Lăsat în afara echipei pentru Londra după ce a picat testul final, Marian Drăgulescu a făcut un apel public la autoritățile statului. El a prezentat în redacția ProSport filmulețul ultimului test, acompaniat cu argumente solide
În testele din această săptămână, Drăgulescu (31 ani) și-a făcut aproape perfect solul cu care a ocupat locul secund în calificari la Mondialele din 2011 Marian apreciază că lăsarea lui acasă diminuează șansele de medalie ale României Marian Drăgulescu descinde în fața sediului Prosport să-și strige urletul de nemulțumire cauzat de neselecționarea în lotul de JO. Își ține stâns la piept casca motorului care-l ajută să evadeze într-o libertate virtuală și dialoghează cu soția sa, Corina. Tot despre nedreptatea care susține că i s-a făcut. Își caută stickul ce stochează întregul test de miercuri și ne invită să mergem în fața unei plasme. Vrea să ne arate o probă – ca un avocat convingător – și urcăm în redacție. O mare de oameni se adună ca în fața unui profesor unic. Un discurs articulat însoțește diagonalele care străbat ecranul, iar gesturile largi vin ca niște argumente solide. Face apel la cei mai importanți oficiali ai Statului și ai sportului românesc, iar alocuțiunea e centrată pe nedreptățile la care sunt supuși sportivii. Transformă discursul tehnic într-unul pe înțelesul tuturor persoanelor cărora le-a stârnit atenția și spune că putea să-și ajute echipa. Octuplul campion mondial invocă forma bună pe care o traversează, are chiar și lacrimi în ochi și spune că nu renunță la ideea de a fi cooptat în lot. Crede cu toată puterea sa că ar putea ajuta România cu o medalie la sol. Pare o speranță nebunească, dar un campion adevărat nu renunță niciodată.
Marian, cum te simți? Sunt extrem de dezamăgit pentru că simțeam că am o șansă reală de medalie, mai ales la sol. Am tras tare în aceste ultime săptămâni să îi prind pe colegi din urmă și apoi totul s-a dus.
Dar ce s-a întâmplat la verificare? Nu știu. Mi-am făcut exercițiile cât am putut de bine, la sărituri nu a ieșit așa cum mi-am dorit, dar la sol și la bară fixă a fost bine. Am făcut același sol ca la Mondialele din 2011 cu care am obținut a doua notă în calificări, am avut aterizări fixe, nu am lăsat zecimi, deci nu știu ce s-a întâmplat.
Ce ți-au spus membrii Comisiei de evaluare? După testare mi-au oferit două motive care, sincer, nu mi s-au părut obiective. Nu vreau să vorbesc despre ce mi s-a spus, pentru că nu vreau să lovesc în nimeni.
A cerut ajutor la Ponta și Antonescu
Cum vezi tu această situație? Mi se pare nedrept că mi se ia o șansă, României i se ia până la urmă o șansă de medalie și nu e normal. Suntem prea puțini ca să avem orgolii mărunte sau să dăm cu piciorul la o șansă, ne tăiem singuri craca de sub picioare.
Spuneai că decizia de a fi lăsat în afara echipei fusese luată mai demult. De ce ai mai acceptat să dai acel ultim test? Pentru că am sperat că se vor răzgândi și vor judeca numai după ceea ce pot face în sală. Într-o lună și jumătate de pregătire i-am ajuns pe colegii mei, iar acum, în teste, fără a fi răutăcios, mulți au făcut mult mai multe greșeli decât mine, de aceea mi se pare atât de frustrantă situația.
Ai mai trecut printr-o astfel de situație? Da, la Europenele din 2004 de la Ljubljana, când Comitetul Tehnic nu a dorit să fiu în echipă. Atunci, tot așa, am ieșit public, mi-am spus punctul de vedere, s-au răzgândit și am venit de acolo cu patru medalii de aur, la individual compus, sol, sărituri și am ajutat și echipa.
„Rio e prea departe, eu cred în Londra”
Mai sunt două zile până la plecarea lotului. Crezi că se mai poate schimba ceva? Eu așa sper. Vreau să fac un apel la domnul prim-ministru Ponta, la domnul președinte interimar Crin Antonescu, la doamna Andronescu, la doamna Tocală, la COSR, să se facă o comisie și să se analizeze toate evoluțiile mele din această săptămână, să se decidă. Am toate exercițiile filmate, le-am făcut deja publice, rog să mi se explice ce e greșit în ceea ce fac de nu am prins echipa.
Te gândești și la Rio 2016? Competiția de la Rio de Janeiro e prea departe, iar înainte de asta e Londra. Acum sunt în formă, acum mă pot bate pentru medalie și de aceea dezamăgirea mea e atât de mare. Voi spera până în ziua plecării că voi prinde echipa.
Drăgulescu a prezentat în verificarea făcută la sol un exercițiu cu notă de plecare din 6.7 și o bară fixă din 5.9, iar la sărituri 7.0 și 5.4
Marian Drăgulescu are în palmares două medalii olimpice, ambele obținute la ediția din 2004: argint la sol și bronz la sărituri
Imaginile cu exercițiile lui Marian Drăgulescu făcute în aceste zile la antrenamente pot fi vizionate pe www.prosport.ro
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER