În acest weekend va avea loc un eveniment inedit pentru publicul din România. La Sala Polivalentă se va organiza Campionatul Mondial de Sport Electronic. Competiția va avea loc între 1 și 3 noiembrie.
Cei mai buni gameri din întreagă lume vor păși pragul Sălii Polivalente în acest weekend. Asta pentru că România a reușit să organizeze Campionatul Mondial de Sport Electronic, o competiție care adună peste 200 de gameri din peste 50 de țări. La acest concurs, România are în echipă zece băieți și două fete, care vor participa la toate cele patru jocuri. League of Legends, Alliance of Variant Arms (pentru băieți) și StarCraft 2 și Tekken Tag Tournament 2, pentru fete. „România, ca țară organizatoare, s-a calificat automat la toate cele patru jocuri, iar pentru celelalte locuri s-au realizat calificări continentale. Țara noastră are deja un start, având calificați la fiecare joc, ceea ce înseamnă și mai multe puncte pentru noi. Totuși, șansele noastre cele mai mari vin de la concursul de League of Legends”, a spus Silviu Stroie.
Românii sunt împătimiți ai jocurilor pe calculator. Începutul anilor 2000 au însemnat pentru cei care au avut inspirația să deschidă un „netcaffe” o afacere succes. La orice oră din zi și din noapte sălile erau pline, iar celebrul „Head-shot” răsună din boxele calculatoarelor. Între timp, foarte mulți pasionați de jocuri și-au cumpărat un calculator performant, au încheiat un contract bun cu o firmă care furnizează internet cu o viteză bună și au preferat să se joace în confortul propriului apartament decât într-o sală amenajată. „În România nu e pusă bine la punct această afacere. Patronii nu fac nimic pentru clienți, nu le creează atmosferă pentru a socializa într-un mediu ok. De-aia au dispărut sălile”, explică Silviu Stroe, președintele Ligii Gamerilor Profesioniști.
„Românii buni nu rămân în țară”
Totuși, mulți dintre cei care s-au călit în această lume a jocurilor pe calculator au făcut din această pasiune un job. Bine plătit, cu program și toate condițiile necesare. Nu în România, ci în străinătate, acolo unde ceea ce fac este apreciat. „Cei mai buni jucători ai noștri lucrează în străinătate. Exact ca fotbaliștii. Au un salariu fix, semnează cu un club care își trimite echipe la diferite competiții, au deplasări, antrenamente… Ca să rămân în acest registru, există și patroni ca la fotbal. În Kazakstan există un om foarte bogat care a angajat cei mai buni jucători și și-a făcut o super echipă. A cumpărat crema și acum culege roadele. Revenind, cei mai buni jucători români reprezintă România la Campionatele Mondiale și aproape de fiecare dată avem cel puțin un reprezentant pe podium”, a mai spus Silviu Stroie.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER