UPDATE 19:50 Reacție puternic emoțională a Cătălinei Ponor, în momentul în care a aflat că va fi portdrapelul României la JO 2016. Cu lacrimi în ochi, gimnasta de 28 de ani a declarat că nu se aștepta să i se acorde această onoare și că va purta tricolorul cu mândrie la Rio.
„Nici nu m-am gândit vreodată că voi fi portdrapelul României! WOW! E ceva unic. O emotie pe care eu pana acuma nu am trait-o. Pana acum mi-au tremnurat mainile si picioarele pentru ca este o veste extraordinara pentru mine. Am sa-l port cu mandrie, cu capul sus.
Sunt emotii de fericire, lacrimi de fericire. Sper sa dea Dumnezeu sa si concurez acolo, sa nu fiu doar portdrapel si sa-l ridic cat mai sus”, a declarat Cătălina Ponor la Dolce Sport.
captură foto Dolce Sport
COSR a decis în jurul prânzului ca portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Rio să fie Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena și unica gimnastă din lume care a cucerit medalii la JO la o distanță de opt ani.
Propunerea a venit de la Alin Petrache, dar decizia răspândește confuzie în contextul în care Federația Română de Gimnastică trebuia să aleagă între Ponor și Larisa Iordache pentru unicul loc de care beneficiază România la JO. Se pare, potrivit unor surse, că FRG și COSR încearcă să găsească portițe prin care să le selecționeze pe ambele sportive în lot. Larisa Iordache și Cătălina Ponor vor mai evolua la două concursuri internaționale până la debutul JO.
Favorite pentru portdrapel erau Simona Halep și Cristina Neagu. „Respectăm decizia Comitetului Olimpic și Sportiv Român”, s-a limitat să spună pentru ProSport Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal.
Un personaj important din sportul românesc a interpretat, sub protecția anonimatului, hotărârea COSR. „Prin această decizie, COSR încearcă să pună presiune pe FRG. Petrache și Stoica sunt la cuțite”, spune sursa ProSport. Printre sportivii incluși pe listă s-au mai aflat Alin Moldoveanu și Corina Căprioriu.
În 2008 portdrapel a fost Valeria Beșe, iar în 2012 Horia Tecău.
A 31-a ediție a Jocurilor Olimpice va debuta la Rio pe 5 august și se va încheia pe 21 august.
JO 2012 — Londra: Horia Tecău (tenis) JO 2008 — Beijing: Valeria Beșe (handbal) JO 2004 — Atena: Elisabeta Lipă (canotaj) JO 2000 — Sydney: Elisabeta Lipă (canotaj) JO 1996 — Atlanta: Iulică Ruican (canotaj) JO 1992 — Barcelona: Costel Grasu (atletism) JO 1988 — Seul: Vasile Andrei (lupte) JO 1984 — Los Angeles: Corneliu Ion (tir) JO 1980 — Moscova: Vasile Andrei (lupte) JO 1976 — Montreal: Nicolae Martinescu (lupte) JO 1972 — Munchen: Aurel Vernescu (kaiac-canoe) JO 1968 — Ciudad de Mexico: Aurel Vernescu (kaiac-canoe) JO 1964 — Tokyo: Aurel Vernescu (kaiac-canoe) JO 1960 — Roma: Alexandru Bizim (atletism) JO 1956 — Melbourne: Iosif Sârbu (tir) JO 1952 — Helsinki: Dumitru Paraschivescu (atletism) JO 1936 — Berlin: Șerban Mănciulescu (tir)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER