Polonia – Columbia 0-3 (Mina 40, Falcao 71, Cuadrado 75)
Polonia: Szczesny – Pazdan (Glik 81), Bednarek, Piszczek – Rybus, Goralski, Krychowiak, Bereszynski (Teodorczyk 73) – Kownacki (Grosicki 57), Lewandowski, Zielinski Columbia: Ospina – Arias, Mina, Sanchez, Mojica – Barrios, Aguilar (Uribe 32) – J. Rodriguez, Cuadrado, Quintero (Lerma 73) – Falcao (Bacca 78)
Japonia – Senegal 2-2 (Inui 34, Honda 78 / Mane 12, Wague 71)
Anglia – Panama 6-1 (Stones 8, 40, Kane pen. 21, pen 45, 62 Lingard 36 / Baloy 78)
Minutul 90+5: Final de meci. Polonezii termină partida în genunchi, în ultimele minute nu a mai încercat niciun atac. Echipa lui Adam Nawalka este eliminată de la turneul final și va pleca din Rusia. Columbia face trei puncte în grupă și se bate la calificarea în optimi până în ultima etapă. Senegal și Japonia au câte patru puncte. În ultimul meci, columbienii joacă împotriva Senegalului.
Minutul 75: GOOOOOOOOOOOL COLUMBIA! James Rodriguez inventează un assist genial pentru Cuadrado, care scapă singur cu Szczesny, înaintează și îl execută pe colegul său de la Juventus cu un șut în dreapta sa.
Minutul 71: GOOOOOOOOOOOL COLUMBIA! Falcao lovește pentru prima dată la un Mondial! Quintero l-a găsit excelent, nemarcat pe „El Tigre”, atacantul a înaintat și a finalizat cu stil, la colțul lung. Polonia e OUT de la Mondial în acest moment.
Minutul 59: Lewandowski îi dă din nou de furcă lui David Ospina. Lansat bine în adâncime de la mijloc, atacantul polonez preia bine chiar înainte să intre în careu, culcă mingea și încearcă să finalizeze, însă este blocat de portarul lui Arsenal, ieșit la întâmpinare.
Minutul 49: Lewandowski lovește balonul cu capul, după o centrare, însă nu nimerește poarta.
Minutul 46: A început repriza a doua!
Minutul 45+3: Final de primă repriză.
Minutul 40: GOOOOOOOOOOOL COLUMBIA! Yerry Mina înscrie, după o lovitură de colț. James Rodriguez, Cuadrado Quintero au combinat în marginea careului polonez, primul a centrat și fundașul Barcelonei a reluat cu capul, în plasă, chiar din fața lui Szczesny.
Minutul 36: Ce ocazie pentru columbieni! Atacantul lui Juventus i-a luat „la mână” pe apărătorii polonezi, a intrat în careu și, din unghi, a tras puternic, dar Szczesny a reușit să respingă.
Minutul 26: Cuadrado și Falcao scapă pe un contraatac, după o minge lungă venită din propria jumătate, atacantul lui Monaco îi ia fața colegului său și încearcă o pasă cu călcâiul, mingea ajunge în cele din urmă în brațele lui Szczesny.
Minutul 18 Zielinski trage din afara careului, mingea este deviată în corner.
Minutul 15: Columbienii sunt în atac în permanență de la startul meciului. Santiago Arias își încearcă norocul cu un șut de la distanță, dar polonezii s-au apărat eroic și au reușit să respingă.
Minutul 1: A început meciul de la Kazan, ultimul al serii și al etapei a doua din faza grupelor.
Minutul 90+4: Final de meci la Ekaterinburg. Cele două echipe rămân pe primele două poziții ale grupei H, ce asigură prezența în optimi. Cu câte patru puncte, Japonia și Senegal nu vor avea emoții în ceea ce privește meciul dintre Polonia și Columbia.
Minutul 78: GOOOOOOOOOL Japonia! Nu se lasă prea ușor! Inui a trimis în careu prin fața lui N’Diaye, care nu a putut intercepta balonul și a ajuns la noul intrat, Honda. Acesta a împins mingea în poartă și a egalat situația pe tabelă.
Minutul 71: GOOOOOOOOL Senegal! Niponii au avut ocaziile periculoase, dar tot africanii au marcat! Salaby centrează în careu, Niang reia, și Wague trimite în poarta apărată de un Kawashima derutat. Senegalezii conduc, iar la acest scor fac șase puncte și sunt calificați în optimi.
Minutul 64: Încă o ocazie pentru japonezi! Inui preia o minge la marginea careului, iar șutul său cu efect lovește bara transversală a porții lui N’Diaye!
Minutul 60: Ocazie imensă pentru Japonia! Haraguchi centrează în careu, pe jos, dar Osako ratează întâlnirea cu balonul, iar pericolul este îndepărtat. Este cea mai mare ocazie a reprizei secunde. Ambele echipe par să se mulțumească cu rezultatul de egalitate.
Minutul 46: S-a reluat jocul! Niciunul dintre cei doi tehnicieni nu a mutat la pauză.
Minutul 45: Pauză la Ekaterinburg, după o primă repriză în care japonezii au avut posesia, dar ocaziile au fost de partea senegalezilor.
Minutul 34: GOOOOOOOL Japonia! Inui reia o centrare excelentă, venită din jumătatea proprie de teren, preia, își pune mingea pe dreptul în centrul careului și îl execută pe N’Diaye cu un șut pe jos. A fost primul șut pe poarta al japonezilor.
Minutul 12: GOOOOOOOL SENEGAL! Sadio Mane deschide scorul profitând de o respingere în față a portarul Kawashima, după un șut al Sarr. Faza a pornit de la Koulibaly, care a lansat o minge, de pe linia de fund, în adândimce, iar după o combinație în dreapta și o centrare, mingea a ajuns la fotbalistul lui Marseille.
Minutul 1: A început meciul! Ne mutăm la Ekaterinburg. Japonia și Senegal, surprizele grupei, se înfruntă între ele pentru locul în optimi. De la ora 21:00 se joacă Polonia – Columbia.
Minutul 90+5: Final de meci la Novgorod. Anglia e calificată în optimile de finală! A fost meciul premierelor, după hat-trick-ul lui Kane, cele cinci goluri marcate în prima repriză și primul gol al statului Panama la o Cupă Mondială!
Minutul 78: GOOOOOOOOL PANAMA! În sfârșit! Felipe Baloy ajunge excelent la o centrare a lui Avila, dintr-o fază fixă din apropierea careului lui Pickford, și îl învinge pe portarul lui Everton. Cei doi fotbaliști care au făcut faza de la reușita panameză au intrat pe teren în urmă cu aproximativ 10 minute. E primul gol marcat de Panama la o Cupă Mondială!
Minutul 62: GOOOOOOL ANGLIA! Loftus Cheek avansează de la mijlocul terenului, undeva lateral dreapta, intră în centru și trage, iar Harry Kane deviază decisiv mingea, care intră în poarta lui Jaime Peneoo. Umilința continuă pentru portarul lui Dinamo. Poziția lui Kane în momentul în care a atins balonul e la limită, iar arbitri au ales să valideze reușita.
Minutul 46: A început repriza a doua! Englezii au un avantaj considerabil luat încă din primele 45 de minute. Penedo, portarul lui Dinamo, nu a reușit să țină piept „gurilor de tun” ale britanicilor.
15:55 E pauză, deci avem timp pentru o știre…interesantă. Suporterii entuziasmați ai naționalei din Panama și-au făcut seflie-uri cu fanii ruși și englezi de-alungul magistralei Bolshaya Pokrovskaya, au creat o atmosferă frumoasă, apoi și-au trasat obiectivele: „Să fiu sincer, o să fim fericiți dacă o să marcăm măcar un gol. Și nu mă refer la o victorie 1-0, putem fi fericiți să pierdem cu 8-1, dar să marcăm”, spune un fan. „E un dar de la Dumnezeu să fim aici. Am fost în stadion când am marcat golul din minutul 87 pentru a ajunge la prima noastră Cupă Mondială. Încă nu pot să cred!”, mai spune același fan.
Noi ce mai putem spune? Sunt în grafic cu acel 8-1 🙂
Minutul 45+2: Pauză la Nivgorod. Intrăm la vestiare cu 5-0, scor la care Anglia egalează Belgia la golaveraj (7-1 vs. 8-2), dar mai are nevoie de un gol, pentru că apoi va prima numărul de reușite. Miza? În ultimul meci se joacă Anglia – Belgia, iar echipa care intră cu un golaveraj mai bun are varianta egalului pentru a câștiga grupa.
Minutul 45: GOOOOOL ANGLIA! Coșmarul panamezilor e complet, Albionul face cea mai bună repriză din istorie la Cupa Mondială. Harry Kane e faultat în careu de Escobar, centralului nu-i rămâne decât să arate punctul cu var, iar golgheterul lui Tottenham își face treaba. Bate tot în stânga sus, în stilul lui Shearer, face 5-0 și, dacă vom continua în acest stil, putem ajunge la cel mai mare scor din istoria competiției. Sunt, oricum cele mai bune 45 de minute făcute de Anglia la o Cupă Mondială.
Minutul 40: GOOOOOL ANGLIA! Britanicii tocmai au reușit una dintre cele mai frumoase scheme văzute la o lovitură liberă. Trippier nu a mai centrat, a bătut scurt, Lingard a aruncat mingea în careu, panamezii nu au înțeles nimic, Kane a recentrat, Sterling a ratat, dar Stones a fost pe fază și a împins în poartă mingea respinsă de Penedo. Dublă pentru fundașul lui City, aflat la primele goluri marcate pentru Albion.
Minutul 36: GOOOOL ANGLIA! Jesse Lingard primește o pasă de la Sterling, apoi are nevoie de puțin timp pentru a arăta de ce Mourinho și Southgate au atât de multă încredere în el. Preia liniștit, își așază mingea, apoi, de la 25 de metri, o trimite direct în vinclul porții. Din nou, Penedo nu are niciun fel de vină. Dar tabela arată deja 3-0 și perspectivele sunt cum nu se poate mai proaste pentru el și colegii lui, pentru că Anglia are nevoie de goluri și nu se va opri.
Minutul 29: Vor și panamezii ceva…Armando Cooper, fostul mijlocaș al Oțelului, cară mingea până în careul advers, i-o pasează lui Jose Luis Rodriguez, dar, deși se afla într-un unghi bun, viitorul coleg al lui Screciu la Genk centrează modest, la mare distanță de poartă.
Minutul 21: GOOOOOOL ANGLIA! Escobar îl dărâmă în careu pe Jesse Lingard, iar arbitrul meciului fluieră imediat penalty. Bate Harry Kane, direct în vinclu, și face inutil plonjonul lui Penedo! 2-0 Anglia, care are golaveraj 4-1 și va încerca să înscrie cât mai mult pentru a reduce diferența față de Belgia (golaveraj 8-2).
Minutul 7: GOOOOOL ANGLIA! Trippier repetă centrările excelente date în meciul cu Tunisia, Anglia atacă fazele fixe în aceeași formație, iar tactica dă roade de această dată. John Stones, fundașul de la City, apare nemarcat în mijlocul careului, reia cu capul, din plonjon, și Penedo nu mai poate face nimic.
Minutul 5: Prima încercare a panamezilor. Outsiderii fac pasul în jumătatea adversă, Barcenas e eliberat pe un culoar liber, dar șutul său, din poziție excelentă, ocolește poarta lui Pickford.
Minutul 2: La un pas de o accidentare gravă! Anglia se năpustește asupra careului advers, Lingard e implicat într-un duel aerian cu Gomez, iar urmările sunt importante pentru atacantul lui United, care e lovit cu cotul în față și are nevoie de minute bune de îngrijiri medicale.
15:00 Start joc la Nivgorod. Panamezii au cântat imnul cu o pasiune ieșită din comun, iar la acest capitol chiar nimeni nu le poate reproșa nimic. Arbitrează un central din Egipt și nu știm dacă asta e neapărat o veste bună.
14:10 Începem ziua cu o mică surpriză din partea lui Gareth Southgate. Deși toată presa din Anglia îl dădea titular pe Rashford în fața lui Sterling, selecționerul Angliei i-a rămas fidel atacantului de la Manchester City și l-a titularizat și de această dată. Cealaltă schimbare e introducerea lui Loftus-Cheek în locul accidentatului Alli, una previzibilă.
— FIFA World Cup 🆠(@FIFAWorldCup) June 24, 2018
Cu trei puncte aduse de golgheterul Harry Kane în prelungirile meciului cu Tunisia (2-1), Anglia a început pentru prima dată în 12 ani Cupa Mondială cu o victorie, iar un nou succes, în fața celor din Panama, le aduce britanicilor calificarea în optimile de finală ale competiției. Dar Anglia trebuie să tragă din greu dacă vrea șefia Grupei H, deoarece Belgia a spulberat Tunisia, 5-2, și, după primele două meciuri, are un golaveraj foarte bun, 8-2.
Cu Dele Alli accidentat, Gareth Southgate va miza pe Ruben Loftus-Cheek la mijlocul terenului, iar a doua schimbare vine în atac. Autor a două mari ratări contra Tunisiei, marcator a doar două goluri în 39 de meciuri pentru Albion, Raheem Sterling va lua loc pe bancă, iar puștiul Marcus Rashford va fi trimis în atac, alături de goleadorul Harry Kane. La fel ca în meciul cu Belgia (0-3), dinamovistul Jaime Penedo va fi titular și va încerca să oprească o echipă cu o linie ofensivă ieșită din comun.
De la ora 18:00, la Ekaterinburg, se joacă un meci decisiv pentru calculele Grupei G, întrucât atât Japonia, cât și Senegal pot obține calificarea în optimi, în funcție de rezultatul meciului Polonia – Columbia, care se va juca de la ora 21:00. Venite pe un val de încredere dat de meciurile foarte bune din prima etapă, în care Japonia a învins Columbia (2-1), iar Senegal a trecut de Polonia (2-1), ambele reprezentative au un moral ridicat și percep partida drept o mare șansă de a face o surpriză frumoasă la turneul final din Rusia.
În timp ce Japonia se bazează pe o generație ajunsă la apogeu, Senegal are de partea ei istoria. Africanii încearcă să repete performanța fabuloasă de la Cupa Mondială din 2002, când, în Japonia și Coreea de Sud, El Hadji Diouf și colegii lui s-au oprit abia în sferturile de finală. Iar un detaliu interesant e că Senegal e neînvinsă în meciurile jucate în grupe la Cupa Mondială, având o serie de patru meciuri (trei în 2002 și unul în 2018) consecutive fără eșec.
La o oră după ce Japonia și Senegal își vor fi terminat meciul, scena de la Kazan le va aparține Poloniei și Columbiei, două echipe care joacă cu sabia deasupra capului. Nu au niciun punct după prima etapă a grupei în care porneau cu primele șanse, iar situația e cum nu se poate mai complicată.
În încercarea de a revitaliza o echipă fără energie și de a-i oferi lui Robert Lewandowski cât mai multe șanse de a marca (Polonia nu a mai câștigat de la EURO 2016 un meci în care golgheterul ei nu a marcat), Adam Nawalka va face câteva schimbări în echipa de start, în timp ce columbienii răspund prin arma numită James Rodriguez. Ținut pe bancă în meciul de debut, 1-2 cu Senegal, starul lui Bayern Munchen își va face loc în linia ofensivă de trei din spatele lui Radamel Falcao, fiind ajutat de Juan Cadrado și Muriel.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER