Fostul jucător al Rapidului, Marius Măldărășanu (44 de ani) a vorbit la ProSport LIVE despre echipa giuleștenilor din 2006, în cadrul rubricii „Totul despre colegii mei”. În acel an, Rapid a ajuns până în sferturile Cupei UEFA, fiind eliminați de cei de la FCSB cu scorul general de 1-1. Echipa antrenată atunci de Cosmin Olăroiu a mers mai departe datorită golului marcat în deplasare:
Mugurel Buga: Un nebun, calități extraordinare, dar era un jucător care trebuia „biciuit”. Chiar vorbeam cu cineva și comparam ca și caracter pe el cu Ianis Zicu, îi gestiona foarte bine Răzvan. Pe Ianis trebuia să vorbești cu el frumos, cu Buga trebuia să țipi într-una, asta făcea Răzvan. Ieșea de multe ori din joc, era visător.
Robert Ilyeș: Am dat lupte grele unu la unu. Plămânul echipei. A primit o ofertă foarte bună din Kazakhstan, a trebuit să plece. Dacă voiai să vorbești cu la ora 4 sau ceva de genul, nu răspundea. Dormea, se odihnea. De aia și viața extrasportivă l-a ținut în priză și a jucat până la vârsta asta.
Artiom Karamyan: Aveam o echipă extroardinar, jucam 3-4-3 atunci. Ne-am dus noi la un șpriț odată în Cipru, deja o luase un pic pe arătură. Pe un televizor mare, era un meci al lui AC Milan, în perioada aia era Kaladze fundaș stânga. Spunea ‘Ce, Kaladze? Eu la Milan, nu Kaladze’. Era deja băut.
Vasile Maftei: Il capitano, da. Jucător foarte bun, de vestiar, jucător cu un pas lung extraordinar. Știu că de multe ori domnul Copos pleca urechea la oamenii din jur, critica pentru că jucăm cu libero. Jucam 3-4-3, poate aveam 20 de ocazii. Chiar dacă am pierdut campionatul în perioada aia, toată lumea a spus că am jucat cel mai frumos fotbal. E prietenul meu, e finul meu.
Valentin Bădoi: Era un jucător care nu se accidenta niciodată. Nu-mi aduc aminte să fi avut vreo întindere sau ruptură musculară. Cred că magazionerul i-a spus primul „Lupul”. Îi spunea „Tu nu vorbești? Tu nu râzi?”.
Daniel Niculae: Sufletul petrecerilor, el dădea tonul în autocar când veneam din deplasări, la scandări și așa mai departe. Un atacant extraordinar, cred că dacă s-ar fi pregătit mai bine ar fi făcut față în continuare. Cu el mă înțelegeam foarte bine, trebuie să faci mișcarea falsă, e o problemă a fotbalistului român. Ei fac o singură demarcare, se oprește dacă nu îi dai mingea. Ne înțelegeam din priviri.
Nicolae Constantin: Este nașul meu, nașul copiilor mei. Jucătorul bun la toate. Dacă nu mă înșel, cu Herta Berlin cred că l-a băgat Răzvan în a doua repriză. Stând la masă cu Răzvan, ce ne povestea el, îi spunea lui Copos că îl bagă pe Nae. A spus ‘Nu! De ce să-l bagi pe Nae?’. În fine, l-a băgat, a jucat foarte bine. Noi ne mai strângeam la bere și mai venea și domnul Copos. Intra pe ușă și spunea ‘Nae, ce încredere am avut în tine!’. Noi știam de la Răzvan deja că el nu era de acord cu schimbarea.
Dani Coman: Îngerul păzitor. Un portar extraordinar de bun. Ca echipă, să simți un om de calibrul lui care îți dă încredere, nu ai cum să nu îți vezi de treaba ta, ca să zic așa. Am avut o chestie cu el. Aveau un penalty adversarii, nu mai știu în ce meci, și cunoscându-l pe jucătorul care bate, mă duc la el și îi spun „vezi că…”, și el scoate mănușile „vino, mă, și apără tu”. A apărat penalty-ul ăla. Lobonț ieșea tot timpul răgușit. Și Emma (n.r. – Dolha), da. Eu nu am văzut portar ca și coleg al meu să se antreneze ca el. Un portar extraordinar, rămâneau la penalty-uri după antrenament, trebuia să ne deschidă un magazin la câte Santaluri ne lua. Din cinci, apăra și el una.
Ionuț Rada: Îl văd acum la Look, îi stă foarte bine, vorbește chiar ok. Îi plăcea foarte mult pasa lungă, îl mai certam că exagera câteodată. Nu-mi plăceau asta. Îmi aduc aminte de un meci, era nea Vio și jucam la Dinamo. Te mai întâlnești cu adversarul, și au spus ‘v-am blocat pe toți. L-am blocat pe Maftei, pe Marius Constantin, pe tine la jumate’ Să ajungă mingea la Rada, ieșea în întâmpinare un jucător de la Dinamo și Ionuț Rada a dat pasă lungă. Ieșea nea Vio: ‘Radareee!!!’.
Marius Constantin: Alt nebun, stă deasupra lui Buga. Ca apărător este foarte greu, dacă nu ești foarte bine organizat defensiv, normal că poți greși. Este mult mai echilibrat, este mult mai responsabil. Publicul îl plăcea, dădea totul pentru echipă.
Măldărășanu a început fotbalul la Petrolul Ploiești. În 1998, acesta s-a transferat la Rapid, iar în cariera sa a mai trecut pe la Beșiktaș și FC Brașov. Două tituri de campion, trei Cupe ale României și patru Supercupe a cucerit fostul mijlocaș, toate alături de formația giuleșteană, la care se mai adaugă și un trofeu de campion cu Beșiktaș.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER