Microsoft mai bate un cui în așa-zisul sicriu al gaming-ului de PC: gigantul din Redmond a anunțat că întreaga gama de servicii oferite de serviciul Games for Windows va migra, urmând a fi integrată, începând cu 11 iulie 2011, direct în site-ul Xbox.com. Astfel, conform celor de la Microsoft, întreaga ofertă a companiei în materie de gaming va fi unificată „sub un singur acoperiș”, în încercarea de a facilita accesul publicului la jocurile Microsoft publicate pentru ambele sale platforme – Xbox 360 și Windows.
Gurile rele vorbesc însă de o presupusă „capitulare” a celor de la Microsoft în fața concurenței din ce în ce mai acerbe venite din partea Steam (Valve) și Origin (Electronic Arts), servicii cu care Games for Windows pur și simplu nu putea concura. Astfel, prin asocierea cu un serviciu de succes – Xbox Live, Microsoft încearcă să salveze ce se mai poata salva din imaginea Games for Windows.
Problemele au început când Microsoft a decis să includă rutinele Games for Windows – LIVE în jocurile sale de PC, ca răspuns la integrarea cu Xbox Live care stă la baza titlurile de Xbox 360. Astfel, în faza inițială, deținătorilor de Gears of War și Halo 2 pe PC li se percepea o taxă lunară pentru a putea juca online, idee abandonată până la urmă de Microsoft. Apoi, în Shadowrun, prin intermediul Games for Windows – LIVE, jucătorii de PC se puteau înfrunta cu cei de pe Xbox 360 în meciuri directe. Și acest demers a fost până la urmă abandonat, pentru simplu motiv că precizia mouse-ului oferea utilizatorilor de PC un avantaj evident in fața celor care dispuneau doar de un controller.
Nu în ultimul rând, instabilitatea versiunilor inițiale de Games for Windows – LIVE au adus acestui brand o reputație foarte proastă (vezi implementările din Gears of War, Juiced 2 sau Grand Theft Auto IV), care nu a ajutat deloc nici Games for Windows Marketplace, serviciul de distribuție digitală prin intermediul căruia Microsoft încerca să concureze Steam. În toamna trecută, Games for Windows – LIVE a primit un update prin intermediul căruia se poate limita accesul la anumite porțiuni ale unui joc în versiunile neactivate ale acestuia. Din păcate, asemenea Xbox Live, țara noastră nu este suportată oficial de Games for Windows, activarea jocurilor neputând fi realizată folosind un profil realizat cu România drept țară de rezidență.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER