„În principal am mereu un plan. Ideea de bază este să conduc eu, să fiu agresivă, nu contează cine este în partea celalată a fileului, primordial e să îmi fac eu jocul” configurează Cîrstea analiza exclusivă pentru ProSport înainte să examineze partida câștigată cu Bernarda Pera, americancă ajunsă în turul 3 la Indian Wells după două meciuri de câte trei seturi.
“Sunt câteva detalii pe care le-am disecat cu Thomas (Johansson, antrenorul ei suedez, campion la Australian Open 2002, fost numărul 7 ATP): știam că este cu și atunci am încercat să nu intru așa de mult. Să mă duc un pic mai în spate, să pot să încarc și să accelerez”, dezvăluie Sorana amanunte strategice niciodată spuse de o jucătoare de tenis.
“Știam că reverul Bernardei este direcționat foarte mult pe , că lovitura preferată este . Mici amănunte, însă, în general, încerci să îți faci jocul tău și apoi vezi: dacă ceva nu merge, încerci să schimbi din mers. Am jucat destul de solid și atunci nu a fost nevoie de foarte multă tactică”, descifrează Cîrstea cum poți avea control din debut de partidă contra unei adversare pe care nu ai mai întâlnit-o, nu o cunoști nici măcar de la antrenamente.
Cu un ultim meci câștigat contra unei jucătoare de mană stângă la Dubai unde a eleiminat-o pe brazilianca Haddad – Maria, Cîrstea nu exclude ca reflexul tactic, cotidian, creat din multitudinea duelurilor contra unor “dreptace” funcționează instinctiv: “Absolut, nu atât de des joci contra unei jucătoare de mână stângă. În afară de și , restul în timpul jocului este destul de similar. Pe parcursul partidei nu este așa mare diferență” sintetizează Sorana comparația între naturalețea tactică adoptată împotriva unei și “garda inversă” a unei .
“În general, când joci cu un stângaci, la și la sunt schimbări tactice impuse de cum îți vine mingea. Odată ce ai început punctul, lucrurile sunt destul de asemănătoare cu cele când joci contra unei dreptace” explorează Cîrstea reperele care pot uniformizate de un posbil viitor schimb lung de mingi.
Sorana dezvăluie cheia tactică pe care a folosit-o cu numărul 48 mondial: lovitura ei de dreapta plasată în diagonală i-a creat avantajul de a deschide unghiuri pe partea mai slabă a lui Pera mai ales în cazul unei execuții razante (plate) peste partea mai puțin înaltă a fileului:
“Corect, din cauza asta am insistat acolo, cu dreapta în diagonală, și nu m-am grăbit să schimb lung de linie pentru că mă simțeam destul de comod și știam că este lovitura ei mai slabă. Atunci am mizat, clar, pe partea asta” concretizează cea mai în formă jucătoare de tenis româncă după calificarea în optimile de finală de la Indian Wells, concurs cotat ca fiind cea mai tare al 5-a competiție mondială, justificat echivalată cum un “Grand Slam”.
ProSport a aflat și ce a făcut Sorana Cîrstea după ultimul meci de la Indian Wells!
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER