Rezultate mari la Campionatul Mondial de juniori! Adina Diaconu a cucerit bronzul la simplu și medalia de aur de la dublu
Adina Diaconu a cucerit și medalia de bronz, la Campionatul Mondial de juniori desfășurat la Cape Town, în Africa de Sud, după ce tot miercuri a câștigat și titlul mondial, la dublu, alături de Andreea Dragoman.
Performanța e cu atât mai îmbucurătoare și mai onorantă pentru sportivă, dar și pentru România, deoarece Adina Diaconu e singura jucătoare din Europa care a ajuns în lupta pentru podium într-o mare de sportive asiatice.
Tânara sportivă a reușit o performanță mai mult decât onorabilă, după ce în mai puțin de o zi a reușit să câștige două medalii, bronz la simplu și aur la dublu alături de Andreea Dragoman.
Directorul de Marketing al Federației Române de Tenis de Masă le-a făcut un portret celor două campioane mondiale.„Este povestea unor sportive care au început tenisul de masă așa cum se începe, la vârstă foarte fragedă, fiecare în orașul lor. Adina Diaconu este din Slatina, crescută și antrenată de antrenorul Petre Arnăutu, care este și antrenorul lotului național de junioare.
Andreea Dragoman este din Mediaș, crescută, descoperită și antrenată de către Gheorghe Vaida. Acolo, în Mediaș, a fost un club fantastic de susținere a tenisului de masă. Niște oameni care, din pacăte, nu mai sunt. Au început, normal, de la Paleta de Argint, apoi traseul firesc.
Adina Diaconu este una dintre cele mai titrate jucătoare din România la categoria ei de vârstă. A câștigat, practic, tot ce se putea. De la titluri europene până la Top 10 Europa. A fost selecționată în echipa Europei contra echipei lumii. Practic, un palmares impresionant. Anul acesta a câștigat toate titlurile de campioană europeană la juniori, atât la simplu, cât și la dublu. Un sportiv care începe și își urmează parcursul atât de bine este un sportiv care îți dă încredere. În prezent, se antrenează la Slatina și joacă pentru seniori în echipa ACS Dumbrăvița”.
„Acum cinci ani, parte a strategiei federației, am decis repartizarea unor burse olimpice la Slatina, bineînțeles cu ajutorul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în afara celor două centre olimpice pe care le avem, la Bistrița și la Constanța.
Este o strategie întreagă. O piramidă a sportului de înaltă performanță care nu te poate aduce în vârf dacă nu construiești foarte bine baza. În fiecare an, la nivel de cadeți, de juniori și de seniori, suntem în primele locuri din Europa. Câștigăm titluri europene, iar la Campionatele Mondiale ne oprim undeva în sferturi de finală, în semifinale. Asta spune foarte mult despre a avea o viziune, o strategie”, a mai declarat Beatrice Romanescu pentru MEDIAFAX.