Lotul României, medaliat cu aur la dublu fete (A.Diaconu / A.Dragoman) și bronz la simplu (A.Diaconu) a revenit azi în țară de la Campionatul Mondial de tenis de masă de juniori (Cape Town, Africa de Sud).
Delegația condusă de antrenorul Petre Arnăutu a fost așeptată de oficialii FRTM și de membrii echipei Romstal, principalii parteneri ai forului condus de fostul campion al României, Cristi Romanescu. „Am arătat ce înseamnă valoarea școlii de tenis de masă din România peste tot în lume”, a declarat Adina Diaconu.
Foto (de la stânga, la dreapta): Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Beatrice Romanescu, Petre Arnăutu, Andreea Clapa, Tania Plaian
Adina Diaconu și Andreea Dragoman au câștigat cu scorul de 4-2 la seturi (11-7, 11-8, 11-6, 5-11, 9-11, 11-9), finala disputată împotriva japonezelor Miyu Kato și Hina Hayata.
„E un vis pe care, probabil, orice sportiv care face înaltă performanță și-l dorește, iar în momentul în care îl atinge, este ceva sublim. E fantastic pentru noi! E un titlu mondial pe care îl așteptăm de foarte multă vreme și, în același timp, lăsând euforia momentului la o parte, să știți că este un titlu la care speram și pe care îl așteptam. Muncim cu această generație de juniori de cinci ani. Știam că la un moment dat va trebui să vină o performanță foarte înaltă. Practic, este o strategie a federației care, de foarte mulți ani, știe să-și crească juniorii și cadeții astfel încât să-și asigure vârsta senioratului la un anumit nivel.
Nu poți avea campioni europeni și mondiali, seniori, dacă nu îți pregătești generația care vine cu foarte mare atenție. Fetele au jucat extraordinar. Până la urmă cel mai important este că am reușit să spargem această barieră a asiaticilor, jucători care, din foarte multe puncte de vedere și din punctul de vedere al Europei în primul rând, par de nebătut.
Iată că România nu este numai medaliata cu aur, ci este singura țară care, practic, a avut acces în primii opt. La simplu, Adina Diaconu a fost singura sportivă din Europa în sferturi. Nicio altă țară din Europa, nici Germania, nici Franța, nici Rusia.
Nu vreau să începem acum să facem comparații, nici la număr de jucători, nici la bugete, nici la condiții de joc. La nimic! Este un moment de bucurie pe care vreau să-l trăim așa cum se cuvine, știu că este de scurtă durată, ca orice bucurie. După aceea vom continua tot ceea ce avem de făcut. Bucuria în sportul de performanță ține foarte puțin, dar este minunată. Este un sentiment de împlinire, un strop de fericire”, a spus Beatrice Romanescu, managerul FRTM.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER