În 2026, Campionatul Mondial va alinia la start 48 de echipe naționale, lucru care deocamdată e privit cu scepticism de lumea fotbalului. Ionuț Lupescu a ținut de asemenea să tragă un semna de alarmă, spunând că e important ca la un asemenea turneu final să primeze calitatea partidelor. Din 1998, FIFA a decis să mărească numărul echipelor participante de la 26 la 32.
„Prima etapă, primele meciuri sunt foarte grele. Fiecare echipă încearcă să se acomodeze, să nu piardă puncte. Vor fi cu siguranță mai multe surprize. Am văzut meciuri destul de slabe și mă gândesc ce o să se întâmple cu 48 de echipe în 2026. Poate că un Mondial cu prea multe echipe diluează din calitate. Important e să avem calitate, nu cantitate. Și la ultimele două ediții s-a văzut că Europa a dominat Mondialul. Să vedem ce se va întâmpla și cu Coreea și Japonia. Dar, e puțin cam prematur să vorbim. Formatul actual este ok, dar este și o cerință a federațiilor de a fi mai multe participante. Problema este calitatea”, a spus Ionuț Lupescu, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.
Rusia a avut cheltuieli totale pentru pregătirea Campionatului Mondial 2018 de aproximativ 11 miliarde de dolari, pe parcursul a cinci ani, relatează Bloomberg. Bugetul Rusiei nu a fost, însă, cel mai mare din istoria acestei competiții, locul I în clasament revenindu-i Braziliei, care a cheltuit pe pregătiri în jur de 15 miliarde de dolari. Alocările au inclus îmbunătățirea infrastructurii (construcții și renovări de stadioane), costuri operaționale sau costuri pentru organizarea de evenimente. Se zvonește că după ce Campionatul Mondial va alinia 48 de echipe, FIFA va avea un profit de peste 500 de milioane de euro.
AICI AI TOTUL DESPRE CUPA MONDIALĂ‚ DIN RUSIA
Schimbările importante din istoria Campionatelor Mondiale de Fotbal
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER