Atleta română Alina Rotaru a reuşit cel mai bun rezultat al delegației la Paris, dar e nemulțumită că a ratat medalia.
Atleta Alina Rotaru-Kottmann s-a clasat pe locul 7 în finala olimpică la săritura în lungime, ea având o performanță de 6,67 metri.
Rotaru a intrat a şasea în finală. Primele două sărituri au avut 6,46 metri, iar ultima a măsurat 6,65 metri, lucru care i-a permis să avanseze între primele opt. În final, s-a clasat pe locul șapte, aceasta fiind cel mai bun rezultat al României la atletism, la Paris.
„Față de calificări, azi nu m-am regăsit pe această pistă, dar am încercat să fac fiecare săritură mai bine.
Planul meu a fost să fac bătaia în așa fel încât să prind cât mai bine pragul, nu ca în calificări. Se pare că primele două sărituri au fost ca în calificări. Planul de acasă nu a funcționat.
Apoi a trebuit să mă lupt, din nou, cu mine, ca să intru în primele opt și mi-a reușit. Mi-am dorit să atac medalia, dar nu a fost să fie”, a transmis sportiva imediat după ce s-a încheiat finala.
Rezultatele de până acum ale atleţilor români la JO de la Paris sunt următoarele: Andreea Elena Taloş, Diana Ion – locurile 10, respectiv, 13, în finală la triplusalt, Daniela Stanciu – 19 la săritura în înălţime, Rareş Toader – 18 la aruncarea greutăţii, Stella Rutto – 31 la 3.000 metri obstacole, Alexandru Novac – 16 la aruncarea suliţei, Bianca Ghelber – 9 la aruncarea ciocanului, Andrea Mikloş – 14 la 400 metri, Alin Firfirică – 11 la aruncarea discului.
„La ultima săritură am așteptat să mă ajute vântul, dar era din față, chiar dacă tot încercam să mai fac un pas. Sunt mulțumită de performanța realizată, deși se putea și mai bine. Cel mai rău îmi pare că sportiva de pe locul 6 are același rezultat ca mine. Atmosfera a fost unică, mi-a plăcut foarte mult.
M-a deranjat foarte tare vântul pentru că nu am ajuns pe prag. La fiecare săritură alergam tot mai repede la elan, ca urmare mi s-au scurtat pașii și astfel nu am mai ajuns la prag.
Nu cred că medalia a fost prea departe. Azi m-am simțit bine, cred că puteam să sar 6,90 metri. Mă gândesc la Los Angeles (n.r. – viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice de vară, cea din 2028).
Eu am riscat la fiecare săritură, dar se pare că nu mi-a reușit. Azi problema mea a fost elanul, lupta cu mine însămi. Antrenorul mi-a spus că data viitoare va fi mai bine”, a mai precizat sportiva.
România va mai avea reprezentante doar în proba de maraton, care este programată pe 10 august, de la ora 9:00 a României. La start se vor alinia și cele două sportive naturalizate, Delvine Relin Meringor şi Joan Chelimo Melly.
Melly, originară din Kenya, a reușit la Seul, în 17 aprilie 2021, o performanță incredibilă. Ea a alergat maratonul în 2h18:04, stabilind un nou record național. Vechea performanță aparținea Constantinei Diță, data din 9 octombrie 2005 și era mai slabă cu trei minute.
La începutul lunii martie, Chelimo Melly a reușit altă performanță senzațională. Ea a câștigat proba de semimaraton de la Paris. A parcurs distanța în 1h06:57, stabilind, cu acea ocazie, un nou record național.
Ea a alergat mai repede cu 48 de secunde decât o făcuse altă româncă de origine kenyană, Stella Rutto, pe 21 februarie 2021. De asemenea, în iunie a câștigat medalia de argint în proba de semimaraton la competiția de la Roma.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER