Americanii dau semnalul: e primul sponsor care nu mai dă bani la Jocurile Olimpice după momentul în care creștinătatea a fost batjocorită la Paris!
Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a împărțit lumea în două. Pe parcursul spectacolului artistic oferit de organizatori, a fost parodiată o scenă din pictura „Cina cea de Taină”. Astfel, imaginile au devenit virale, au stârnit furia colectivă a membrilor Bisericii Ortodoxe, iar organizatorii au fost nevoiți să își prezinte scuzele. Întregul scandal nu s-a terminat, după ce un sponsor american al Jocurilor Olimpice nu mai dorește să ofere bani pentru marele eveniment.
În ciuda faptului că intenția celor din organizarea evenimentului a fost de a oferi un aspect cât mai incluziv, părerile au fost destul de împărțite, iar criticile aspre.
Compania C Spire își retrage reclamele de la JO de la Paris
C Spire, o companie de tehnologie și telecomunicații din Statele Unite ale Americii, a anunțat oficial că își va retrage toate reclamele de la Jocurile Olimpice de la Paris. Importantul anunț a fost făcut public chiar de fondatoarea C Spire, Suzy Hays.
„C Spire sprijină sportivii care au muncit atât de mult pentru a lua parte la Jocurilor Olimpice. Am fost șocați de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.
Nu vrem să fim părtași la batjocura și descrierea inacceptabilă a unui moment sacru precum Cina cea de taină, motiv pentru care ne retragem reclamele de la Jocurile Olimpice”, a transmis CEO-ul C Spire.
Păreri împărțite în legătură cu ceremonia de deschidere a JO de la Paris
Grupurile de creștini au fost revoltate, însă anumiți oficiali, printre care și președintele Franței, Emmanuel Macron, nu au avut o problemă cu cele petrecute la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.
„Omul albastru”, una din figurile centrale ale ceremoniei de deschidere, a ieșit în spațiul public și și-a expus punctul de vedere în legătură cu cele întâmplate: „Nu ar fi amuzant dacă nu ar exista controverse în jurul evenimentului. Nu e așa că ar fi plictisitor dacă toată lumea de pe planetă ar ajunge la un numitor comun?”, a spus „Omul albastru”, într-o postare pe X.
În schimb, organizatorii au fost prompți și și-au exprimat scuze persoanelor vătămate: „Ideea era să-i face pe oameni să reflecteze. Voiam ca mesajul să fie cât mai puternic cu putință. Trebuia să ne gândim la o comunitate internațională.
Este o ceremonie franceză pentru o ediție franceză a Jocurilor Olimpice, așa că am avut încredere în directorul nostru artistic. În Franța, prețuim libertatea de exprimare și ținem mult s-o protejăm”, a spus și Tony Estanguet, președintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris.