UPDATE 6 Marius Ionescu termină cursa pe locul 26, cu timpul 2:16:28 UPDATE 5 Marius Ionescu a ajuns la km 40 și este pe locul 26. Steven Kiprotich scrie istorie pentru Uganda și câștigă maratonul de la Londra UPDATE 4 Marius Ionescu este pe locul 23 la km 30, la 3,40 minute de lider. Cea mai bună performanță a unui sportiv român de la un maraton la JO este locul 23 la Berlin, în 1936. UPDATE 3 Marius Ionescu este pe locul 26 la km 26, la 3 minute de lider. UPDATE 2 Marius Ionescu a reușit să mai urce! La jumătatea cursei, Piciu este pe locul 26, la 2.04 de liderul Kiprotich. UPDATE 1 Marius Ionescu este pe locul 36 după primii 15 km, la 1.05 față de lider. La start au luat parte 105 concurenți.
Maratonul masculin se va desfășura pe același traseu ca și cel feminin. Plecarea de la The Mall (din apropierea Palatului Buckingham) și sosirea în același punct.
Pentru România, Marius Ionescu (28 de ani) reprezintă un adevărat fenomen în proba simbol a Jocurilor Olimpice. „Piciu”, cum îi spun prietenii, specialist al probelor de 5.000 și 10.000 m, a avut o ascensiune fabuloasă în cursa de 42.195 km, crescând într-un an cât alții în zece. În aprilie 2011 se alinia la startul competiției de la Rotterdam și își făcea baremul pentru Mondialul de la Daegu de anul trecut, iar maratonul din Coreea de Sud îi aducea un loc fantastic – 13. Devenea al doilea sportiv al Europei și după doar două croaziere de 42.195 km își asigura un loc la Londra, conform regulamentului IAAF (primii 20 de la CM se califică la JO). Ajuns aici, elevul lui Cătălin Geapana și-a testat psihicul de fier și echilibrul specific fondiștilor chiar în Satul Olimpic pentru că maratonul masculin va pune punct JO chiar azi.
„Voi sta la start în rândul al doilea, nu are rost să mă înghesui în linia întâi. Aș risca să mă descalțe cineva sau să mă împiedice, e destul timp. Odată plecat, nu voi încerca să mă agăț de plutonul fruntaș, pentru că aș risca să nu mai termin cursa. Mă voi așeza probabil în al doilea pluton, cel al albilor. Cel din față va fi cu siguranță al africanilor, dar nu se știe, depinde mult și de vreme. Eu sunt sincer, nu spun că voi rupe norii”, a spus sportivul.
Elevul antrenorului Cătălin Geapana e al doilea român din istoria maratonului masculin olimpic după Constantin Grecescu (1964).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER