picior și jumătate în semifinale. Calculele Grupei C

Redactor:
Andru Nenciu
EURO 2019 | Franța - Croația 1-0 și România - Anglia 4-2. Suntem cu un picior și jumătate în semifinale. Calculele Grupei C
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România e 90% calificată în semifinale după 4-2 cu Anglia, în a doua etapă.
  • Franța a învins Croația, scor 1-0, astfel că Anglia și Croația sunt eliminate după primele două etape.

Înaintea ultimei etape, Polonia, Germania, România și Franța sunt singurele echipe cu punctaj maxim. Polonia va înfrunta Spania în meci direct, într-un joc crucial pentru iberici, care au trei puncte. România și Franța pot merge la braț în semifinale, în cazul unui egal. România are golaveraj +5, iar Franța +2. În cazul unei remize, România va câștiga Grupa C, grație golaverajului. În cazul unui eventual eșec al nostru, putem pierde locul secund numai dacă Danemarca, Austria sau Italia câștigă la scor în ultima etapă.

Putem rata cel mai bun loc 2 dacă Austria bate Germania, România pierde cu Franța, iar Danermarca nu bate Serbia. În acest scenariu, Germania ar cădea pe locul 2, ar avea un golaveraj mai bun decât România, astfel că s-ar califica în semifinale. E un scenariu destul de SF, dar pe care trebuie să-l luăm în calcul. România U21 are al doilea golaveraj de la EURO 2019, +5, după Germania, care are +7.

Franța – Croația 1-0 (M. Dembele 9)

Franța U21: Bernardoni – Dagba, Konate, Upamecano, Sarr – Thuram (Del Castillo 65), Reine-Adelaide (Guendouzi 73), Tousart, Ikone – Ntcham (Aouar 65), Dembele
Antrenor: Sylvain Ripoll

Croația U21: Posavec – Borevkovic, Uremovic, Katic, Sosa – Moro, Sunjic, Vlasic – Ivanusec, Jakolis (Kulenovic 56), Muric (Brekalo 63)
Antrenor: Nenad Gracan

Clasament Grupa C

  1. România – 6p.
  2. Franța – 6p.
  3. Croația – 0p.
  4. Anglia – 0p.

de Alex Stănilă

România U21 a obținut, vineri seară, una dintre cele mai mari victorii din istoria fotbalului românesc, 4-2 cu Anglia la Cesena, și e cu un pas și jumătate în semifinalele EURO 2019 și la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Pușcaș a deschis scorul din penalty, în minutul 76, iar eroul s-a numit Florinel Coman.

România a învins Anglia în al doilea meci de la Campionatul European U21, scor 4-2, iar tricolorii lui Mirel Rădoi iau o opțiune serioasă pentru calificarea în semifinalele turneului final.

După o victorie entuziasmantă cu Croația, scor 4-1, tricolorii lui Mirel Rădoi plecau din nou la drum, de data aceasta împotriva Angliei, o națională campioană la mai multe categorii de vârstă și cu numeroși jucători în Premier League.

Am plecat cu 1-0

Zecile de milioane de euro la care sunt cotați englezii încep deja să nu mai conteze încă din momentul intonării imnului. Miile de tricouri galbene realizează o atmosferă excepțională și pare că deja începem cu 1-0. Moralul ridicat se transpune în teren, iar Ianis le dă primele emoții englezilor, după doar patru minute, când îl pune la încercare pe Henderson cu un șut de la mare distanță, în stilul lui Gică. Trupa lui Boothroyd pare descumpănită și continuăm să presăm, însă Andrei Ivan, despre care se credea că va fi înlocuit cu Coman, ratează două șanse mari, ultima soldată cu o bară, după ce fostul jucător al Craiovei a rămas singur cu portarul.

Anglia începe să atace timid, iar Maddison trage puțin pe lângă poartă după 10 minute. Pușcaș dă replica imediat și arată că visul de a juca în Premier League nu este deloc unul greu de atins. Atacantul lui Palermo a pătruns ca un tanc în jumătatea adversă, depășind mai mulți adversari, mingea ajunge la Hagi, care îl vede perfect pe Man, însă același Henderson este din nou salvator și respinge in extremis șutul jucătorului de la FCSB. După o perioadă de acalmie, înscriem, dar golul nu contează, fiind anulat corect pentru offside la Pușcaș. Primul șut pe poartă al englezilor vine abia în prelungiri, când Ionuț Radu a avut o paradă senzațională.

Ofensiva engleză a spus prezent abia din minutul 46

S-a intrat cu 0-0 la vestiare, un scenariu diferit față de cel din meciul cu Croația, când am punctat la aproape singurele ocazii avute. Chiar și așa, primul sfert de oră a fost unul excelent din punct de vedere tactic, echipa lui Rădoi surprinzând în mai multe rânduri defensiva adversă. De partea cealaltă, englezii au contat foarte puțin în atac, Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan și Radu anihilând intențiile ofensive ale echipei lui Boothroyd.

Ieșim puțin timorați de la vestiare, iar englezii par să-și aducă aminte că au nevoie de victorie pentru a nu fi eliminați. Adversarii au șansa deschiderii scorului în minutul 48, însă Florin Ștefan scoate de pe linia porții după o fază fixă. Ianis răspunde imediat și trage în forță la colțul scurt, dar Henderson, care a făcut rost și de o șapcă între timp, respinge în corner.

Carusel emoțional. Protagoniști: „Mbappe” Coman, „Pușki”, Ionuț „Salvatore della Patria” Radu și „Prințul” Hagi

Phil Foden, viitoarea vedetă din echipa lui Pep Guardiola, e periculos la prima fază în care este implicat, dar Radu respinge bine. Portarul de la Genoa e din nou providențial câteva minute mai târziu, la șutul lui Maddison, și scăpăm cu fața curată după o oră de joc. Odată cu trecerea timpului, România se retrage din ce în ce mai mult, iar englezii înceă să ne domine și la jocul aerian, dar Florinel „Mbappe” Coman, proaspăt intrat, scoate un penalty după ce-l fentează pe Kenny, iar Pușcaș transformă cu mult sânge rece, lăsându-l pe Henderson pe mijlocul porții.

Englezii răspund prompt, patru minute mai târziu. După o lovitură liberă executată rapid din flancul drept, mingea ajunge la Demarai Gray, care trece ușor de Vlad Dragomir și plasează mingea perfect, fără șansă pentru Radu. Bară-gol!

Respirăm adânc și o luăm de la capăt. Ianis arată că-și merită cu prisosință milioanele vehiculate și înscrie cu un șut fabulos. Caruselul emoțional continuă și Abraham egalează două minute mai târziu, dar nu a fost tot! Florinel Coman intră din nou în scenă și îl imită pe fostul coleg de la Viitorul, trimițând un trasor de la mare distanță, care îl surprinde pe Henderson. Portarul care aparține de United scapă mingea și e 3-2. 3-2! Șapte goluri în două meciuri. Și se fac opt în prelungiri. Coman face dubla cu un nou șut incredibil.

Lacrimi de bucurie pe teren, în tribune, în fața televizoarelor! Avem două victorii în două meciuri și suntem aproape calificați în semifinalele Campionatului European. Să vină Franța, să vină Jocurile Olimpice! Avem Națională! Națională MARE!

Introdus la pauză, a scos penalty-ul transformat de vârful lui Palermo, apoi a marcat, în minutele 88 și 90+2, golurile care ne-a dus spre o performanță istorică. După ce Gray a egalat la unu și Abraham la doi, atacantul FCSB-ului a profitat de o gafă uluitoare a lui Henderson, apoi a închis meciul cu un vole genial, de la 25 de metri.

Cu șase puncte din două meciuri și golaveraj 8-3, România e ca și calificată în semifinalele EURO 2019 Under 21. Avem șansa de a câștiga Grupa C, dar și de a termina primii în clasamentul locurilor doi, în condițiile în care nicio altă echipă de pe acest loc nu a mai adunat șase puncte din primele două etape.

EURO 2019 U21: România – Anglia 4-2 (G. Pușcaș pen. 76, Ianis Hagi 85, Fl. Coman 88, 90+2 /  Demarai Gray 79, Abraham 86)
Arbitru:
Adreas Ekberg (Suedia). Asistenți: Mehmet Culum și Stefan Hallberg (Suedia). Rezervă: Orel Grinfeld (Israel)
Stadion: Dino Manuzzi (Cesena)

â–ºRomânia U21: I. Radu – Cr. Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan – Cicâldău,   T. Băluță – Man (Vl. Dragomir 74), I. Hagi (Nedelcu 88), A. Ivan (Fl. Coman 63) –   G. Pușcaș
Rezerve: Căbuz, Vlad – Boboc, Petre, Grigore, Dragomir, Ghiță,, A. Rus, Ciobanu, Olaru
Selecționer: Mirel Rădoi

â–ºAnglia U21: Henderson – Kenny, Tomori, Clarke-Salter, Dasilva (Abraham 79) – Dowell – Gray, Maddison, Mount, Barnes (Sessegnon 46, Foden 57) – Calvert-Lewin
Rezerve: Gunn, Woodman – Wan-Bissaka, Solanke, Kelly, Konsa, Gibbs-White, Nelson
Selecționer: Aidy Boothroyd

Clasamentul grupei C înainte de Franța – Croația:
  • 1. România 6p
  • 2. Franța 3p
  • 3. Anglia 0p
  • 4. Croația 0p

Minutul 90+5: FINAL DE MECI, VICTORIE ISTORICĂ‚, SUNTEM CU UN PAS ÎN SEMIFINALELE EURO ȘI DE JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO ȘI TRIMITEM ANGLIA ACASĂ‚! România – Anglia se termină 4-2, iar dubla lui Florinel Coman va rămâne în manualele de istorie ale fotbalului românesc. Avem șase puncte din două meciuri, golaveraj 8-3, și, în proporție de peste 90%, vom juca semifinalele EURO 2019!


Minutul 90+3: GOOOOOOL ROMÂNIA, GOOOOL FLORINEL COMAN!!! E nebunie totală la Cesena, iar Coman marchează un gol extraterestru: șut din vole, de la 30 de metri, fără șanse pentru Henderson și suntem cu un pas și jumătate în semifinalele EURO 2019 și trimitem Anglia acasă! BRAVO, FLORINELE!


Minutul 90+1: NOROC, NOROC, NOROC! Abraham rămâne singur cu Radu, trage bine, dar căpitanul respinge. Apoi, același Abraham reia cu capul, din câțiva metri, și izbește transversala! Încă trei minute până la un rezultat istoric!


Minutul 88: GOOOOOOOL ROMÂNIA, GOOOOOOL FLORINEL COMAN!!! Cel mai nebun meci din istoria recentă a României continuă într-un mod fabulos: Coman trage slab de la distanță, dar Henderson, portar la Man. United, o scapă în poartă de la colțul scurt! Avem 3-2 în minutul 90, suntem la un pas de semifinale!

 


Minutul 86: GOL ANGLIA! Final absolut uluitor și o egalare care vine în minutul următor de după golul lui Ianis. Abraham preia pe piept în careul nostru, trage din întoarcere, nu o face atât de tare, dar mingea e bine plasată și Radu e învins!


Minutul 85: GOOOOOOOL ROMÂNIA, GOOOOOL IANIS! Pușcaș se bate bine pentru o minge, Tomori dă pe lângă ea, Ianis preia cu dreptul, șutează cu stângul, pe jos, prea bine pentru ca Henderson să mai poată face ceva și își trece în CV o reușită care se poate dovedi istorică! Rezistați câteva minute, băieți!


Minutul 84: Din ce în ce mai greu! Suntem comasați în propria jumătate, iar Radu e nevoit să zboare pur și simplu lângă bară pentru a scoate o lovitură de cap a lui Calvert-Lewin. Se repetă scenariul la faza imediat următoare, dar vârful lui Everton trimite peste.


Minutul 79: GOL ANGLIA! Vlad Dragomir, introdus pe teren în minutul 74 în locul lui Dennis Man, e depășit prea ușor de Demarai Gray, apoi vedeta lui Leicester produce un moment fabulos: intră în interior, pune mingea pe dreptul și o trimite perfect, la colțul lung, chiar dacă Radu o atinge. 1-1 meritat și vor urma minute de foc! Înaintea golului, Botroyd l-a aruncat în luptă pe Tammy Abraham, atacant, în locul fundașului stânga Jay Dasilva.


Minutul 76: GOOOOOOOOL ROMÂNIA, GOOOOOOL PUȘCAȘ! Coman îl păcălește ca în curtea școlii pe Kenny, suedezul dă penalty, Pușcaș vine și bate sigur, în stânga lui Henderson și suntem la un sfert de oră de un nou rezultat istoric!


Minutul 68: Arătăm rău. Obosiți, am abandonat orice idee ofneivă și pare că 0-0 e rezultatul maxim pe care-l putem scoate. Calvert-Lewin sare cu jumătate de metru mai sus decât Pașcanu, dar reia peste poartă, apoi Foden caută vinclul și-l ratează de la 16 metri. E un control total al englezilor, care, cu timpul, vor intensifica atacurile și, implicit, vor lăsa mai multe spații în defensivă.

Cam ăsta e raportul de forțe de minute bune:


Minutul 63: Se produce schimbarea așteptată: iese Ivan, responsabilul cu ratările, și intră Coman.


Minutul 60: RADU CLE BUN! Foden are nevoie de trei minute pentru a-și arăta calitatea, încearcă execuția prin care Chiesa a egalat în Italia – Spania, îl surprinde pe Radu cu un șut la colțul scurt, cu stângul, dar goalkeeper-ul de la Genoa are temele făcute și respinge de lângă bară. Imediat, Foden pasează la Maddison, vedeta lui Leicester prinde colțul lung, dar Radu mai are un reflex fabulos. Mai trece o secundă și o centrare șutată trece la câțiva centimetri de gheata lui Calvert-Lewin.

Nu e de bine ce se întâmplă, iar cauza e Foden. Să-i mulțumim lui Bothroyd pentru că l-a ținut pe bancă timp de 57 de minute!


Minutul 57: Sessegnon, OUT după 12 minute. Aripa stângă de la Fulham cedează fizic și e înlocuit cu Phil Foden, magicianul lui City care, teoretic, va schimba jocul englezilor. N-ar trebui să mai vedem atât de multe centrări, ci combinații rapide între Foden și Maddison urmate de lansări pentru Calvert-Lewin. La noi se pregătește Coman, care-l va înlocui pe Ivan.


Minutul 49: Englezii ne iau tare, Ianis răspunde. Ștefan e nevoit să respingă de pe linia porții o minge la care Radu fusese bătut, după un corner, apoi Ianis trage foarte bine, cu stângul la colțul lung, dar Henderson respinge și de această dată cu piciorul.


Minutul 46: RESTART. Așa cum era de așteptat, Bothroyd îl aruncă în luptă pe Ryan Sessegnon, puștiul-minune al lui Fulham. Rămâne la cabine ineficientul Barnes, iar Manea și Man vor avea și mai mult de alergat după vitezistul retrogradatei din Premier League. Galben rapid luat de Băluță, după un fault la Mount.


Minutul 45+1: La vestiare cu 0-0! Suedezul de la centru fluieră pentru a pune capăt primelor 45 de minute, unele în care ritmul nostru a fost contrastant. Am început bine, am avut patru mari ocazii, apoi englezii au confiscat mingea, iar Ianis și Pușcaș au devenit ineficienți în aceste condiții. În penultimul minut, Mount a tras primul șut al Angliei pe spațiul porții noastre, dar Radu s-a întins și a respins în lateral execuția foarte bună a britanicului.

Așa cum bine spune comentatorul TVR, vor conta foarte mult schimbările. E de așteptat ca Bothroyd să apeleze la Solanke, Sessegnon sau Foden, toți trei jucători foarte, foarte buni!


Minutul 38: EMOȚII CU RADU. Liderul naționalei noastre scapă din mâini o centrare înaltă a lui Jay Dasilva, apoi ajunge cu o fracțiune de secundă mai repede decât Maddison și împiedică o gafă impardonabilă. Inițiativa le aparține de minute bune englezilor, iar Nedelcearu, care a renunțat la masca de protecție, cere intervenția echipei medicale.


Minutul 33: GOL ANULAT AL LUI MAN! Înscriem prin mijlocașul ofensiv al FCSB, dar reușita e anulată corect pentru un ofsaid evident la George Pușcaș, cel care l-a servit ideal pe arădean. Nimic de comentat, faza e clară!


Minutul 30: Ei cu posesia, dar fără pericol. După jumătate de oră, Anglia se laudă cu 61 de procente în dreptul posesiei, 213 pase încercate și 188 reușite. Noi am transmis corect balonul de doar 74 de ori din 95 de încercări, dar, chiar și așa, am avut marile ocazii. Trage Mount, Pașcanu respinge, englezii cer henț, dar nu se apelează la VAR.


Minutul 23: S-a potolit iureșul galben, e rândul englezilor. Britanicii mută jocul spre poarta lui Radu, Maddison are o șansă bună, cu stângul, dar Manea se aruncă la sacrificiu și oprește balonul. Posesia e a lor, pare că așteptăm puțin jocul pe contraatac, dar per total punem capăt unei jumătăți de repriză în care am fost mai buni.


Minutul 14: Englezii sunt în corzi, Man ratează a patra mare ocazie! Un contraatac condus excelent de Pușcaș face ca Dennis Man să rămână și el singur cu goalkeeper-ul de la Man. United, dar arădeanul trage slab, pe direcția portarului, și ne alegem cu a patra mare șansă irosită în primul sfert de oră. Englezii nu sperie, au mari lipsuri în defensivă, dar pot fi periculoși dacă sunt lăsați să-și facă jocul în atac. Din fericire, Băluță și Cicâldău continuă evoluția bună de la meciul cu Croația.


Minutul 7: IVANE, IVANE...Aripa noastră stânga are două ocazii foarte, foarte mari în doar două minute! Mai întâi alege un șut la colțul scurt în locul unei pase pentru Pușcaș, apoi rămâne singur cu Henderson, preia pe piept, dar ratează din câțiva metri. Startul e asemăntor cu cel din meciul cu Croația, iar asta e de bine!


Minutul 3: Ianis, în stilul lui Gică! Hagi Jr. trage excelent de la 30 de metri, mingea prinde efect, și Henderson o respinge greu, cu piciorul drept, de pe linia porții!


19:30 GAME ON! Mâna dreaptă la inimă, mii de glasuri românești din tribune și un „Deșteaptă-te, române!” care a răsunat până la Londra ne dau, parcă, și mai multe speranțe. A urmat un „God save the Queen” palid, șters, apoi „România, România!” și-a intrat în rol. Curaj, copii, e timpul vostru!


Foto: Uefa.com


19:15 Diversiune britanică! Prezent pe marginea gazonului din Cesena alături de comentatorul TVR Marian Olaianos și George Ogăraru, Vlad Munteanu a identificat o stratagemă pusă la cale de englezi, care au modificat intenționat pozițiile reale ale fundașilor. Mai mult ca sigur, Kenny va juca în dreapta, Tomori-Salter va fi cuplul de fundași centrali, iar Jay Dasilva se va apăra în flancul stâng: „Îi cunoaștem pe englezi, Rădoi le-a spus deja jucătorilor”, a anunțat oficialul FRF.

De altfel, e foarte posibil ca Demarai Gray să joace în partea dreaptă a atacului și Maddison să îndeplinească rolul de al doilea vârf. Ne vom lămuri în 15 minute.


19:00 Cota României se prăbușește! La început, englezii erau văzuți marii favoriți ai confruntării, iar cota pe succesul tricolorilor se situa în jurul valorii de 7. Acum, cu jumătate de oră înaintea startului, avem o cotă între 4.30 și 5 pentru victoria care ne duce, practic, în semifinale. Mergând mai departe, bookmakerii ne-au transformat din ultima favorită (cotă 70) la câștigarea trofeului în a șasea (cotă 15), imediat după marile forțe de la EURO 2019.


18:45 Un avantaj și unde putem specula. Marcator al golului Angliei în înfrângerea cu Franța, Phil Foden, mijlocașul de creație de la Man. City considerat de Pep Guardiola și majoritatea specialiștilor un viitor mare superstar, e lăsat pe banca de rezerve. Asta e o veste foarte, foarte bună pentru Cicâldău și Tudor Băluță, care au scăpat de un adversar foarte tehnic, rapid și cu o imaginație foarte bogată.

La prima vedere, în contextul în care englezii pun trei oameni la mijlocul terenului pentru a se asigura că duelul e echilibrat numeric, Dennis Man poate avea un rol important. Tomori, fundaș central la bază, e trecut în flancul stâng, iar în acest sezon are, deja, 55 de meciuri jucate! Va fi, cu siguranță, o pâine de mâncat.


18:27 Diferență uriașă pe hârtie. Conform site-ului Transfermarkt, site care oferă cote orientative în privința jucătorilor profesioniști, primul 11 al Angliei valorează 126.5 milioane de euro, iar primul 11 al României se ridică la o valoare de 46.75 de milioane. Atacul englezilor, Mount – Calvert-Lewins – Maddison, valorează 72 de milioane de euro. Rămâne de văzut cum vor arăta lucrurile în iarbă. Și Croații aveau o echipă de start de două ori mai valorasă, pe hârtie, față de primul 11 al lui Rădoi. La final tabela a indicat 4-1 în favoarea noastră.


18:10 Avem echipa de start a României! După acum am anticipat, România U21 începe la fel ca în partida cu Croația, câștigată cu 4-1.


18:00 Românii iau cu asalt stadionul din Cesena. La meciul din această seară sunt așteptați circa 10.000 de suporteri români. În San Marino, tricolorii au fost încurajați de circa 4.500 de fani, în condițiile în care au fost puse la vânzare în jur de 5.000 de bilete. Hai, România!


17:20 Rădoi merge pe o tactică similară. Chiar dacă meciul cu Anglia va fi mult mai dificil decât cel cu Croația, în primul rând pentru că britanicii au o condiție fizică extraordinară, Mirel Rădoi nu pare dispus să schimbe echipe de start. Din informațiile ProSport, selecționerul României U21 va începe cu primul 11 pe care l-a aliniat și în jocul câștigat cu 4-1 în fața Croației, în San Marino: I. Radu – C. Manea, Nedelcearu, Pașcanu, F. Ștefan – Cicâldău, T. Băluță – D. Man, I. Hagi, A. Ivan – G. Pușcaș.


16:43 Ianis Hagi vrea o nouă victorie. Într-un interviu acordat site-ului UEFA, Ianis Hagi a prefațat partida cu Anglia: „E foarte important pentru noi că am reușit să începem cu dreptul acest turneu final. Avem o echipă foarte bună și suntem extrem de periculoși pe faza de atac. Meciul din această seară va fi extrem de dificil. Știm că Anglia are o echipă puternică, așteptăm o replică bună din partea lor. Noi am meritat din plin să ne calificăm la acest turneu final. Suntem în linie cu toate echipele naționale de top ale Europei și ne vom lupta de la egal la egal cu toată lumea”, a spus Hagi Jr.


Tricolorii au început excelent turneul final din Italia și San Marino, învingând Croația în primul meci, scor 4-1. De partea cealaltă, Anglia a suferit o înfrângere dramatică, 1-2, în fața Franței, ultimul gol încasat venind în al cincilea minut suplimentar, după ce fundașul Aaron Wan-Bissaka a înscris în proprie poartă.

Rădoi: Organizarea trebuie să primeze

La o zi după succesul cu Croația, Mirel Rădoi a început deja o analiză amănunțită a lotului Angliei. Tehnicianul de 38 de ani crede că va fi dificil ca echipa lui să realizeze un pressing constant asupra englezilor, având în vedere și temperatura ridicată de la ora jocului. Pentru România, va fi al doilea joc consecutiv jucat de la ora locală 18:30, în timp ce englezii vor resimți căldura puternică din Italia în premieră, meciul contra Franței disputându-l de la ora locală 21:00.

„E greu de spus acum (n. red. – dacă va folosi aceeași echipă de start), pentru că meciurile sunt din trei în trei zile. Vom vedea dacă tot acesta va fi primul 11. Va fi dificil să rămânem sus, în pressing, pentru că o să fie mare consumul de energie, din cauza căldurii. La sol sunt peste 42 de grade din câte ne-am dat seama. Anglia are un ritm de meci mai ridicat decât Croația. Organizarea trebuie să primeze. Blocul compact defensiv și distanțele scurte trebuie să primeze, pentru că e clar că unu la unu ei sunt mai buni”, a declarat Rădoi, pentru FRF TV.

Anglia pregătește schimbări în echipa de start
 
Selecționerul Aidy Boothroyd s-a arătat dezamăgit de înfrângerea dramatică în fața Franței și a dat de înțeles că vor exista mai multe schimbări în echipa de start. Englezii sunt obligați să învingă România pentru a rămâne cu șanse reale la calificarea în semifinalele Campionatului European.
 
Mijlocașul Hamza Choudhury a fost eliminat în meciul cu Franța, astfel că va fi suspendat pentru duelul cu România. În locul său ar putea apărea Kieran Dowell, de la Sheffield United. De asemenea, fundașul Aaron Wan Bissaka, de la Crystal Palace, a avut o prestație sub așteptări cu Franța, totul culminând cu autogolul din ultimele minute. Sky Sports scrie că în locul său ar putea apărea Jonjoe Kenny, de la Everton. Și în centrul atacului ar putea apărea o modificare pentru englezi. Dominic Solanke, atacantul lui Bournemouth, ar putea fi înlocuit.

De partea cealaltă, este de așteptat ca Mirel Rădoi să nu facă modificări majore în sistemul de joc, după victoria entuziasmantă cu Croația. Singurul semn de întrebare este pe poziția de „aripă stângă”, unde Andrei Ivan nu a convins și a fost primul jucător înlocuit de la tricolori, cu Florin Coman.
 
Ultimele jocuri oficiale Anglia U21 – România U21
 
Ultimele jocuri oficiale între Anglia U21 și România U21 au avut loc într-un play-off pentru Euro 2011. Englezii s-au impus atunci cu 2-1 în tur, cu goluri marcate de Jordan Henderson și Chris Smalling, jucători aflați azi la Liverpool, respectiv Manchester United. Pentru tricolori a punctat Hora. În returul de la Botoșani, scorul a fost 0-0, astfel că Anglia s-a calificat la turneu final.
 
Anglia și România sunt la primul meci direct la un Campionat European, dar cele două selecționate și-au luat deja pulsul în 2018, într-un meci amical disputat în deplasare de tricolori. Echipa lui Aidy Boothroyd s-a impus cu 2-1, golurile fiind realizate de Demarai Gray și Jake Clarke-Salter, respectiv Valentin Costache.
 
Programul grupei C:
  • 21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
  • 24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
România, misiune mai ușoară decât s-ar fi așteptat în preliminariile CM 2026? Cum ar putea arăta grupa ”Tricolorilor”
România, misiune mai ușoară decât s-ar fi așteptat în preliminariile CM 2026? Cum ar putea arăta grupa ”Tricolorilor”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată…
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot:
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot: "I-am spus că nu ştie fotbal. Antrenorul s-a făcut mic". Toţi…
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie din lume”
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie…
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. '' Îi urez tot binele din lume''
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. ''…
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului! Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului! Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet…
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
Obligație pentru șoferi. Regulă pentru cei cu mașini second-hand. Se verifică neapărat
Obligație pentru șoferi. Regulă pentru cei cu mașini second-hand. Se verifică neapărat
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit…
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
×