Mai jucăm și noi fotbal? ** Jocul fricos și lipsa de valoare în atac ne-au adus un nou ‘RECORD’

Naționala României nu și-a îmbunătățit rezultatele sub comanda lui Victor Pițurcă, cel care a preluat frâiele echipei de la mult-contestatul Răzvan Lucescu, ajuns între timp pe banca Rapidului. Cu o calificare compromisă încă din primăvară, România s-a făcut de râs încă o dată, în preliminariile pentru Campionatul European din 2012, dar a obținut primul loc dintre toate cele 53 de naționala participante, în cadrul unui capitol inedit.

Dintre toate naționalele înscrise în preliminarii, România are cele mai multe remize, patru la număr, la egalitate cu Belarus! Nici nu este de mirare că suntem la egalitate cu trupa lui Bernd Stange, deoarece două dintre cele patru remize le-am înregistrat în meciurile directe, 0-0 la Minsk și 2-2 la București.

Există numeroase cauze pentru care naționala „tricolorilor” nu mai știe să câștige și preferă să joace la remiză. De altfel, faptul că intrăm temători pe teren în fiecare meci și că refuzăm ofensiva a devenit evident încă de la Euro 2008, când am smuls două remize prețioase, în meciuri în care am fost clar dominați: 0-0 cu Franța și 1-1 cu Italia.

NU ȘTIM SĂ‚ ATACĂ‚M, DAR NICI SĂ‚ NE APĂ‚RĂ‚M
Totodată, cifrele mai subliniază și incapacitatea noastră de a menține avantajul pe tabelă, în rarele momente în care beneficiem de acesta. Exceptând remizele albe cu Belarus și Franța, România a condus de fiecare dată, pe Albania și pe Belarus, dar s-a văzut egalată mereu în ultima parte a meciului, când adversarul a început să pună presiune pe noi.

REMIZELE ROMÂNIEI
România – Albania 1-1
Belarus – România 0-0
România – Franța 0-0
România – Belarus 2-2

La polul opus în această statistică a remizelor se află grupa E, în care activează Olanda și Suedia. Aici nu s-a înregistrat nici măcar un singur egal în cele 9 etape scurse până acum.

ALTE CIFRE NEGATIVE ALE ROMÂNILOR ÎN PRELIMINARII
– am marcat doar 12 goluri, mai puțin decât Austria (16), Finlanda (16) sau Ungaria (22).
– am câștigat mai puține meciuri (3) decât Israel (4), Estonia (5) sau Slovacia (4)
– cu același punctaj (13), dar în grupa B, ne-am fi clasat abia pe locul 5, deasupra Andorrei!
– am avut 40 de șuturi pe poartă, mai puțin decât Macedonia (46), Slovenia (45), Estonia (56) și Ungaria (53)
– doar 5 echipe au făcut mai multe faulturi decât noi, 141

Publicat: 10 10. 2011, 19:52
Actualizat: 10 10. 2011, 19:55