Petre Marin a impresionat în tricoul FCSB, dar a recunoscut, în cadrul emisiunii ProSport LIVE, că echipa sa de suflet a rămas Sportul Studențesc. Fostul internațional a rememorat perioada petrecută la gruparea din Regie și a dezvăluit că încă mai locuiește în cartierul în care s-a lansat ca fotbalist.
„Multă lume mă asimiliează cu Steaua (n.r FCSB), dar echipa mea de suflet, unde am debutat și am copilărit, este Sportul Studențesc. Eu acolo locuiesc, casa mamei mele, casa bătrânească este foarte aproape de stadion și tot timpul petreceam pe terenul de fotbal. Am văzut foarte multe generații talentate la Sportul.
I-am văzut jucând pe Mircea Sandu, nea Paul Cazan, Gino Iorgulescu, am prins cam toată generația. Eram copil de mingi, stăteam tot timpul pe terenul de fotbal, ceea ce din păcate nu se mai întâmplă în zilele noastre, ba chiar mulți dintre copii refuză să meargă la orele de sport de la școală și este păcat pentru că sportul înseamnă, în primul rând, sănătate”, a spus Petre Marin, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.
După două sezoane în Regie (unde a jucat 53 meciuri), Petre Marin s-a transferat la FC Național, unde și-a petrecut cea mai mare parte a carierei, opt sezoane și jumătate (246 meciuri), care au fost întrerupte de o jumătate de sezon la Rapid (14 meciuri). Primele trofee le-a câștigat la FCSB, unde a ajuns în 2004. S-a retras în 2012, după ce a mai evoluat pentru Unirea Urziceni și Concordia Chiajna. 468 de meciuri a adunat Petre Marin în Liga 1, de-a lungul carierei. L-a depășit cu trei jocuri pe Paul Cazan, cel care pe prima scenă a adunat 465 de apariții.
Sportul Studențesc a dispărut de pe scena fotbalului românesc, cel puțin pentru moment. Secția de fotbal s-a retras din Liga a IV-a, astfel că e aproape imposibil de spus când sau dacă vom mai vedea vreodată Sportul Studențesc în eșaloanele superioare. În mijlocul Bucureștiului a rămas un gol imens de când această echipă practic a dispărut. Sportul Studențesc a fost fondat de un grup de profesori și studenți conduși de matematicianul Traian Lalescu, în 1916. La început, clubul se numea Sporting Club Universitar Studențesc și avea două secții: fotbal și rugby. În 1989 s-au organizat trei domenii în cadrul clubului: fotbal, jocuri sportive (baschet, rugby, polo, hochei) și sporturi individuale (badminton, gimnastică, șah, tenis, kaiac-canoe, yachting și modelism). Echipa de fotbal nu mai există în acest moment, dar clubul continuă să trăiască prin celelalte secții.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER